LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

NEZNANI LETEČI PREDMETI

 

NLP


Galerija Domžale, od 17. avgusta do 1. septembra 2017


Razstava predstavlja program in produkcijo 31. LIKOVNE DELAVNICE ŠMARTNO,
ki jo je organiziral Javni sklad RS za kulturne dejavnosti od 4. do 13. avgusta 2017 v Hiši mladih v Šmartnem ob Paki.

Namen delavnice je raziskovanje in preizkušanje sodobnih likovnih praks. Poudarek je na skupinskem delu, v okviru dogovorjenih oblikovnih izhodišč pa vsak udeleženec išče svoj individualni izraz.

 

Mentor:

Dušan Fišer, akademski slikar specialist

Boštjan Plesničar

 

Udeleženci:

Katarina Celič (Medvode), Edita Marija Černelč (Ljubljana), Jožica Čučnik (Dobrnič), Zoja Fišer (Ptujska gora), Irena Hribar Schmidt (Kanada), Danila Krpič (Murska Sobota),
Srna Mandič (Ljubljana), Maja Sajovic Verbole (Kamnik), Pika Seničar (Sveti Štefan), Tomaž Skulj (Kamnik), Tanja Sokolov-Boh (Škofja Loka), Veronika Židanek (Radomlje)

Razstava je odprta vsak dan med 17. in 19. uro, razen sobote in nedelje (izjemoma ogled ne bo možen v petek, 25.8.2017).

 

VSEBINA

Človek je od nekdaj želel uresničili svoje večne sanje in željo, da premaga težnost in poleti svobodno kot ptica. Skozi preteklost je bilo nešteto poskusov in neuspehov, preden se je mogel s pomočjo tehnologije dvigniti in poleteti, danes pa s super tehnologijo raziskuje vesolje in potuje po njem.

Vzporedno je tudi umetnost ves čas imaginirala mite, podobe in objekte te večne želje.

Projekt  - delavnica  je namenjena  raziskovanju domišljije fenomena letenja in iskanje različnih umetniških pristopov skozi sliko,objekt in koncept.

Likovna delavnica ima že tridesetletno tradicijo, tema pa je vsako leto drugačna. Namen je raziskovanje in preizkušanje sodobnih likovnih praks. Poudarek je na skupinskem delu, v okviru dogovorjenih oblikovnih izhodišč pa vsak udeleženec išče svoj individualni izraz.

 

Fotografije z otvoritve razstave

 

 

 

DODATNE INFORMACIJE

Andreja KOBLAR PERKO

samostojna strokovna svetovalka
za likovno dejavnost

 

T: (01) 2410 515
F: (01) 2410 510
E: andreja.koblar@jskd.si