LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

TEČAJ LIKOVNE KOMPOZICIJE

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana, Likovna delavnica JSKD, Beethovnova 5

Termin:

 

vikend seminar (petek popoldne, sobota in nedelja) / 20 ur 8. 10. 2021–10. 10. 2021

Mentor:

 

akademski slikar Tone Rački

Cena:

 

85€ / z vključenim materialom

Rok prijave:
 

prijave so zaključene

likovna kompozicija

 

 

Tečaj udeležence postopoma uvede v svet likovnih razmerij in ritmov ter jih usmerja v razvijanje čuta za likovno komponiranje. Seznanijo se z osnovnimi kompozicijskimi načeli in vrstami kompozicij.

 

Vsebina

Kompozicijska zasnova je ena najpomembnejših komponent vsakega likovnega dela. Veliki mojstri likovne umetnosti gradijo kompozicije svojih del zelo skrbno in zavestno. Osrednji cilj tečaja je pri tečajniku prebuditi občutek za likovno ravnotežje in likovni ritem. To omogoči, da prepoznamo vrednost in pomen likovne kompozicije. Tečaj je namenjen vsem likovnim ustvarjalcem, primeren je tudi za fotografe, oblikovalce in likovne pedagoge.

O MENTORJU

 

Tone Rački

Akademski slikar Tone Rački je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost  v Ljubljani leta 1973. Študiral je tudi na Pedagoški akademiji pri prof. Zoranu Didku, kjer se je začel zanimati za metode umetnostne vzgoje, kar je opredelilo njegovo nadaljnje delo. Ukvarja se s pedagoškim delom na področju vizualnih medijev: filma, videa, animiranega filma, stripa in likovne umetnosti. Zanimajo ga predvsem metode podajanja likovnih veščin. Razvija in uvaja sisteme praktičnih vaj za osvajanje znanj na posameznih likovnih področjih. Izsledke svojega pedagoškega dela objavlja v številnih člankih in samostojnih publikacijah. Pri JSKD so izšle naslednje knjige: Veščina likovne kompozicije, Veščina risanja 1 – Predmeti in prostor, Veščina risanja 2 – Človeška figura, Veščina risanja 3 – Majhne skrivnosti velikih mojstrov ter Veščina slikanja – Barve.

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Izobraževanje bo potekalo v likovni delavnici JSKD na Beethovnovi 5 v Ljubljani po sledečem urniku:

Petek, 8. 10. 2021, 16.00–19.00

Sobota, 9. 10. 2021, 10.00–17.00. Odmor za kosilo: 13.00–14.00

Nedelja, 10. 10. 2021 10.00 –17.00. Odmor za kosilo: 13.00–14.00

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

prijave so zaključene!

Prijava je možna najkasneje do 26. septembra 2021 oziroma do zapolnitve mest prek spletne prijavnice:

PRIJAVNICA

Prijavljenim bomo po izteku prijavnega roka poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije. Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja.

Število udeležencev je omejeno na 8 – 10. Če bo prijav premalo, bomo delavnico odpovedali. Če bo prijav več, kot je prostih mest, bomo upoštevali vrstni red prijav oziroma motivacijski opis. Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se delavnice ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

CENA

Kotizacija za celoletni tečaj znaša 85€. Programi JSKD so subvencionirani za vse udeležence. Polna cena tečaja je 190€.

KOMU SO IZOBRAŽEVANJA NAMENJENA:

Odraslim, študentom in dijakom višjih letnikov, ljubiteljskim likovnikom, kreativcem, mentorjem likovnih skupin in vsem, ki želijo pridobiti specifična znanja na področju likovne teorije in prakse.

KAJ POTREBUJETE ZA UDELEŽBO:

Material za delo je vključen v ceno delavnice. Ob potrditvi prijave prejmete navodila katera osnovne pripomočke/orodje je zaželeno, da si priskrbite udeleženci sami.

POTRDILO O UDELEŽBI:

Udeleženci prejmejo potrdilo o izobraževanju. Izobraževanje se točkuje v skladu s Pravilnikom o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive.

KAJ MORATE ŠE VEDETI?

Izobraževalni programi bodo izvedeni v skladu z uredbami NIJZ  in ob upoštevanju epidemiološke slike. V primeru zdravstvenih  zadržkov bodo delavnice odpovedane ali bo potek prilagojen, o čemer bomo prijavljene udeležence sproti obveščali. V primeru odpovedi zaradi višje sile bodo že vplačane kotizacije vrnjene v celoti. Prosimo, da ob prijavi in udeležbi upoštevate vsa navodila v zvezi z zaščito pred koronavirusom ter v primeru bolezni ali suma okužbe ostanete doma. Udeleženci delavnic v času trajanja delavnice za svojo varnost odgovarjajo sami. Priporočamo, da imate urejeno nezgodno zavarovanje.

DODATNE INFORMACIJE

Monika Ivančič Fajfar

producentka za likovno dejavnost

 

T: (01) 2410 515
F: (01) 2410 510
e-pošta: monika.ivancic-fajfar@jskd.si