INSTRUMENTALNA GLASBA /IZOBRAŽEVANJA / SEZONA 2013/14

Naziv seminarja:

 

MUSICA CREATIVA

35. tradicionalni poletni godbeni tabor Zveze slovenskih godb

     

Kraj izvedbe:

 

Izola

Termin:

 

16.–23. avgust 2015

Mentorji:

 

Irena Rovtar, Boštjan Dimnik, Pavel Kac, Miha Petkovšek, Jan Gričar, Franc Kosem, Nikica Banjac, Mirko Orlač, Rok Vilhar, Mitja Tavčar

Cena:

 

Kotizacija znaša 150 € ali 230 € na osebo.

Rok prijave:
 

podaljšan do 15. junija 2015

 

 

Rok prijave: podaljšan do 15. junija 2015


KONCERTI

 

sobota, 22. avgust 2015, Izola
nedelja, 23. avgust 2015, Avditorij Portorož

 

Tradicija taborov, ki jih Zveza slovenskih godb organizira za mlade godbenice in godbenike, je dolga, saj se na njih vsako poletje zbirajo že več kot 30 let. V vsem tem času so organizatorji udeležencem ponudili številna nova znanja, izobraževanje pri vrhunskih mentorjih in možnost delovanja na področju godbeništva na višji ravni.

Verjamemo, da boste ob tem izjemnem dogodku tudi letos lahko uživali v vrhunski glasbi in zaigrali skupaj z odličnimi mentorji! Dirigenta Mitja Dragolič in Matjaž Meden bosta ob pomoči vrhunskih in uveljavljenih mentorjev za posamezne sekcije z mladimi godbeniki na visoki strokovni ravni pripravila zahteven, a nedvomno privlačen koncertni program, s katerim boste nato nastopili na dveh koncertnih odrih. Sodelovanje z obema mladima dirigentoma bo za udeležence Musice creative gotovo neprecenljiva izkušnja in svojevrsten izziv, hkrati pa tudi prijeten poletni utrinek, ki se ga boste tudi zaradi bogatega spremljevalnega programa še dolgo spominjali.

 

ORKESTRI

 

SLOVENSKI MLADINSKI PIHALNI ORKESTER


dirigent: Mitja Dragolič
težavnostna stopnja: 5-6

Orkester bo sestavljen iz glasbenic in glasbenikov, ki bodo delovali na najvišjem nivoju.

 

 

ORKESTER MUSICA CREATIVA


dirigent: Matjaž Meden
težavnostna stopnja: 3-4

Orkester je namenjen vsem, ki bi želeli svoje glasbeno znanje na inštrumentu izpopolniti, dobiti glasbene izkušnje in sodelovati v najrazličnejših komornih zasedbah.  

 

Razvrstitev članov v Slovenski mladinski pihalni orkester in Orkester Musica creativa bo glede na v prijavi navedeno znanje in izkušnje prijavljenih opravila Strokovna komisija ZSG. Morebitni prehod med orkestri bo možen tudi prvi dan godbenega tabora.

 

 

OTROŠKI ORKESTER MUSICA CREATIVA


dirigent: Matjaž Meden
težavnostna stopnja: 2

Orkester je namenjen mlajšim godbenicam in godbenikom, ki se spogledujejo z godbenim svetom. Orkester bo imel vaje samo v dopoldanskem času, popoldne pa bo rezervirano za sprostitev in zabavo.

 

 

MENTORJI

Flavta Irena Rovtar
Klarinet Boštjan Dimnik
Oboa Pavel Kac
Fagot Miha Petkovšek
Saksofon Jan Gričar
Trobenta Franc Kosem
Rog Nikica Banjac
Pozavna   Mirko Orlač
Bariton & tuba  Rok Vilhar
Tolkala Mitja Tavčar

 

 

PRIJAVA IN ČLANARINA

Prijavite se s priloženo prijavnico, ki jo pošljite na:

Zveza slovenskih godb, Pisarna Cerknica, Gerbičeva ulica 19, 1380 Cerknica ALI po elektronski pošti na info@zvezaslovenskih-godb.si najkasneje do 15. junija 2015.

Če je plačnik članarine ustanova, mora prijavnico potrditi s podpisom odgovorne osebe in žigom.

 

Za člane ZSG
Članarina znaša 150,00 € na osebo.

Na prijavnico v ustrezno rubriko obvezno vpišite, v katero godbo ste včlanjeni. Za člane ZSG se štejejo tisti, ki so včlanjeni v matično godbo, vpisani v register ZSG in katerih matična godba ima do ZSG poravnane vse obveznosti.

Za nečlane ZSG
Članarina znaša 230,00 € na osebo.

Učenci glasbenih šol, ki še niso člani godb, bodo ob predložitvi potrdila glasbene šole, da so njeni učenci, dolžni plačati članarino za članstvo v Otroškem pihalnem orkestru Musica creativa in Orkestru Musica creativa v znesku 150 € na osebo.

