LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

RISANJE IN SLIKANJE POKRAJINE

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana, Likovna delavnica JSKD, Beethovnova 5

Termin:

 

vikend tečaj, sobota in nedelja, 19.–20. 11. 2022 / 16 ur

Mentorica:

 

Nives Palmić, akad. slikarka in likovna pedagoginja

Cena:

 

90 € (z vključenim materialom in priročnikom)

Predznanje:
 

tečaj je namenjen odraslim (16+), primeren je tudi za začetnike

Rok prijave:
 

10. november 2022

Na kratko

Na delavnici risanja in slikanja pokrajine bodo udeleženci izbrani motiv skicirali v črno-beli in barvni podobi ter isti motiv naslikali v eni od slikarskih tehnik. Naučili se bodo uporabljati zračno perspektivo ter v sliki ustvariti prostor pokrajine.

VSEBINA

"Vsaka naslikana pokrajina, kakorkoli majhna, mora dajati občutek, da se lahko nadaljuje v neskončnost …" (Jean-Francois Millet)

Udeleženci bodo na delavnici spoznali, kako se je pomen pokrajine kot motiva spreminjal skozi zgodovino umetnosti. Spoznavali bodo zakonitosti linearne in zračne perspektive, razvijali občutek za prostorske plane in barvne tone, spoznavali pomen skiciranja, se posvečali vajam linearne in zračne perspektive, se preizkusili v risanju pokrajine v črno-beli tehniki (svinčnik, oglje), barvnem skiciranju (suhe barvice, pastelne barvice) ter v slikarski tehniki (tempera, akril). Udeleženci delavnice bodo prejeli tudi skripto »Kratka zgodovina krajine kot motiva«.

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Izobraževanje bo potekalo v likovni delavnici JSKD na Beethovnovi 5 v Ljubljani po sledečem urniku:
Sobota, 19. 11. 2022 od 10. do 17. ure (odmor za kosilo 13.00-14.00)
Nedelja, 20. 11. 2022 od 10. do 17. ure (odmor za kosilo 13.00-14.00)

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Prijava je možna prek spletne prijavnice:

Prijavnico izpolnite najkasneje do 10. novembra 2022 oziroma do zapolnitve mest.

Prijavljenim bomo po izteku prijavnega roka poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije. Poravnati jo je treba do roka, navedenega na položnici.

Število udeležencev je omejeno na 8 do 10. Če bo prijav premalo, bomo delavnico odpovedali. Če bo prijav več, kot je prostih mest, bomo upoštevali vrstni red prijav oziroma motivacijski opis. Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se delavnice ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

CENA

Kotizacija za tečaj znaša 90€, poravnati jo je potrebno v celoti pred začetkom tečaja. Cena vključuje osnovni material ter priročnik Nives Palmić: Od risbe do slike ter študijsko gradivo.

KOMU SO IZOBRAŽEVANJA NAMENJENA:

Odraslim, študentom in dijakom višjih letnikov, ljubiteljskim likovnikom, kreativcem, mentorjem likovnih skupin in vsem, ki želijo pridobiti specifična znanja na področju likovne teorije in prakse.

KAJ POTREBUJETE ZA UDELEŽBO:

Material za delo je vključen v ceno delavnice. Ob potrditvi prijave prejmete navodila katere pripomočke/orodje je zaželeno, da si priskrbite udeleženci sami.

POTRDILO O UDELEŽBI:

Udeleženci prejmejo potrdilo o izobraževanju. Izobraževanje se točkuje v skladu s Pravilnikom o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive. Dijakom na njihovo željo potrdimo obrazec o opravljenih izbirnih vsebinah v obsegu ur opravljenega tečaja.

KAJ MORATE ŠE VEDETI?

Udeleženci delavnic za svojo varnost odgovarjajo sami. Priporočamo, da imajo urejeno nezgodno zavarovanje.

O MENTORICI

 

Nives Palmić

 

 

Nives Palmić

Nives Palmić je akademska slikarka in likovna pedagoginja. Vodi strokovne tečaje risanja in slikanja, ter poučuje umetniške predmete na zasebnih šolah B2 in Gea College v Ljubljani ter šoli Geoss v Litiji. Deluje tudi kot mentorica slikarske skupine na Univerzi za tretje življenjsko obdobje. V svojem slikarskem opusu se posveča predvsem klasičnim risarskim tehnikam, ki jih nadgrajuje s sodobnim avtorskim pristopom. S svojimi deli je prisotna v svetovnih spletnih galerijah. Živi in dela v Ljubljani..

 

DODATNE INFORMACIJE

Monika Ivančič Fajfar

producentka za likovno dejavnost

 

T: (01) 2410 515
e-pošta: monika.ivancic-fajfar@jskd.si