PRIDRUŽITE SE NAŠI
   FACEBOOK SKUPINI

        

   OBIŠČITE NAŠ YT-KANAL

        

 

prijava na e-novice

 

Naši zbori

 

Naši zbori

 

Naši zbori

OSREDNJA SLOVENSKA ZBOROVSKA REVIJA NAŠI ZBORI NA SPLETU

 

   SPLETNA STRAN FESTIVALA
   EUROPA CANTAT 2021
   LJUBLJANA

 

 

Zborovski arhiv

 

   KATALOGI

 

GLASBA

 

 

ZBOROVSTVO

 

BRINJEVKA 2012
Leta 2010 smo v Kosovelovem domu v Sežani prvič pripravili festival otroške popevke. Ime smo poiskali v verzu pesnika Srečka Kosovela ''v jesenski tihi čas prileti brinjevka na Kras''.
Brinjevka je festival, s katerim želimo spodbujati nastanek odličnih popevk za otroke, njim pa dati možnost, da pokažejo svojo pevsko nadarjenost.

FESTIVAL OTROŠKE POPEVKE BRINJEVKA

Rok za prijavo je podaljšan do 15. maja 2012!

 

Organizatorji prevzamejo stroške prireditev in aranžmajev za BIG BAND!

 

Popravljeno besedilo razpisa

Brinjevka 2012 je dobila krila.

Kosovelov dom Sežana v sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti, že tretje leto zapored organizira otroški festival Brinjevka.

Umetniško taktirko festivala je prevzel Aljoša Jerič.

Leta 2010 je bil festival organiziran prvič. Prijavilo se je 24 skladb, od katerih je festivalska komisija za izbor, ki se je sestala 5. 5. 2010 v Kosovelovem domu Sežana, izbrala 10 skladb. Izbrala je tudi 4 pevke, ki jim je dodelila nove, že pripravljene skladbe.
V nedeljo, 19. 9. 2010, ob 18. uri, se je veliki dvorani Kosovelovega doma Sežana predstavilo 14 skladb in 16 izvajalcev (dva dueta). Spremljal jih je 17-članskega Big banda Kras pod vodstvom dirigenta Iva Bašiča in 17-članski otroški pevski zbor pod taktirko zborovodkinje Ade Škamperle.
Po mnenju strokovne žirije so bili nagrajeni:

  1. Rene Markič               KRALJ NEBA
  2. Lana Andolšek           RADA PLEŠEM ROC'N'ROLL
  3. Zala Kuhelj                 V ŠOLI

Prejeli so zlati, srebrni in bronasti kipec Brinjevke 2010 in jahanje v Kobilarni Lipica. Občina Sežana jim je podarila monografijo Sežane avtorja Pavla Skrinjarja.
Po izboru občinstva je zmagala skladba POBEG izvajalke Nine Svetina. Prejela je zlati kipec Brinjevke 2010 in izlet v Pariz z obiskom Versaillesa in ogledom zabaviščnega parka Eurodisney. Občina Sežana ji je podarila monografijo Občine Sežana Pavla Skrinjarja in knjigo Dese Muck z naslovom Nebo v očesu Lipicanca.

2. FOP Brinjevka 2011 je potekal v sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti. Na razpis sta se lahko prijavila skladba in otrok, ki sta izpolnjevala pogoje razpisa. Komisija za glas, glasbo in besedilo je od prispelih 29 skladb izbrala 19 skladb, ki so se predstavile na predizboru v Piranu 17. 4. 2011, ob 18. uri, v Tartinijevem gledališču. Strokovna komisija je od 19 skladb izbrala 14 finalnih.
V nedeljo, 19. 10. 2011, ob 18. uri, se nam je v Veliki dvorani Kosovelovega doma Sežana predstavilo 15 izvajalcev s 14 skladbami. Otroci so zapeli v živo ob spremljavi že tradicionalnega 17-članskega Big banda Kras z dirigentom Ivom Bašičem in razširjenim 35-članskim pevskim zborom z zborovodkinjo Ado Škamperle.
Tokrat je strokovna žirija nagradila:

  1. Amedea Begovič        V MENI GLASBA VALUJE
  2. An Černe                    ČARODEJ
  3. Zala Kuhelj                 MAJHNA PUNČKA

Nagrade so bile enake kot leto prej, le zmagovalka je poleg kipca in monografije prejela še sliko akademskega slikarja Simona Kastelica.
Po mnenju občinstva sta najlepše zapeli Katja in Nastja Stenšak s skladbo SESTRICI. Nagrada je bila enaka kot lansko leto.

Finalni festivalski večer je obakrat posnela RTV Slovenija in ga s ponovitvami predvajala na svojem prvem TV programu.

Naj tudi v letu 2012 Brinjevka poleti…


Udeleženci Brinjevke 2012


INFORMACIJE:
Za vsakršne informacije se obrnite na organizatorico FOP Brinjevka s strani Kosovelovega doma Sežana, gospo Ariano Pertinač: ariana@kosovelovdom.si   

Javni razpis velja od dneva objave do vključno 15. maja 2012.

prijavnica in izjave

 

 

 

Popravljeno besedilo razpisa