LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

Likovna delavnica Šmartno
PODOBE ŽIVALI

Kraj izvedbe:

 

Šmartno ob Paki

Termin:

 

od 5. do 14. avgusta 2016

Predavatelj:

 

Dušan Fišer

Cena:

 

160,00 EUR

Rok prijave:
 

20. junij 2016

 

 

VSEBINA

Živali v likovnih upodobitvah tvorijo malone nepregledno gradivo od prazgodovinske dobe pa vse do danes. Že jamski človek je na stenah votlin upodabljal živali. Upodobitve živali so se skozi zgodovino ves čas spreminjale. Upodobljene so bile v najrazličnejših umetniških slogih, velikokrat so imele simboličen pomen, samostojno ali kot atributi so bile nepogrešljive v mitoloških prizorih… Podobe živali se gibljejo od naturalizma do stilizacije in dekorativnosti, so nosilke karakternih lastnosti, simbolike, psiholoških in filozofskih vprašanj.
V sodobnem času se živali v umetnosti transformirajo v objekt, fetiš, koncept, eksces, kar jasno kaže na odnos družbe do živali.

V delavnici bomo poskušali z različnimi umetniškimi pristopi (risanjem, slikanjem, izdelavo objektov) raziskovati in predstaviti subjektiven pogled udeležencev na odnos, pomen  in vlogo živali v današnji družbi.  

Likovna delavnica ima že tridesetletno tradicijo, tema pa je vsako leto drugačna. Namen je raziskovanje in preizkušanje sodobnih likovnih praks. Poudarek je na skupinskem delu, v okviru dogovorjenih oblikovnih izhodišč pa vsak udeleženec išče svoj individualni izraz.

 

 

O MENTORJU

 

Dušan Fišer, rojen 1962, je diplomiral leta 1989 na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pri profesorici Metki Krašovec, nato pa je leta 1991 opravil še specialko za slikarstvo pri profesorju Emeriku Bernardu. Kasneje se je študijsko izpopolnjeval še v Groningenu na Nizozemskem. Veliko razstavlja v Sloveniji in tujini, od leta 2009 pa vodi tudi razstavišče z imenom Tovarna umetnosti v prostorih nekdanje tekstilne tovarne v Majšperku.

 

POTEK, TRAJANJE IN KRAJ SEMINARJA

Delavnica bo potekala od petka, 5. avgusta (zvečer) do nedelje, 14. avgusta 2016 (dopoldne) v dvorani Marof v Šmartnem ob Paki.

V soboto, 13. avgusta 2016 bo ob 20. uri otvoritev razstave v delavnici nastalega projekta.

 

PRIJAVE IN PLAČILO

Prijave sprejemamo do 20. junija 2016. Število udeležencev je omejeno, zato s prijavo pohitite.

 

Prijava je možna prek spletne prijavnice
 

 

Prijavljenim bomo poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije.

Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja.

Če bo prijav premalo, bomo tečaj odpovedali.

Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se tečaja ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

 

CENA

160,00 evrov

V ceno je vključena šolnina, ves potreben material in DDV.

 

STROŠKI BIVANJA IN PREHRANE


Mladinski center, skupno prenočišče (z zajtrkom 14,00 evrov na dan). Za prehrano bo poskrbljeno (približno 80,00 evrov).

 

KAJ MORATE ŠE VEDETI?


Predznanje: zaželene so risarske in slikarske izkušnje, še bolj pa je pomembna želja po raziskovanju.

Delavnica je namenjena odraslim, ustvarjalcem, študentom in pedagogom, ki že imajo osnovna likovna znanja, predvsem pa afiniteto do razpisane teme. Poudarek je na skupinskem delu, v okviru skupaj dogovorjenih formalnih izhodišč pa vsak udeleženec išče svoj individualni izraz. Pri tem je vloga mentorja izjemno pomembna, saj zastavlja vprašanja in pomaga pri iskanju odgovorov. Rezultat takega ustvarjalnega druženja je razstava, ki je praviloma drugačna od vsega, kar običajno razumemo pod oznako »ljubiteljsko slikarstvo«.

Število udeležencev je omejeno na deset.

 

DODATNE INFORMACIJE

Andreja KOBLAR PERKO

samostojna strokovna svetovalka
za likovno dejavnost

T: (01) 2410 515
F: (01) 2410 510
E: andreja.koblar@jskd.si