LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

TEČAJ LIKOVNE KOMPOZICIJE

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana

Termin:

 

Tri zaporedne sobote, začetek 18. marca 2017

Mentorji:

 

Tone Rački

Cena:

 

90,00 EUR

Rok prijave:
 

10. januar 2017

veščina risanja

 

Tečaj temelji na vajah, ki udeležence postopoma uvedejo v svet likovnih razmerij in ritmov tako, da razvijajo čut za likovno komponiranje. Seznanijo se z osnovnimi kompozicijskimi načeli, posamezne teme pa so: motiv in izrez slike, ravnotežje elementov slike, kompozicija in vsebina slike.

 

VSEBINA

  1. Kompozicijska zasnova je ena najpomembnejših komponent vsakega likovnega dela. Veliki mojstri likovne umetnosti gradijo kompozicije svojih del zelo skrbno in zavestno.

    V zgodovini so sledili strogim kompozicijskim načelom, sodobni ustvarjalci pa se bolj zanašajo na svoj likovni čut ali pa uporabijo zelo preproste kompozicijske konvencije. S tem svojo likovno govorico pogosto osiromašijo, saj zaradi nepoznavanja zakonitosti likovne kompozicije ne morejo v polni meri izraziti svojih likovnih idej.

    Tečaj je namenjen likovnim ustvarjalcem, primeren pa je tudi za fotografe, oblikovalce in likovne pedagoge.

    Temelji na vajah, ki udeležence postopoma uvedejo v svet likovnih razmerij in ritmov tako, da razvijajo čut za likovno komponiranje. Seznanijo se z osnovnimi kompozicijskimi načeli, posamezne teme pa so: motiv in izrez slike, ravnotežje elementov slike, kompozicija in vsebina slike.

  2. O MENTORJU

 

 

 

 

 

 

Tone Rački

Akademski slikar Tone Rački je diplomiral na ALU v Ljubljani leta 1973. Študiral je tudi na Pedagoški akademiji pri prof. Zoranu Didku, kjer se je začel zanimati za metode umetnostne vzgoje, kar je opredelilo njegovo nadaljnje delo.

Ukvarja se s pedagoškim delom na področju vizualnih medijev: filma, videa, animiranega filma, stripa in likovne umetnosti.  Zanimajo ga predvsem metode podajanja likovnih veščin. Razvija in uvaja sisteme praktičnih vaj za osvajanje znanj na posameznih likovnih področjih. Izsledke svojega pedagoškega dela objavlja v številnih člankih in samostojnih publikacijah. Pri JSKD so izšle naslednje knjige: Veščina likovne kompozicije,  Veščina risanja 1- predmeti in prostor, Veščina risanja 2-človeška figura, Veščina risanja 3-Majhne skrivnosti velikih mojstrov in Veščina slikanja-Barve.

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Tečaj bo potekal tri zaporedne sobote, začetek 18. marca 2017, vsak dan od 10. do 18. ure v Likovni delavnici JSKD na Beethovnovi 5 v Ljubljani.

Odmor za kosilo bo predvidoma med 13. in 14. uro.

 

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Prijava je možna prek spletne prijavnice:

 

PRIJAVNICA

 

Prijavnico izpolnite najkasneje do 10. januarja 2017.

Prijavljenim bomo poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije.

Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja.

Če bo prijav premalo, bomo tečaj odpovedali.

Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se tečaja ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

 

CENA

90,00 evrov

V ceno je vključena šolnina, ves potreben material ter DDV.

 

KAJ MORATE ŠE VEDETI?

Udeleženci morajo s seboj prinesti škarje za papir.

 

DODATNE INFORMACIJE

Andreja KOBLAR PERKO

samostojna strokovna svetovalka
za likovno dejavnost

 

T: (01) 2410 515
F: (01) 2410 510
E: andreja.koblar@jskd.si