 

Po plačilu celotne članarine boste udeleženci po e-pošti prejeli podrobnejši program tabora z okvirnim urnikom aktivnosti ter notni material.

 

 

BIVANJE (prenočišče in prehrana)

 

Udeležencem predlagamo bivanje v Dijaškem domu SŠ Izola, kjer so vsem na voljo triposteljne sobe in trije obroki na dan. Polni penzion za člane Musice creative znaša 28,00 € na dan + doplačilo turistične takse (do 18. leta 0,50 €/dan, starejši od 18 let 1,01 €/dan).

Če želite bivati v domu, to ustrezno označite na prijavnici in v ZSG bomo v primeru pravočasne prijave in plačila 1. obroka poskrbeli za rezervacijo namestitve, ki je nato obvezujoča.

 

PLAČILO ČLANARINE IN BIVANJA

 

Po prijavi boste na naslov plačnika prejeli račun za plačilo članarine in v primeru rezervacije bivanja tudi delnih stroškov bivanja.

Zaradi pravočasne priprave tabora je potrebno najkasneje do 15. junija 2015 plačati:

  • 1. obrok članarine, ki znaša za osebo 50 €,

  • 1. obrok stroškov bivanja, ki znaša za osebo 50 € (v primeru bivanja).

1. obrok članarine in stroškov bivanja se v primeru odjave vrne le ob predložitvi zdravniškega potrdila.

Opozorilo: V primeru neplačila 1. obroka ZSG ne jamči več za organizacijo bivanja in prehrane. Udeleženci bodo morali v tem primeru za bivanje in prehrano poskrbeti sami.

Zadnji rok za plačilo preostalega zneska članarine je 30. junij 2015.

Plačilo preostalih stroškov bivanja bo možno plačati na recepciji dijaškega doma ob začetku bivanja. V primeru, ko bivanje plača društvo, podjetje ipd. je potrebno dijaškemu domu poslati naročilnico najkasneje en teden pred začetkom bivanja na naslov:

Dijaški dom Srednje šole Izola
Ulica Prekomorskih brigad 7
6310 Izola
+386 (0)5 66 21 720

 

DODATNE INFORMACIJE

Alenika Žnidaršič, tel.: 064 185 219, e-pošta: info@zvezaslovenskih-godb.si 

 

 

Vse informacije in prijavnica v elektronski obliki so dostopni tudi na naslednjih povezavah:
www.musicacreativa.weebly.com
www.zvezaslovenskih-godb.si
www.jskd.si
www.slovenski-godbenik.si


Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

 

 

PREDSTAVITVE DIRIGENTOV IN MENTORJEV

 

Slovenski mladinski pihalni orkester in Orkester Musica creativa ter Otroški orkester Musica creativa

Dirigent in klarinetist Mitja Dragolič (1982) je študij klarineta zaključil na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Poučuje na glasbeni šoli v Grosupljem, hkrati pa veliko pozornosti posveča dirigiranju. Uspešno je zaključil Dirigentsko šolo Zveze slovenskih godb in lani diplomiral dirigiranje pri Janu Cobru na konservatoriju v Maastrichtu. Izpopolnjuje se tudi na številnih mojstrskih tečajih. Vodi več glasbenih zasedb, s katerimi se je izkazal na državnih in mednarodnih tekmovanjih.

Dirigent in trobentač Matjaž Meden (1989) je junija 2012 diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Med šolanjem se je udeležil mnogih mojstrskih tečajev ter uspešno nastopal na tekmovanjih doma in v tujini. Zaposlen je kot učitelj in dirigent na Glasbeni šoli Logatec, kjer vodi pihalni in simfonični orkester. Dirigentsko znanje izpopolnjuje na Dirigentski šoli Zveze slovenskih Godb pri Janu Cobru.

Flavtistka Irena Rovtar (1987) je svoje glasbeno izobraževanje začela v pri prof. Mariji Grasselli, nadaljevala pa pri prof. Dragi Ažman. Z odliko je diplomirala v razredu red. prof. Karoline Šantl-Zupan. Izobraževala se je še pri drugih priznanih profesorjih. Na tekmovanjih TEMSIG je prejela več zlatih plaket. Bila je absolutna zmagovalka tekmovanja Svirel in mednarodnega tekmovanja v Valjevu. Je dobitnica nagrade Antonia Tarsie, Škerjančeve nagrade in dveh Prešernovih nagrad. Kot solistka je nastopila s simfoničnimi orkestri KGBL, SNG Maribor, SF in RTV Slovenija. Veliko nastopa kot članica komornih skupin, dve leti je bila članica EUYO, zaposlena pa je v orkestru RTV Slovenija in KGB Ljubljana.

