INSTRUMENTALNA GLASBA /IZOBRAŽEVANJA / SEZONA 2016/17

Naziv seminarja:

 

SKLADATELJSKA ŠOLA ZA PIHALNE ORKESTRE 2017

     

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana

Termin:

 

februar - april 2017

Mentorji:

 

Jan Cober in Christiaan Janssen

Cena:

 

200,00 € (brez DDV)

Rok prijave:
 

6. 1. 2017

 

V šolskem letu 2016/2017 Zveza slovenskih godb in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti vabita k vpisu v skladateljsko šolo za pihalne orkestre pod mentorskim vodstvom dirigenta Jana Cobra ter skladatelja Christiaana Janssena.

Skladateljska šola je primerna za izobraževanje skladateljev na vseh stopnjah in dirigente godb in pihalnih orkestrov.

Šole bo potekala 2-krat letno (po 3 dni) s profesionalnima pihalnima orkestroma ter 2-krat letno (po 2 dneva) s skladateljem Christiaanom Janssenom.

 

1. termin (Christiaan Janssen): 24.-25. 2. 2017, Ljubljana
2. termin (Jan Cober): 10.-12. 4. 2017, Ljubljana – Orkester Slovenske Vojske
3. termin (Christiaan Janssen): 21.-22. 4. 2017, Ljubljana

 

Za vse seminariste je kotizacija 200 EUR (cena brez 22 % DDV). Seminaristi ne dirigirajo pihalnim orkestrom.

 

Plačilo je možno v dveh obrokih.

 

Račun za kotizacijo bomo po prejemu prijavnice poslali naknadno glede na naslov, ki bo naveden na prijavnici.

 

Ob koncu šolskega leta bodo slušatelji opravili preizkus in prejeli potrdilo o opravljeni skladateljski šoli. Potrdila o udeležbi na seminarju bo mogoče uveljavljati za pridobivanje točk na MIZŠ pri napredovanju.

 

Kotizacija ne zajema stroškov prevoza, prenočevanja in prehrane v času posameznega termina. Vsak udeleženec si mora bivanje urediti sam.

 

Študijsko gradivo za prvi termin kandidati prejmejo ob prijavi.

 

Pogoji za udeležbo

  • Osnovno znanje glasbene teorije (potrebno zaradi branja partitur).

PRIJAVE

Rok za prijave je 6. januar 2017.


Za prijavo izpolnite prijavnico, ki je dosegljiva na povezavi do spletne strani.


O MENTORJIH

 

 

 

 

 

 

JAN COBER

Jan Cober je doma iz naselja Thorn na Nizozemskem. Na konservatoriju v Maastrichtu je študiral klarinet in dirigiranje ter oboje zaključil s Prix d’Excellence. Med leti 1972 in 1977 je bil prvi klarinetist Nederlandse omroeporkest (Orkester nizozemskega radia) in postal leta 1977 prvi klarinetist Residentie Orkest v Haagu. Od leta 1976 poučuje klarinet in dirigiranje na Brabants conservatorium v Tilburgu, na Konzervatoriju v Maastrichtu in na Konzervatoriju v Utrechtu. Dirigiranje poučuje tudi na Evropskem inštitutu za dirigente v italijanskem Trentu. S Pihalnim orkestrom Koninklijke Harmonie Thorn je večkrat zmagal na svetovnih prvenstvih za pihalne orkestre v mestu Kerkrade. Deluje tudi kot gostujoči dirigent Mestnega pihalnega orkestra v Madridu in švicarskemu vojaškemu orkestru Schweitzer Armeespiel. Od leta 2002 je prvi dirigent pihalnega orkestra Rundfunkorchester Leipzig.

 

 

 

Christiaan Janssen

 

 

 

CHRISTIAAN JANSSEN

Christiaan Janssen je v glasbeno ustvarjanje vpet od petega leta, z začetkom na “Muziekacademie” v belgijskem mestu Gravenvoeren, kjer se je učil glasbeno teorijo, harmonijo, trobente in orgle. Svoj študij je nadaljeval na Konservatoriju v Maastrichtu z učenjem dirigiranja za pihalne orkestre pri Pierre Kuijpersu, dirigiranja za simfonične orkestre pri Jan Stulenu in orgel pri Dorthy de Rooij. Sočasno se je udeleževal tudi številnih seminarjev. Trenutno je dirigent simfoničnega in dveh pihalnih orkestrov. Od leta 1985 aktivno deluje tudi kot skladatelj in v njegovem opusu najdemo preko 100 skladb namenjenih za pihalne orkestre. Njegovi glasbeni vzorniki so Johann Sebastian Bach, Anton Bruckner in Richard Strauss. V letih 2014 in 2015 je za svoje kompozicije prejel posebne nagrade. Njegova dela naročajo številni orkestri, med drugimi tudi Fanfare band Brass-aux-Saxes Westerlo (B), Royal  Bevers Wind orchestra Beveren-Leie (B), Royal Wind Orchestra St. Michael Thorn (NL), Royal Philharmonic Wind orchestra Bocholtz (NL), Royal Wind Orchestra Sainte Cécile Eijsden (NL).

 

 

DODATNE INFORMACIJE

 

 

Daniel Leskovic

samostojni strokovni svetovalec za inštrumentalno glasbeno dejavnost

 

T: (01) 2410 532
F: (01) 2410 536
E: daniel.leskovic@jskd.si