FINANCIRANJE

 

 

 

 

Javna naročila v letu 2009


 

 

JN 4300-13/5-2009:

Javno naročilo za dobavo računalniške opreme in opreme za razmnoževanje

 

 

Vprašanja in odgovori

 

Vprašanje:

Sklop 3- večopravilna naprava fotokopirni stroj ali potrebujete podstavek poleg ali boste kopirne stroje postavili mizo.

Predlagali bi, da dodate podstavek, saj je fotokopirni stroj v osnovi visok in če ga boste postavili na višjo mizo, bo stvar zelo visoka za uporabnike.

V pogodbi ste v 5. členu zapisali,da bo naročnik namestil, konfiguriral opremo za sklope 1, 2 in 3.

Prosimo, če nam pojasnite kaj mislite s tem oz kaj za vas zajema namestitev in konfiguracija opreme?

Odgovor:

Za fotokopirne stroje želimo ceno brez podstavka. Podstavek lahko dodate k specifikaciji ponudbe kot opcijo - označite posebej.

Za sklop 1: računalniki mora biti naložen operacijski sistem in pripravljen za delo. Uporabnik samo vpiše svoje podatke in generira svoj dostop do interneta in e-pošte.

Za sklop 2 tiskalniki: tiskalniki morajo imeti ustrezne gonilnike za predvidena operacijska sistema v sklopu 1, če pride do težav pri instaliranju pri uporabniku, mora dobavitelj brezplačno odpraviti napake in neskladja na daljavo ali osebno, če ni možna rešitev na daljavo.

Za sklop 3: večopravilne naprave: velja isto kot pri sklopu 2: če pride do težav pri instaliranju pri uporabniku, mora dobavitelj brezplačno odpraviti napake in neskladja na daljavo ali osebno, če ni možna rešitev na daljavo.

 

 

Vprašanje:

Ali mora ponudba za fotokopirne stroje vsebovati tudi podstavek za stroj?

Odgovor:

Ne.

 


Vprašanje:

Zanima nas kateri operacijski sistem je potrebno ponuditi v sklopu 1 za osebne in prenosne računalnike. Iz vaše zahteve Windows XP SP3 ali Vista, to ni razvidno.

Odgovor:

Operacijski sistem naj bo Windows XP SP3 pro ali Vista Bussines.

 

Vprašanje:

Imam vprašanje glede prenosnikov in računalnika in sicer, v razpisu ste specificirali procesor prenosnika intel dual core s taktom 2,16 GHz (takšen deluje na 667 MHz vodilu). Ker gre za zastarel model procesorja, teh prenosnikov ne proizvajajo več in žal predvidoma ne bodo več dobavljivi. Kot boljša alternativa so dvojedrni procesorji, ki imajo sicer malenkost nižjo frekvenco takta 2.0 GHz imajo pa hitrejše vodilo 800 MHz in več ter so bistveno hitrejši kljub nižji frekvenci (porabijo pa tudi manj energije).

Ker se običajno gledajo minimalne zahteve oz. nazivne vrednosti, ki so zapisane v razpisni dokumantaciji me zanima:

1. Ali vam lahko ponudimo takšnega z 2.0 GHz procesorjem in 800 MHz vodilom, kjub temu, da je nazivna vrednost procesorja malenkost manjša in da hitrosti vodila niste navedli in in se boste strinjali, da je ta procesor dejansko boljši oz. hitrejši?

2. Vprašanje pri računalniku za videomontažo, ali mora grafična kartica imeti 2 × DVI in še dodaten HDMI priključek? Ali dovolite možnost, da podpira polnofunkcionalen HDMI priklop preko originalno priloženega posebnega DVI-HDMI adapterja?
Odgovor:

1. Ne, procesor mora ustrezati specifikacijam v naročilu.

2. Da, kartica mora imeti 2 DVI priključka, HDMI pa je lahko preko priloženega posebnega DVI-HDMI adapterja.

 

Vprašanje:

Imam še dodatno vprašanje. Pri 6. členu v pogodbi je navedeno da mora dobavitelj predložiti certifikate in potrdila o:

- poreklu opreme: Lahko predložimo potrdilo o poreklu računalnika kot celote. So še kakšne posebne zahteve o poreklu (EU, oziroma SLO)?

- originalnih proizvajalcih o opravljenih testih kvalitete opreme: imamo SIQ test, ki ponavadi ustreza. Ali je potreben še certifikat o testiranju glasnosti? Ali morajo biti PC-ji velikih proizvajalcev ali so lahko tudi manjših proizvajalcev, ki imajo SIQ test in popolnoma ustrezajo specifikaciji?

- predpisana potrdila o atestih: Kakšni so predpisani? Načeloma je SIQ testiranje zadovoljivo za prodajo na slovenskem / EU trgu. Razen če potrebujete še kaj posebnega.

 

Odgovor:

Lahko predložite potrdilo o poreklu računalnika kot celote.

SIQ test zadošča.

Certifikat o testiranju glasnosti ni potreben.

PCji so lahko tudi manjših proizvajalcev, ki imajo SIQ test in popolnoma ustrezajo specifikaciji.

SIQ testiranje zadošča. Posebna potrdila niso potrebna.