RAZSTAVE IN PRIREDITVE

 

STRUKTURE NARAVE

29. 9.–3. 11. 2021

Ptujski grad, Palacij, Pokrajinski muzej Ptuj Ormož

Na ogled bo produkcija 35. tematske likovne delavnice, ki je v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti potekala med 1. in 5. septembrom 2021 v Narodnem domu na Ptuju.

Mentor:
Dušan Fišer

Razstavljajo:
Alenka Ana Stante (Ljubljana), Danijela Milašinović (Nova Gorica), Danila Krpič (Murska Sobota), Mateja Pogačnik (Škofja Loka), Katarina Celič (Medvode), Mojca Velikonja (Maribor), Pika Seničar (Sveti Štefan), Rowena Božič (Bled), Tanja Sokolov-Boh (Škofja Loka), Veronika Židanek (Radomlje)

Razstava bo na ogled v odpiralnem času Pokrajinskega muzeja Ptuj Ormož.

Tematske delavnice JSKD

Namen intenzivnih tematskih delavnice je poglobljeno raziskovanje in preizkušanje sodobnih likovnih praks v okviru določene teme. Pod naslovom STRUKTURE NARAVE smo tokrat raziskovali osupljivi svet naravnih struktur. Raziskovali smo odnose med materiali in notranjo ter zunanjo zgradbo oblik, ki so specifične za posamezne organizme, bitja, rastline, kamenje, zemljo … Zanimive naravne strukture smo vzeli kot likovna izhodišča za interpretacijo, nadgradnjo in raziskovanje oblik. Skozi ustvarjalne in raziskovalne procese znotraj risanja, slikanja in konceptualne nadgradnje tematskega izhodišča smo iskali sodobne umetniške načine.
Delavnica že več kot 30 let poteka pod izkušenim mentorskim vodstvom akademskega slikarja, kuratorja in pedagoga Dušana Fišerja. Tokrat je prvič potekala na Ptuju, kjer smo se lahko – kot občinstvo in soustvarjalci –, navezali na razstavni program uveljavljenega mednarodnega festivala Art Stays z naslovom Structura.

strukture narave Ptuj

strukture narave Ptuj

strukture narave Ptuj

strukture narave Ptuj

strukture narave Ptuj

strukture narave Ptuj

 

DODATNE INFORMACIJE

Monika Ivančič Fajfar

Producentka za likovno dejavnost

T: (01) 2410 515
F: (01) 2410 510
e-pošta: monika.ivancic-fajfar@jskd.si

 

 

 

 

 

 

 

 

Vabilo na otvoritev (pdf)