PRIDRUŽITE SE NAŠI
   FACEBOOK SKUPINI

        

   OBIŠČITE NAŠ YT-KANAL

        

 

prijava na e-novice

 

Naši zbori

 

Naši zbori

 

Naši zbori

OSREDNJA SLOVENSKA ZBOROVSKA REVIJA NAŠI ZBORI NA SPLETU

 

   SPLETNA STRAN FESTIVALA
   EUROPA CANTAT 2021
   LJUBLJANA

 

 

   KATALOGI

 

GLASBA / DRŽAVNI GLASBENI PROJEKTU / OTROCI /POTUJOČA MUZIKA 2019

POTUJOČA MUZIKA 2019

Koncert izbranih mladinskih zborov Slovenije v počastitev Svetovnega dneva zborovske glasbe

Gallusova dvorana Cankarjevega doma v Ljubljani,

nedelja, 1. decembra 2019 ob 18.00 uri

 

POTUJOČA MUZIKA - PETSTO MLADIH NAPOVEDUJE FESTIVAL EUROPA CANTAT LJUBLJANA 2021

Ljubljana – Že petič se bo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma zgodil zborovski praznik, saj bo na odru naenkrat stalo kar petsto mladih. Zbori se bodo kot pojoča celota srečali šele na samem koncertu Potujoča muzika, ki bo potekal v nedeljo, 1. decembra 2019, ob 18. uri. Z bienalno prireditvijo v organizaciji JSKD bodo počastili Svetovni dan zborovske glasbe, s katero se ukvarja več kot 100.000 Slovencev. Naknadno bo izšla tudi notna zbirka z novimi skladbami za mladinske zbore, koncert pa je tudi najava največjega glasbenega festivala v zgodovini Slovenije, Festivala Europa Cantat 2021.

»Zaradi pomanjkanja sodobne, aktualne zborovske literature za mladinske zbore smo se odločili s projektom Potujoča muzika spodbuditi domače skladatelje, da bi pisali tudi za to starostno skupino in s tem pomagati zborom z zanimivejšim sodobnim repertoarjem,« je povedala Mihela Jagodic, producentka za zborovsko glasbo JSKD. Raznolik koncertni spored Potujoče muzike bo postregel z zanimivo noviteto Mateja Kastelica, s pesmimi različnih stilov iz tujih logov, z novim venčkom slovenskih ljudskih pesmi, ki jih na ljudskih instrumentih spremljajo Janez Jocif in mojstri ljudskega godčevstva, skupina Volk Folk, in z uspešnicami iz domovinskega repertoarja, med drugim z Mojo deželo Janija Goloba in Avsenikovim Viharnikom vrh gora. Nekatere od njih bodo tem na koncertu prvič izvedene.

JSKD že desetletja skrbi za razvoj zborovske dejavnosti otrok in odraslih, s projektom Potujoča muzika pa ustvarja posebno priložnost za mladinske zbore. Pevce na koncert Potujoča muzika od jeseni pripravljajo šolski zborovodje, v Gallusovi dvorani pa jih prevzamejo izbrani dirigenti – letos se bosta s to zahtevno nalogo spoprijela Rahela Durič in Damijan Močnik. Priprave na koncert od zborov zahtevajo intenzivno delo, dogodek pa mlade pevce iz najboljših zborov Slovenije poveže v netekmovalnem duhu in jim tako omogoči čudovit občutek množičnega skupnega muziciranja.

Koncert poteka pod okriljem priprav na festival Europa Cantat 2021. Festival, ki poteka vsaka tri leta v izbranem evropskem mestu že od leta 1963, bo med 16. in 25. julijem 2021 k nam privabil okrog 4.000 raznovrstnih glasbenikov s celega sveta. Ti bodo s slovenskimi pevskimi sestavi sodelovali na več kot 50 delavnicah in 100 koncertih pod vodstvom svetovno priznanih dirigentov. Prireditev zaradi kulturnega pomena in razsežnosti podpirata Vlada Republike Slovenije in Mestna občina Ljubljana.

 

 

 

Dodatne informacije

 

Mihela JAGODIC

producentka za vokalno glasbo
T: (01) 2410 525
F: (01) 2410 536
E: mihela.jagodic@jskd.si

 

 

V sodelovanju z:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potujoča muzika 2017

Potujoča muzika 2015

Potujoča muzika 2013

Potujoča muzika 2011