LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

LIKOVNA DELAVNICA ŠMARTNO:
INDUSTRIJSKA KRAJINA

Kraj izvedbe:

 

Šmartno ob Paki

Termin:

 

od 8. do 11. oktobra 2020

Mentor:

 

akademski slikar Dušan Fišer

Cena:

 

130,00 evrov

Rok prijave:
 

27. september 2020

 

Namen intenzivne štiridnevne delavnice je poglobljeno raziskovanje in preizkušanje sodobnih likovnih praks v okviru določene teme. Program obsega raziskovanje industrije kot specifične arhitekture, njeno prostorsko strukturo, pomen, vloge in vplive na okolje in na človeka. Udeleženci bodo po prijavi dobili navodila za »domačo nalogo«, idejno pripravo na delavnico. Na delavnici bomo združevali individualno in skupinsko delo v okviru dogovorjenih oblikovnih izhodišč.

VSEBINA
INDUSTRIJSKA KRAJINA

Tema likovne delavnice Šmartno 2020 je INDUSTRIJSKA KRAJINA. Raziskovali bomo specifične pomene in vloge industrije v smislu človekovega preživetja, odvisnosti, razvoja, dobrega in negativnega vpliva na človeka in na naravo … Ustroj industrije, njena funkcionalnost, značilna arhitektura ter njena umestitev v naravno in urbano okolje ponujajo zanimive izzive v estetskem in ustvarjalnem smislu. Udeleženci bodo individualno in skupinsko raziskovali in interpretirali dana izhodišča ter iskali umetniške forme na različnih nivojih likovnosti, tako v formalnem kot vsebinskem smislu.

Likovna delavnica Šmartno ima že več kot tridesetletno tradicijo, tema pa je vsako leto drugačna, tokrat pa jo ponujamo v zgoščenem, štiridnevnem formatu.

O MENTORJU

 

 

Dušan Fišer

Dušan Fišer, rojen 1962, je diplomiral leta 1989 na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pri profesorici Metki Krašovec, nato pa je leta 1991 opravil še specialko za slikarstvo pri profesorju Emeriku Bernardu. Kasneje se je študijsko izpopolnjeval še na Akademiji Minerva v Groningenu na Nizozemskem. Veliko razstavlja v Sloveniji in tujini, od leta 2009 pa vodi tudi razstavišče z imenom Tovarna umetnosti v prostorih nekdanje tekstilne tovarne v Majšperku. Je vodja Galerije mesta Ptuj. Deluje kot vizualni umetnik, galerist,kustos, profesor, scenograf, mentor.

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Delavnica bo potekala od četrtka, 8. oktobra 2020, od 10. ure, do nedelje, 11. oktobra 2020, do 16. ure v dvorani Marof v Šmartnem ob Paki.

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Prijava je bila možna prek spletne prijavnice.

Prijavnico izpolnite najkasneje do 27. septembra 2020.

Število udeležencev je omejeno na 8 – 10. Če bo prijav premalo, bomo delavnico odpovedali. Če bo prijav več, kot je prostih mest, bomo upoštevali vrstni red prijav. Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se delavnice ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

Izobraževalni programi bodo izvedeni v skladu z uredbami NIJZ in ob upoštevanju epidemiološke slike. V primeru zdravstvenih zadržkov bodo delavnice odpovedane, o čemer bomo prijavljene udeležence sproti obveščali. V primeru odpovedi zaradi višje sile bodo že vplačane kotizacije vrnjene v celoti. Prosimo, da ob prijavi in udeležbi upoštevate vsa navodila v zvezi z zaščito pred koronavirusom ter v primeru bolezni ali suma okužbe ostanete doma.

Udeleženci delavnic v času trajanja delavnice za svojo varnost odgovarjajo sami. Priporočamo, da imate urejeno nezgodno zavarovanje.

CENA

Cena tečaja je 130 €. V ceno je vključena šolnina, ves potreben material in DDV.

Programi JSKD so subvencionirani za vse udeležence. Polna cena tečaja je 300 €.

STROŠKI BIVANJA IN PREHRANE

Mladinski center Šmartno ob Paki, skupno prenočišče (nočitev z zajtrkom 16 € na dan). Za plačilo bivanja bo mogoče koristiti turistični vavčer.

Kosilo in večerjo bomo organizirali na lokaciji. Stroške prehrane krijejo udeleženci.

KAJ MORATE ŠE VEDETI?

Predznanje: zaželene so risarske in slikarske izkušnje, še bolj pa je pomembna želja po raziskovanju.

Delavnica je namenjena odraslim ustvarjalcem, študentom in pedagogom, ki že imajo osnovna likovna znanja, predvsem pa afiniteto do razpisane teme.

DODATNE INFORMACIJE

Monika Ivančič Fajfar

Producentka za likovno dejavnost

T: (01) 2410 515
F: (01) 2410 510
e-pošta: monika.ivancic-fajfar@jskd.si

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaključna razstava