GLASBA /INSTRUMENTALNA GLASBA
Marezijazz 2019

 

FESTIVAL BIG BANDOV 2021

Marezige, 6. - 7. avgust 2021


 
Leta 2020 je bil festival izveden drugače kot prejšnja leta - zaradi pandemije je bilo izvedenih več manjših koncertov skozi vse poletje in glasba se je z njimi potepala širom koprskega podeželja. Letošnje leto je dopuščalo, da je festival letos zopet potekal tako kot včasih: dva zaporedna večera v Marezigah, na odru pa so se vrstili odlični slovenski in tuji big bandi! Niz odlične glasbe, brez predaha. 

V petek, 6.8.2021 so nastopili Big Band Theory iz Milj s priredbami znanih rokovski pesmi, sosedje Špičikuc Orchestra z avtorskimi aranžmaji funk in jazz standardov. Severnoprimorski prijatelji Jazz Punt Big Band so se posvetili izidu 25. Bondovega filma in igrali izključno glasbo te franšize. Z velikih odrov so v Marezige priši petkov večer zaključit izvrstni Big Band GveriLLaz, pod taktirko violinista Petra Ugrina. 

Sobota, 7.8.2021 je bila nekoliko krajša. Nastopili so Bend-it! Orchestra, domačini, ki pod vodstvom saksofonista Lovra Ravbarja delujejo v sklopu Mladinskega društva Marezige, organizatorja festivala. Letošnji MareziJazz so z nekoliko nenavadnim, electro-swing programom, zaključili tržačani 1000 Streets Orchestra. 

Organizacija festivala:

Zveza big bandov Slovenije, Mladinsko društvo Marezige, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti

Spletna stran festivala:

http://www.marezijazz.si/sl

 

Dodatne informacije

 

Daniel LESKOVIC

producent za instrumentalno glasbeno dejavnost


T: (01) 2410 532
F: (01) 2410 536
E: daniel.leskovic@jskd.si

 

 

Poletna jazz šola Zgrabi zvok 2021
Koper, 16. - 19. avgust 2021