LITERATURA

 

 

 

 

NATEČAJI

 

 

 

REVIJA MENTOR
Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti
Štefanova 5, 1000 Ljubljana

 

 

VESELIČNICA

 

REVIJA MENTOR je letos dopolnila 30 let obstoja. Vstopa v zrela leta, pa ne misli proslavljati sama doma, ob Mariu in poceni vinu, kot je to v naravi slovenski, ampak se je odločila, da bo jubilej obeležila s humorjem in literaturo. Zategadelj razpisuje:

 

 

NATEČAJ
VESELIČNICA
ZA HUMORNO KRATKO ZGODBO.

 

 

Kje pa, nikakršnih hudoletečih določil ne bo. Nekaj alinejic se pa pri takih natečajih vendarle spodobi. Revija Mentor sede in narekuje:

- natečaj je anonimen;
- kratka zgodba mora biti humorna; najsi bo to humoreska ali pa kaj satiričnega, ironičnega ali drugače veselega. V naši šentflorjanski vasi bodi zdihovanja dovolj!
- vaše pisanje naj ne zaobseguje več kakor polovico avtorske pole alias 15.000 znakov s presledki;
- vsak avtor sme poslati samo eno kratko zgodbo;
- tri natisnjene izvode zgodbe pošljite do 10. junija 2009 na naslov: REVIJA MENTOR, Štefanova 5, 1000 LJUBLJANA.

Kako pa, slišimo? Nu, takole:

- razpis je anonimen, zategadelj bodi zgodba opremljena s šifro, v posebni zaprti ovojnici pa naj počivajo pravi podatki, ki jih bomo odprli in vanje pokukali šele potem, ko bo žirija določila, kako in kaj. To se bo dogodilo v roku meseca dni po izteku gornjega datuma aprilskega. Žirijo bodo pri odpiranju ovojnic varovali trije skrbno izbrani s satiričnimi puškami do zob oboroženi ljubitelji humorja; vsem je ime Anton in vsi so ta posel opravljali že prej;
- žirija v afirmirani in od cesarja potrjeni sestavi Gabriela Babnik, Peter Rezman in Matej Krajnc bode zgodbe prebrala in izbrala najboljšo (nagrada 500 evrov), ki bodo skupaj s petimi nominiranimi (honorar zagotovljen), objavljene v reviji Mentor.
- če bode kvalitetnih zgodb obilo, bo revija Mentor po dogovoru z zgoraj opisano in omenjeno žirijo in avtorji objavila tudi kakšno dodatno zgodbo;

Zgodb, napisanih na roko z gosjimi peresi, kuliji, svinčniki ali krvjo, bodisi celo s pisalnim strojem, ne bomo upoštevali. V žiriji vsi nosijo očala s hudimi dioptrijami in zato naj, v času 21. stoletja, pojejo računalniki, žiriji v prid.

 


Veselo in uspešno pisanje vam želi


revija Mentor, rojstnodnevna

 

Dodatne informacije
JSKD, Štefanova 5, 1000 Ljubljana
Dragica Breskvar, prof.,
sam. svetovalka JSKD za literaturo in urednica revije Mentor
e-pošta: dragica.breskvar@jskd.si
tel. 01 24 10 500, 24 10 516