Klarinetist Boštjan Dimnik (1977)je že med šolanjem solistično in v komornih sestavih uspešno nastopil na številnih tekmovanjih ter prejel študentsko Prešernovo nagrado Akademije za glasbo. Med drugim je sodeloval s simfoniki RTV Slovenija, z München Jugend Philharmonie in Orkestrom Slovenske vojske. Uspešno je zaključil Dirigentsko šolo Zveze slovenskih godb. Lani pa je diplomiral dirigiranje pri Janu Cobru na konservatoriju v Maastrichtu.

Oboist Pavel Kac (1988) je diplomiral v razredu Boža Rogelje na Akademiji za glasbo v Ljubljani ter se med študijem udeležil tudi številnih mojstrskih tečajev. Uspešno je nastopil na tekmovanjih doma in v tujini ter sodeloval z mnogimi orkestri in komornimi sestavi. Deluje kot profesor oboe na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani.

Fagotist Miha Petkovšek (1984) se je po maturi na Srednji glasbeni šoli v Ljubljani leta 2003 vpisal na tamkajšnjo Akademijo za glasbo in na Mozarteum v Salzburgu ter istega leta zasedel mesto drugega fagotista v Slovenski filharmoniji. Med šolanjem se je izpopolnjeval na različnih seminarjih, uspešno nastopal na tekmovanjih ter sodeloval v mnogih komornih in večjih zasedbah.

Saksofonist Jan Gričar (1992) trenutno opravlja študij saksofona na magistrski stopnji pri profesorju Mihi Rogini, obenem pa se izpopolnjuje tudi v Franciji na Regionalnem konservatoriju v Versaillesu pri priznanem profesorju Vincentu Davidu. Kot solist ali komorni glasbenik nastopa na številnih glasbenih odrih po Sloveniji in Evropi. Je večkratni prejemnik najvišjih nagrad na različnih tekmovanjih.

Trobentač Franc Kosem (1982) je od leta 2004 solo trobentač Orkestra Slovenske filharmonije ter od leta 2011 asistent za trobento ter mentor za komorno igro na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. Dodiplomski in podiplomski študij je končal na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Antona Grčarja, dodatno pa se je izpopolnjeval na Visoki šoli za glasbo v Karlsruheju pri prof. Reinholdu Friedrichu. Kot solist, komorni ali orkestrski glasbenik se je doslej predstavil na številnih festivalih in koncertnih odrih doma in širom po svetu. Je prejemnik nagrade Prešernovega sklada za leto 2012.

Rogist Nikica Banjac (1980) je svojo glasbeno pot začel na glasbeni šoli Postojna pri prof. Josipu Grgasoviću in prof. Rudolfu Kocmanu (1993-1995). Končal je Srednjo glasbeno in baletno šolo v Mariboru in nadaljeval študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Jožetu Faloutu in prof. Boštjanu Lipovšku ter ga končal z odliko leta 2004. Znanje je izpopolnjeval tudi na glasbeni Akademiji v Kolnu (Nemčija) pri prof. Erichu Penzlu.

Pozavnist Mirko Orlač (1981)je študij pozavne zaključil na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Borisu Šinigoju. Je prvo nagrajenec TEMSIG tekmovanja v 3. kategoriji s posebno nagrado DSS za izvajano delo slovenskega skladatelja. Dodatno se izpopolnjuje na seminarjih pri svetovno znanih pozavnistih in pedagogih, bil je član Slovenskega kvarteta pozavn, sodeloval je tudi z raznimi komornimi zasedbami in priznanimi slovenskimi orkestri. Leta 2004 je z Mediterranean Youth Orchestra iz Marsseilla kot edini predstavnik predstavljal Slovenijo na turneji po Franciji ter Italiji. Po diplomi se je zaposlil v SNG Maribor, od leta 2005 pa poučuje trobila na podružnicah GŠ Koper.

Tubist Rok Vilhar (1986) je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Trenutno je vpisan na master program na Mozarteumu v Salzburgu. Od leta 2010 poučuje tubo in evfonij tako na Glasbeni šoli Koper kot tudi na Umetniški Gimnaziji Koper. Svoje znanje je izpopolnjeval tudi na številnih mojstrskih tečajih doma in v tujini. Sodeluje s številnimi komornimi oz. večjimi zasedbami, predvsem v tujini. Sodeluje tudi z Slovensko filharmonijo, tržaško opero - Teatro Verdi di Trieste ter milansko Scalo - Teatro alla Scala di Milano - iz Italije.

Tolkalist Mitja Tavčar (1977) poučuje tolkala na glasbenih šolah v Novi Gorici in Postojni in kot mentor že vrsto let sodeluje na poletnih godbenih taborih. Tolkala je študiral na konservatorijih v Trstu in Adriji pri Benetkah, kjer je diplomiral tako iz klasične kot tudi jazzovske tolkalske igre.

 

Prijavnica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pihalni orkester Musica Creativa, posnetek koncerta iz Avditorija Portorož

TV Slovenija, drugi program, nedelja, 27.9.15, ob 9:15

 

 

 

Zloženka Musica creativa (pdf)

 

 

Plakat Musica creativa (pdf)