INSTRUMENTALNA GLASBA /IZOBRAŽEVANJA / SEZONA 2015/16

 

 

Na 36. izvedbi tradicionalnega poletnega godbenega tabora Zveze slovenskih godb, ki poteka v sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti (JSKD), bodo v Izoli ponovno ustvarjali mladi godbeniki in godbenice, združeni v Slovenski mladinski pihalni orkester – Musica creativa, ki ga vodi dirigent Gregor Kovačič.


V Pihalnem orkestru Musica creativa bo letos sodelovalo 65 mladih godbenic in godbenikov, starih od 11 do 23 let. Glasbeniki prihajajo iz preko 30 slovenskih godb in kar dve tretjini sodelujočih godbenic in godbenikov je mlajših od 18 let. Vsi bodo svoje glasbeno znanje in obvladovanje inštrumentov (pihala, trobila in tolkala) izpopolnjevali skupaj s slovenskimi glasbenimi strokovnjaki.


Ob zaključku izobraževanja bodo mlade godbenice in godbeniki izvedli 3 koncertne nastope. Vstop na vse koncerte je brezplačen.


Prva koncertna nastopa bosta v soboto, 21. 8. 2016, ob 10.00, na Lonkah v Izoli in ob 19.00 na Manziolijevem trgu v Izoli (v primeru slabega vremena bo koncert v Kulturnem domu Izola ob 20. uri). Na večernem koncertu se bosta godbenikom na odru pridružila še Pihalni orkester Izola in Pihalni orkester Concerto di Fiati G.Verdi" dell'Associazione Musicale "N.Gabrielli" città di Tolentino iz Italije.


Zaključni koncert mladih godbenic in godbenikov bo v Avditoriju Portorož v nedeljo, 28. 8. 2016, ob 18.00.  Na sporedu bodo dela Sergeja Prokofjevega, Dejana Učakarja, Josea Ignacia,  Barta Picqueurja, Aarona Coplanda in Astorja Piazzole.