PRIDRUŽITE SE NAŠI
   FACEBOOK SKUPINI

        

   OBIŠČITE NAŠ YT-KANAL

        

 

prijava na e-novice

 

Naši zbori

 

Naši zbori

 

Naši zbori

OSREDNJA SLOVENSKA ZBOROVSKA REVIJA NAŠI ZBORI NA SPLETU

 

   SPLETNA STRAN FESTIVALA
   EUROPA CANTAT 2021
   LJUBLJANA

 

 

Zborovski arhiv

 

   KATALOGI

 

ZBOROVSKA GLASBA / NOVICE / PRIMORSKA POJE 2022

 

Zveza pevskih zborov Primorske, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti z Območnimi izpostavami na Primorskem, Zveza slovenskih kulturnih društev v Italiji, Zveza cerkvenih pevskih zborov Trst in Zveza slovenske katoliške prosvete Gorica

vas vabijo na

53. revijo Primorska poje.

Spoštovane pevke in pevci, zborovodkinje in zborovodje. Že drugo leto smo primorani revijo Primorska poje premakniti na kasnejši termin in jo izvedbeno prilagoditi. Čas epidemije še vedno sooblikuje naš vsakdanjik in tudi delovanje kulturnih društev. Soorganizatorji smo zavezani temu, da revijo izpeljemo varno za vse udeležence. Veselimo se, da bo po vseh krajih Primorske in zamejstva spet zvenela pesem, obenem pa si želimo, da naše povabilo deluje kot motivacija in upanje, da se tudi letos srečamo na naši tradicionalni reviji.

Letošnja revija bo posvečena pesmi – NAJ PESEM ZADONI!

53. revija pevskih zborov Primorska poje se bo odvijala od 23. aprila 2022 do 19. junija 2022. Lokacije izvedbe nastopov bodo v primernih dvoranah ali na prostem. Vsekakor bomo budno spremljali epidemiološke razmere in temu primerno prilagodili izvedbo koncertov.

- Vsak zbor pripravi program s tremi do štirimi skladbami. V primeru večjega števila nastopajočih, bo vsak zbor izvedel tri skladbe.

- Gostitelji koncertov (zbor ali kulturno društvo) so tudi soorganizatorji posameznega dogodka (skrb za izvedbo prireditve v skladu s takrat veljavnimi pravili NIJZ). Območne izpostave JSKD, ZPZP in organizatorji v zamejstvu vam bomo v pomoč in podporo.

- Vsak zbor bo prejel natisnjeno publikacijo s sodelujočimi zbori in kraji izvedb.

Prijave sprejemamo preko elektronske prijavnice od 7. do 28. februarja 2022:

E-prijavnica bo dostopna tudi na spletni strani Zveze pevskih zborov Primorske ( www.zpzp.si ).

V pričakovanju vaših prijav vas lepo pozdravljamo.

Zveza pevskih zborov Primorske

Janja Konestabo