LITERATURA /NATEČAJI / 2022

 

NATEČAJ JSKD 2023 - ZA NAJBOLJŠO SAMOZALOŽNIŠKO KNJIGO 2022

 

Revija Mentor, ki deluje v okviru Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, razpisuje natečaj za najboljšo leposlovno knjigo, izdano v samozaložbi v lanskem letu - z letnico izdaje 2022.

Natečaj je namenjen vsem avtorjem in avtoricam, ki so lani sami izdali pesniško zbirko, prozo ali zbirko dramskih besedil, otroško knjigo, knjigo esejev … napisano v slovenščini, in so sami plačali zanjo stroške, ali so del stroškov za tisk dobili s pomočjo sponzorjev.

 


 

»23. april je Svetovni dan knjige in avtorskih pravic. Dan je posvečen promociji branja, založništva in zaščiti avtorskih pravic ter intelektualne lastnine. Hkrati pa je želja spodbuditi ljudi, še posebej mlade, da odkrijejo užitke branja in pridobijo spoštovanje do avtorskih del tistih, ki so s svojimi deli pripomogli k družbenemu in kulturnemu napredku človeštva.«

 


 

Knjigo (1 izvod) je treba poslati na naslov:

- JSKD, revija Mentor, Štefanova 5, 1000 Ljubljana

- do NEDELJE, 23. aprila 2023.

Podatke o knjigi in avtorstvu  vpišite v e-prijavo na spodnji povezavi (najkasneje do roka za oddajo knjig, 23. 4. 2023, do polnoči):

e-prijava

Izbor nagrajenih samozaložniških naslovov bo znan predvidoma do konca poletja, objavljen pa bo na spletni strani JSKD, www.jskd.si (Literarna dejavnost JSKD). Vsi prijavljeni bodo obvestilo o izboru dobili po elektronski pošti, vabilo na podelitev priznanj pa tudi po klasični pošti.

Izbrani avtorji bodo nagrajeni s knjižno nagrado iz založništva JSKD ter s priznanji, posamezne knjige bodo recenzirane v reviji Mentor v letu 2024. Priznanja bomo podelili na državnem srečanju odraslih literatov – V zavetju besede 2023, v nedeljo, 12. novembra 2023, v sodelovanju z JSKD OI Lenart).

Vse prijavljene knjige bo pregledala in izbirala komisija, v kateri sta pesnik, prevajalec in kantavtor mag. Matej Krajnc, ter član uredniškega odbora revije Mentor oz. predstavnik literarne in likovne dejavnosti pri JSKD.

Dodatne informacije

mag. Barbara RIGLER

producentka za literarno dejavnost
in odgovorna urednica revije Mentor

T: (01) 2410 516
E: barbara.rigler@jskd.si


 

 

 

e-prijava