LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

Likovna delavnica Šmartno - NEZNANI LETEČI PREDMETI

Kraj izvedbe:

 

Šmartno ob Paki

Termin:

 

od 4. do 13. avgusta 2017

Mentorji:

 

Dušan Fišer

Cena:

 

160,00 EUR

Rok prijave:
 

20. junij 2017

 

VSEBINA

Človek je od nekdaj želel uresničili svoje večne sanje in željo, da premaga težnost in poleti svobodno kot ptica. Skozi preteklost je bilo nešteto poskusov in neuspehov, preden se je mogel s pomočjo tehnologije dvigniti in poleteti, danes pa s super tehnologijo raziskuje vesolje in potuje po njem.

Vzporedno je tudi umetnost ves čas imaginirala mite, podobe in objekte te večne želje.

Projekt  - delavnica  je namenjena  raziskovanju domišljije fenomena letenja in iskanje različnih umetniških pristopov skozi sliko,objekt in koncept.

Likovna delavnica ima že tridesetletno tradicijo, tema pa je vsako leto drugačna. Namen je raziskovanje in preizkušanje sodobnih likovnih praks. Poudarek je na skupinskem delu, v okviru dogovorjenih oblikovnih izhodišč pa vsak udeleženec išče svoj individualni izraz.

 

 

 

 

 

 

O MENTORJU

Boštjan Plesničar

 

Dušan Fišer

Dušan Fišer, rojen 1962, je diplomiral leta 1989 na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pri profesorici Metki Krašovec, nato pa je leta 1991 opravil še specialko za slikarstvo pri profesorju Emeriku Bernardu. Kasneje se je študijsko izpopolnjeval še v Groningenu na Nizozemskem. Veliko razstavlja v Sloveniji in tujini, od leta 2009 pa vodi tudi razstavišče z imenom Tovarna umetnosti v prostorih nekdanje tekstilne tovarne v Majšperku.

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Delavnica bo potekala od petka, 4. avgusta (zvečer) do nedelje, 13. avgusta 2017 (dopoldne) v dvorani Marof v Šmartnem ob Paki.

V soboto, 12. avgusta 2017 bo ob 20. uri otvoritev razstave v delavnici nastalega projekta.

 

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Prijava je možna prek spletne prijavnice:

 

PRIJAVNICA

 

Prijavnico izpolnite najkasneje do 20. junija 2017.

Prijavljenim bomo poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije.

Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja.

Če bo prijav premalo, bomo tečaj odpovedali.

Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se tečaja ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

 

CENA

160,00 evrov

V ceno je vključena šolnina, ves potreben material ter DDV.

 

STROŠKI BIVANJA IN PREHRANE

Mladinski center, skupno prenočišče (z zajtrkom 14,00 evrov na dan). Za prehrano bo poskrbljeno (prispevek približno 80,00 evrov).

 

KAJ MORATE ŠE VEDETI?

Predznanje: zaželene so risarske in slikarske izkušnje, še bolj pa je pomembna želja po raziskovanju.

Delavnica je namenjena odraslim, ustvarjalcem, študentom in pedagogom, ki že imajo osnovna likovna znanja, predvsem pa afiniteto do razpisane teme. Poudarek je na skupinskem delu, v okviru skupaj dogovorjenih formalnih izhodišč pa vsak udeleženec išče svoj individualni izraz. Pri tem je vloga mentorja izjemno pomembna, saj zastavlja vprašanja in pomaga pri iskanju odgovorov. Rezultat takega ustvarjalnega druženja je razstava, ki je praviloma drugačna od vsega, kar običajno razumemo pod oznako »ljubiteljsko slikarstvo«.

Število udeležencev je omejeno na deset.

 

DODATNE INFORMACIJE

Andreja KOBLAR PERKO

samostojna strokovna svetovalka
za likovno dejavnost

 

T: (01) 2410 515
F: (01) 2410 510
E: andreja.koblar@jskd.si