GLASBA /INSTRUMENTALNA GLASBA

 

FESTIVAL VIZIJE - FESTIVAL MLADINSKIH SKUPIN SLOVENIJE - ROCK VIZIJE 2018

 

Regijske Rock Vizije
Nova Gorica, 16. februar 2018

 

 

Regijske RockVizije bodo na Mostovni (http://www.mostovna.com) v Novi Gorici v petek, 16. februarja 2018,, s pričetkom ob 20.30

 

SPORED


Stara kitara

Jurij Mušič - vokal, Črt Saksida - bas, Lovro Saksida - ritem kitara, Matic Šinigoj - solo kitara, Jona Žgur - bobni

 

Jurij Mušič: NOV ZAČETEK
Jurij Mušič: WOMAN FROM HELL
Agnus Young (glasba), Malcom Young (besedilo): THUNDERSTRUCK
Tomi Meglič: NA SONCU

 

Stara kitara

 

Skupino mladih rokerjev Stara kitara sestavlja pet učencev devetega razreda Osnovne šole Dornberk. Bend je prvič nastopil pred tremi leti, od takrat  so zamenjali nekaj članov in oblikovali sedanjo sestavo z vokalistom Jurijem Mušičem, basistom Črtom Saksido, bobnarjem Jono Žgurjem ter kitaristoma Maticem Šinigojem in Lovrom Saksido. Čeprav vadijo na šoli, kjer so jim, navdušeni nad njihovim ustvarjalnim elanom, uredili prostor, še zdaleč niso zgolj šolski bend. Dvakrat so nastopili kot predskupina na Bevkovem trgu v okviru novoletnega dogodka ter dvakrat samostojno na koncertnem prizorišču Lakeness. Poleg tega pa še na številnih javnih dogodkih. V letu 2017 so z nagrado občinstva zmagali na ŠANS (Tekmovanju šolskih ansamblov Slovenije) v Jakobskem dolu pri Mariboru. Njihov največji dosedanji uspeh je nastop na mednarodnem festivalu AC/DC glasbe Bonfest na Škotskem, kamor so potovali na povabilo organizatorja. Njihova največja želja pa, da bi  po navdihu klasičnih rokovskih ritmov svojih idolov ustvarjali lastno, avtorsko glasbo in jo tudi posneli. Doslej so v njihovem repertoarju tri avtorske skladbe: optimistična Nov začetek, klasično rokovska Women from hell in družbeno kritična Suženj.

 

Period VI.

Žan Sedej (vokal), Tilen Fortuna (solo kitara), Blaž Ogrič (ritem kitara), Tomaž Loštrek (bass kitara), Boštjan Vidmar (bobni)

 

Tilen Fortuna (glasba), Žan Sedej (besedilo): STRANGER
Tilen Fortuna (glasba), Žan Sedej (besedilo): ILLUSIONS
Tilen Fortuna (glasba), Žan Sedej (besedilo): CIRCLE OF LIFE
Tilen Fortuna (glasba), Žan Sedej (besedilo): OUR REALITY
Tilen Fortuna (glasba), Žan Sedej (besedilo): ARE WE FOOLS

 

Period VI.

 

V skupini Period VI. so svoje talente združili Žan Sedej (vokal), Tilen Fortuna (solo kitara), Blaž Ogrič (ritem kitara in back vokal), Tomaž Loštrek (bass kitara) in Boštjan Vidmar (bobni). Za sabo imajo že nekajletno uspešno glasbeno kariero ter nastope na domačih in tujih odrih, njihova vizija za   prihodnost pa je v znamenju nadaljevanja kreativnosti in glasbenega ustvarjanja.

 

Kombo C

Ajk Vremec - kitara, Anton Lorenzutti - kitara, Tilen Kravos - kitara, Timi Vremec - bas, Robi Erzetič - bobni, Tomi Novak - bobni

 

Kombo C: SPRIČEVALO
Kombo C: TONI ŽICA SOLKANCA
Kombo C: ČRNI BCKO
Kombo C: NORVEŠKE KALCETE

 

Kombo C

 

Šola in zasedba Kombo delujeta v okviru KUD-a Zvočni izviri pri Zvezi kulturnih društev Nova Gorica po programu, ki ga je Kaučič priredil posebej za svoje varovance, mlade glasbenike iz vse Slovenije, z namenom ustvarjati glasbo zunaj klišejev sodobne popularne produkcije in na oder Zvočnih izvirov pripeljati spontanost, ustvarjalnost in čistost glasbe. Pobudo za ustanovitev društva KUD Zvočni izviri, ki je sinonim za šolo tolkalca, bobnarja, skladatelja in glasbenega pedagoga Zlatka Kaučiča, je pred petnajstimi leti dal takratni tajnik Zveze kulturnih društev Nova Gorica Boleslav Simoniti.  Intenzivni program združuje tehniko, improvizacijo, igranje avtorske glasbe, osvajanje koncepta harmonije ter skupinsko delo v Kombovih zasedbah. Glasba, ki nastaja, je ustvarjalna in teži k multidirekcionalnosti – zmožnosti obvladovanja vseh glasbenih jezikov.

Številne glasbene projekte šole Kombo spremljajo ciklusi koncertov z domačimi in tujimi glasbeniki. In prav to medsebojno in mednarodno sodelovanje je pomembno za še večjo kakovost in odprtost društva – za nove člane, projekte in druge umetnosti. Iz šole Kombo so izšli glasbeniki, kot so Samo Šalamon, Vid Drašler, Jošt Drašler, Boštjan Simon, Jani Šepetavec, Marko Lasič, Gal Furlan, Vitja Balžalorsky, Marek Fakuč ter še številni drugi izjemni glasbeniki.

Kombo je sodeloval že s svetovno priznanimi glasbeniki (Herb Robertson, Javier Girotto, Emanuele Cisi, Bruno Cesselli, Ares Tavollazi, Massimo de Mattia, Alexsander Balanescu in drugi), koncertiral na domačih in tujih prizoriščih, doma in v tujini pa za svoje ustvarjanje dobiva tudi odlične recenzije plošč Zvočni izviri vol.1 (2003), Skriti kotički svetlobe (2005), Biči (2008), Zvočna polja za T.S. (2012), Hramo (2015) ter Rock Mi Monk (2017).

 

Dodatne informacije

 

Daniel LESKOVIC

samostojni strokovni svetovalec za instrumentalno glasbeno dejavnost


T: (01) 24 10 532
F: (01) 24 10 536
E: daniel.leskovic@jskd.si

 

 

Plakat regijsko Nova Gorica