PRIREDITVE 2023/24

 

20. mini festival otroških plesnih skupin Pika miga 2023

Sobota, 7. oktober in nedelja, 8. oktober 2023


V soboto, 7. in v nedeljo, 8. oktobra 2023, bo v Velenju potekal že 20. Mini festival otroških plesnih skupin PIKA MIGA, ki ga organizira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti v sodelovanju s Festivalom Velenje. Na festivalu se bodo predstavili plesalci in plesalke, stari od 5 do 12 let, ki skupaj s svojimi mentorji ustvarjajo igrive in doživete koreografije.

Na festivalu Pika miga se s plesnimi miniaturami predstavijo izbrane slovenske otroške plesne skupine. Za letošnji festival je državna selektorica za ples Mojca Kasjak izbrala 42 plesnih miniatur, ki se bodo v dveh dneh zvrstile na odru Doma kulture Velenje. Mladi ustvarjalci, stari med 5 in 12 let, so plesne točke skupaj z mentorji zasnovali v obliki solo plesov, duetov in skupinskih koreografij.

Prireditev Pika miga, ki natanko dve desetletji poteka v Pikinem mestu Velenje, predstavlja prerez dela najmlajših plesnih ustvarjalcev, ki poskušajo vsakdanje življenjske dogodke, občutja, medsebojne odnose in druge vesele ali žalostne izkušnje ob pomoči mentorjev predstaviti skozi ples. Velika številčnost otrok, ki se v Sloveniji ukvarjajo s plesom, kaže na to, da gre za odlično obliko ustvarjalnega preživljanja prostega časa, Pika miga pa je imenitna priložnost, da pokažejo rezultate svojega dela.

Prav gotovo se Velenju ponovno obeta vikend, poln razigranosti, in prav to je najpomembnejše, kar poleg ustvarjalnosti združuje mlade plesalce in njihove mentorje. Prireditev bo potekala v Domu kulture Velenje, v soboto bodo plesalci stopili na oder ob 11. in 17.30 uri, nedeljski plesni dan pa se bo začel ob 11. in 17.00 uri. V dveh dneh se bo na odru zvrstilo 42 miniatur, ki jih bo odplesalo več kot 360 mladih plesalcev.

Vstop je prost.

 

DODATNE INFORMACIJE IN KONTAKT

 

 

 

Nina MEŠKO

producentka za ples


Tel: (01) 24 10 522
E- pošta: nina.mesko@jskd.si

   

Nina Mavec Krenker

vodja OI JSKD Velenje

Tel: 0(3) 897 33 60
E-pošta: nina.mavec-krenker@jskd.si

 

 

 

 

 

 

program

fotogalerija