GLASBA

 

 

 

INSTRUMENTALNA GLASBA

 

Srečanje Big bandov
Marezige, 1. in 2. julij 2011

MareziJazz, največji festival big bandov v Srednji Evropi

Pod okriljem Marežganskega mladinskega društva se vsako leto z dvema izvrstnima jazz večeroma obeleži novo obletnico festivala MareziJazz, največjega tovrstnega festivala pri nas in daleč čez meje. MareziJazzova posebnost je prav njegova narava, saj so tovrstna big bandovska srečanja zelo redka, skupaj z odličnim vzdušjem in brezhibno organizacijo pa vsako leto pričara nepozabno doživetje.

Festival, ki že tradicionalno poteka prvi julijski vikend v Marezigah nad Koprom, vsako leto privabi številne glasbene sladokusce, željne jazz glasbe in big bandovskih ritmov

Tudi letos bomo priča kakovostnemu in edinemu tovrstnemu festivalu big bandov v Sloveniji – MareziJazzu.

V petek, 1. julija, se vam bodo predstavili: Big band Hrošči, Jazz punt big band, Big band RTV Slovenija, Big band Cerknica, Big band DOM, The Tzar Blues Band in The Open trio.

V soboto, 2 julija, bodo na vrsti: Big band VOX Velenje, Špičikuc Orchestra, Wonderbrass big band, Big band Vrhnika, Big band Krško, Lovro Ravbar kvartet in Trio ONI.

MareziJazz je prvenstveno namenjen predstavitvi big bandov in je v svoji kratki zgodovini naletel na pozitivne odzive tako s strani glasbenikov kot tudi jazzovskih navdušencev v širši slovenski okolici in zamejstvu. To dokazuje tudi želja novih big bendov po njihovem sodelovanju, saj je dvodnevni dogodek odlična priložnost za medsebojno druženje ter izmenjavo izkušenj glasbenikov in dirigentov povabljenih big bandov. Organizatorji pri izvedbi prireditve ostajamo zvesti prvotnemu namenu: lokalnim poslušalcem in drugim obiskovalcem želimo ponuditi kakovosten glasbeni vikend z izvrstnimi izvajalci, priznanimi tako doma kot v tujini. Z že tradicionalnim poletnim dogodkom na slovenski obali stremimo k  temu, da bi  prireditev pripomogla k večji poslušanosti big bandovske glasbe pri nas.

Prvi julijski vikend torej prisrčno vabljeni v Marezige!
Obisk dveh prijetnih večerov v družbi dobre glasbe bo tudi letos brezplačen.

Jazz seminar
Marezige, 1. in 2. julij 2011

V sodelovanju med Javnim skladom Republike Slovenije za kulturne dejavnosti in Zvezo big bandov Slovenije se poleg koncertnega dogajanja MareziJazza letos prvič izvaja še jazz seminar Zgrabi zvok. Namenjen je vsem amaterskim in profesionalnim glasbenikom, ki bi svoje glasbeno znanje radi izpopolnili na dvodnevni delavnici z vrhunskimi mentorji. Mentorji so mednarodno priznani slovenski glasbeniki, seminar pa predstavlja možnost pridobitve novih znanj za vse nastopajoče in druge glasbenike, ki se zanimajo za tovrstno umetnost. Več informacij o seminarju najdete na: www.marezijazz.si/zgrabizvok


Cena (vključno z DDV):

seminar

40€

seminar + prenočišče

60€

Cena seminarja vključuje dvodnevni seminar za en instrument v obliki skupinskih in individualnih ur.


Dodatne informacije:
marezijazz@gmail.com

Zvočna najava srečanja

Več o seminarju

Prospekt srečanja

Članek Dušana Grče z vtisi gostov z lanskega festivala

 

Več o seminarju

Zvočna najava srečanja

Prospekt srečanja

Članek Dušana Grče z vtisi gostov z lanskega festivala