GLASBA /INSTRUMENTALNA GLASBA

 

FESTIVAL VIZIJE - FESTIVAL MLADINSKIH SKUPIN SLOVENIJE - ROCK VIZIJE 2018

 

 

 

GLASBENI MARATON IN
NATE
ČAJ FESTIVALA STIČNA 2017


PROGRAM

RELENTLESS YOUTH, Rovte

Relentless Youth je Hardcore punk (in druge podzvrsti punka in metala) skupina, ki je nastala leta 2011. Predstavili so se s singlom Drowning. Po približno dveh letih igranja po manjših odrih (Orto bar, Jalla Jalla, Rock in Rovte...) je skupina zaradi različnih interestov članov razpadla. Na začetku leta 2016, so se vrnili v novi zasedbi, proti koncu leta pa so izdali prvi EP "Resentment" vrnitev skupine so potrdili z nastopi na Drunk iN Public in nekaj drugih manjših klubih.

 

Fotografija skupine v sedanji zasedbi še ne obstaja.

 

Zasedbo sestavljajo člani: David Guzelj (vokal), Vili Marinčič (kitara), Ambrož Cigale (kitara), Urban Cigale (bas kitara) in Neža Dolmovič (bobni).

Relentless Youth: WRECK
Relentless Youth: DROWNING
Relentless Youth: EMBRACING HATE
Relentless Youth: NORTH STANDS FOR YOU
Relentless Youth: ALONE

 

 

 

VINCI & PLAČANCI

Skupina Vinci & Plačanci je bila ustanovljena na pobudo umetniškega vodje, frontmana in v večini tudi avtorja njihovih skladb Lenarta Sušnika, ki deluje pod psevdonimom Vinci. Na začetku vse skupaj ni bilo mišljeno kot stalna zasedba, ki bo ustvarjala avtorsko glasbo in koncertirala. Februarja 2016 se je Vinci odločil, da posname eno od svojih avtorskih skladb (Pridi) z nabrano zasedbo, v kateri je združil glasbenike, s katerimi je že sodeloval tekom svoje glasbene poti. Takrat je bilo to mišljeno le kot projekt (posneti par skladb in pri tem ostati, za lastno veselje), kasneje pa se je to prelevilo v nekaj večjega. Večina članov je skupaj z Vincijem osnovala stalno zasedbo Vinci & Plačanci, ki ima jasen cilj. Ustvarjati svojo lastno in unikatno akustično glasbo. Kasneje so posneli še drugo avtorsko skladbo z naslovom Ljubim te še.

 

Vinci in plačanci

Zasedbo sestavljajo člani: Lenart Sušnik “Vinci”(glavni vokal, ritem kitara), Žan Ambrožič (tolkala), Lara Gril (spremljevalni vokal), Matic Košir (solo kitara), David Ravnikar (bas kitara), Žan Jugovic (harmonika) in Kristjan Voje (violina, spremljevalni vokal). Glavna značilnost te zasedbe sta prav zadnja izmed naštetih inštrumentov (violina in harmonika), saj sta stalnica zasedbe in ne le inštrumenta, ki se pojavljata občasno.

Lenart Sušnik: PRIDI
Lenart Sušnik: ZAKAJ
Lenart Sušnik: AVGUST
Lenart Sušnik: LJUBIM TE ŠE

 

GROSS UPI, Grosuplje

Skupina, ki že od septembra 2008 deluje v GŠ Grosuplje pod vodstvom prof. Polone Udovič.
Izvajajo evropsko folk glasbo, na programih pa se najde tudi kaka country, jazz ali klasična skladba. V širokem repertoarju, ki obsega folk glasbo vse od Irske in Skandinavije, preko Slovenije, pa vse tja do Makedonije, lahko slišite violine, kitaro, kontrabas, violončelo, petje in včasih celo tolkala. Ime Gross upi izhaja iz imena mesta Grosuplje, v prevodu pa pomeni “Veliki upi”. Pobudo za ime skupine je dal Bojan Cvetrežnik, ustanovitelj Simboličnega orkestra, ki je bil v šol. letu 2010/11 tudi njihov redni mentor, sicer pa z njimi z veseljem sodeluje. Gross upi redno nastopajo na nastopih v GŠ Grosuplje in na raznih občinskih prireditvah. Nastopili so na številnih koncertih, otvoritvah in podelitvah, med najbolj odmevne pa zagotovo lahko štejemo štiri nastope v Cankarjevem domu v Ljubljani. S svojo glasbo in pozitivno energijo zabavajo ljudi in jih vedno znova navdušujejo.

 

Gross Upi


Zasedbo sestavljajo člani: Ajda Blaževič Arko, Mirjam Zvonar, Ela Krnc, Danijel Sami Blažič, Jure Malovrh, Meta Kovačič, Luka Plevnik, Dora Plantarič in Ivana Šifrar. Pridružila se jim bo tudi Maja Drčar kot gostja.

Bolgarska: KOPAONICA
Makedonska: MAKEDONSKO DEVOJČE
Irska: GRAVEL WALK

 

ICE ON FIRE, Novo mesto

Ice on Fire je štiričlanska rock zasedba, ki je nastala na 1. november 2011 v Novem mestu. Po dolgih izkušnjah kot najstniški glasbeniki, ki preigravajo Green daye; in nato nekaj letih zatišja, so ponovno v zagonu s svežino mladega bobnarja in prihajajočo plato, ki jo napovedujejo že od začetka svojega obstoja. Fantje, kljub vsemu ustvarjajo naprej in skozi avtorsko glasbo razvijajo svoj stil s primesmi punk rocka, rock'n rolla in težjih ritmov »hard« glasbe. Velik poudarek dajo na svoj značilen »sound« in pazijo, da se kombinacija posameznih inštrumentov poveže v celoto in lepo sodeluje. Njihovo vodilo za pisanje je izražanje čustev in sporočil skozi svojo glasbo in njena besedila. Od sebe pričakujejo predanost in trdo delo, saj je njihov glavni cilj prodor na slovensko ter kasneje tudi tujo glasbeno sceno.

 

Ice On Fire

 

Zasedbo sestavljajo člani:  Amadej Papež (vokal, kitara), Janez Janežič (solo kitara, vokal), Nejc Godec (bas kitara) in Alex Zorko (bobni)

Ice on Fire, Janez Janežič (besedilo): RANE IN NESMISEL
Ice on Fire, Amadej Papež (besedilo): BREZ KRVI
Ice on Fire, Amadej Papež (besedilo): DOKLER BOM STAL
Ice on Fire, Amadej Papež (besedilo): HEROJ
Ice on Fire, Amadej Papež (besedilo): ROKENROLDodatne informacije

 

JSKD Ivančna Gorica

Simona 041 846 674,

oi.ivancna.gorica@jskd.si

Kulturno društvo Stična

Mik 031 669 616,

info@kd-sticna.si

 

 

Daniel LESKOVIC

samostojni strokovni svetovalec za instrumentalno glasbeno dejavnost


T: (01) 24 10 532
F: (01) 24 10 536
E: daniel.leskovic@jskd.si

 

 

prijavnica