LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

OD POTEZE DO SLIKE
Slikarski načini in barvni nanosi

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana, Likovna delavnica JSKD, Beethovnova 5

Termin:

 

vikend tečaj, petek popoldne, sobota in nedelja, 16.–18. 2. 2024 / 20 ur

Mentor:

 

Janez Zalaznik, akademski slikar, fotograf, publicist, pedagog

Kotizacija:

 

90 € z vključenim materialom

Predznanje:

 

tečaj je namenjen odraslim (16+), primeren je tudi za začetnike

Število udeležencev:

 

8-10

Rok prijave:
 

4. februar 2024 oz. do zapolnitve mest

KRATEK OPIS

Na intenzivni likovni delavnici se bodo udeleženci spoznali z različnimi slikarskimi pristopi nanašanja barv na slikovno površino, od slikanja z barvnim plastenjem do t.i. impasta.

VSEBINA

Delavnica se bo začela z uvodnim predavanjem. Vaje bodo obsegale raziskovanje slikarskih učinkov pri izvedbi enakega motiva z različnimi načini nanašanja barv. Udeleženci se bodo spoznali z načinom plastenja barvnih nanosov po zgledu starih mojstrov, preizkusili bodo impresionistično metodo točkovnega slikanja ter raziskovali modernističen način slikanja z gostimi, tipno bogatimi barvnimi površinami v akrilni tehniki.

KOMU JE TEČAJ NAMENJEN

Tečaj je namenjen odraslim ustvarjalcem in je primeren tako za začetnike, kot za tiste, ki že imajo risarske ali slikarske izkušnje, in bi jih želeli nadgraditi z novimi znanji.

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Izobraževanje bo potekalo v likovni delavnici JSKD na Beethovnovi 5 v Ljubljani po sledečem urniku:

Petek, 16. 2. 2024 od 17. do 20. ure

Sobota, 17. 2. 2024 od 10. do 17. ure (odmor za kosilo 13.00-14.00)

Nedelja, 18. 2. 2024 od 10. do 17. ure (odmor za kosilo 13.00-14.00)

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Prijava je možna najkasneje do 4. februarja 2024 oziroma do zapolnitve mest prek spletne prijavnice:

Prijavljenim bomo po izteku prijavnega roka poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije. Poravnati jo je treba do roka, navedenega na položnici.

CENA

Kotizacija za tečaj znaša 90 €, poravnati jo je potrebno v celoti pred začetkom tečaja. Cena vključuje slikarski material, s seboj pa morate imeti svoje orodje (čopiče, palete …).

Predračun pošljemo po e-pošti na naslov, ki ga navedete v prijavnici, po potrditvi izvedbe tečaja. Kotizacijo oziroma obrok kotizacije je potrebno poravnati v celoti do roka, navedenega na predračunu.

KOMU SO IZOBRAŽEVANJA JSKD NAMENJENA

Odraslim, študentom in dijakom višjih letnikov, ljubiteljskim likovnikom, kreativcem, mentorjem likovnih skupin in vsem, ki želijo pridobiti specifična znanja na področju likovne teorije in prakse.

KAJ POTREBUJETE ZA UDELEŽBO?

Material za delo je vključen v ceno delavnice. Ob potrditvi prijave prejmejo navodila katera osnovne pripomočke/orodje si priskrbijo udeleženci sami: čopiči, slikarska lopatica, paleta ipd.

POTRDILO O UDELEŽBI

Udeleženci prejmejo potrdilo o izobraževanju. Izobraževanje se točkuje v skladu s Pravilnikom o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive. Dijakom na njihovo željo potrdimo obrazec o opravljenih izbirnih vsebinah v obsegu ur opravljenega tečaja.

KAJ MORATE ŠE VEDETI?

Udeleženci delavnic za svojo varnost odgovarjajo sami. Priporočamo, da imajo urejeno nezgodno zavarovanje.

O MENTORJU

 

Janez Zalaznik

 

 

Janez Zalaznik

Janez Zalaznik je leta 1987 diplomiral pri prof. Janezu Berniku na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, smer slikarstvo. Poleg slikarstva se ukvarja s fotografijo, grafičnim oblikovanjem, pedagoškim delom in likovno publicistiko. Od leta 2006 je pri JSKD izdal enajst likovnih priročnikov (dva v sodelovanju z Robertom Lozarjem). Z JSKD sodeluje pri snovanju tematskih likovnih natečajev in je bil med leti 2006 in 2020 tudi selektor državne bienalne tematske razstave. Poučuje risanje in slikanje na likovnih tečajih, delavnicah in v likovnih društvih ter pripravlja teoretična predavanja o umetnosti in vodene oglede kulturno-umetnostnih destinacij.

Leta 2023 je dobil Srebrno plaketo JSKD za življenjsko delo na področju likovnega izobraževanja.

 

DODATNE INFORMACIJE

Monika Ivančič Fajfar

producentka za likovno dejavnost

 

T: (01) 2410 515
e-pošta: monika.ivancic-fajfar@jskd.si