SEMINARJI in DELAVNICE SEZONA 2016/17

Naziv seminarja:

 

IMPROVIZACIJSKO GLEDALIŠČE V ŠOLI

Kraj izvedbe:

 

Kult3000, Metelkova 2/b, Ljubljana

Termini:

 

19. in 20. november 2016

Mentorica:

 

Sara Šoukal

Cena:

 

60,00 EUR (z DDV)

Rok prijave:
 

14. november 2016

 

Na izobraževanju se bodo udeleženci spoznali z osnovami improvizacijskega gledališča. Skozi različne vaje se bodo učili prepoznavanja kreativnih idej, skupnega nastopanja, oblikovanja dramskih prizorov in igranja v improvizacijskih disciplinah.

 

Glede na to, da gre za področje, ki vsebuje različna znanja s področja kulture in umetnosti, segamo tudi na druga področja (bralna kultura, komunikacijske delavnice, fizični gib, itd.) Vendar se v okviru strokovnih izobraževanj v glavnem posvečamo aplikaciji tehnik improvizacijskega izobraževanja za uporabo pri gledališkem krožku ali kot dodano vrednost pedagoškega dela pri rednem pouku.

Na delavnici bomo izpostavili tudi pozitivne učinke, ki jih je moč zaznati v skupinah Impro skupin: spodbujanje ustvarjalnosti, nastopanje v javnosti, delo v skupini in kreativno reševanje problemov.

Izobraževanje je primarno namenjeno povezovanju različnih pristopov v vzgoji in izobraževanju in torej strokovnim delavcem s področja vzgoje in izobraževanja, vendar pa se ga lahko udeležijo tudi strokovni delavci z drugih področij, saj so veščine improvizacijskega gledališča aplikativne na številna področja. Tako udeležbo priporočamo vsem, ki pri svojem delu srečujejo in uporabljajo gledališče: učiteljem razrednega pouka, mentorjem gledaliških in lutkovnih krožkov, svetovalnim delavcem, pedagogom, vzgojiteljicam in vzgojiteljem v vrtcih in dijaških domovih, knjižničarjem, poklicnim igralcem, režiserjem, defektologom, terapevtom, učiteljem podaljšanega bivanja ter nenazadnje vodstvenim delavcem vzgojno-izobraževalnih ustanov.

 

O mentorici:

 

 

 

Sara Šoukal je improvizatorka in mentorica impro gledališča. Z impro gledališčem se ukvarja že 19 let, od tega 10 let uči. Je mentorica štirih srednješolskih skupin, uči tečaje v angleščini in začetne študentske tečaje v Kulturnem društvu Iglu, ter je vodja izobraževanja mladih mentorjev v Šolski impro ligi. Prav tako izvaja tudi impro v okviru kulturnega dneva za osnovne šole in vodi izobraževanje improvizatorjev v Impro ligi.

 


Delavnica bo potekala 19. in 20. novembra 2016 med 10. in 17. uro v dvorani Kult3000 v Ljubljani, Metelkova 2/b.


Cena delavnice je 60,00 EUR (z DDV).


Rok prijave: ponedeljek, 14 november 2016 oz. do zapolnitve mest.


Prijavite se lahko preko e-prijavnice na spodnji povezavi:

 


Najmanjše število prijav: 8.

V primeru premajhnega števila prijav lahko organizator odpove izvedbo delavnice.

Po prijavi Vam bomo poslali račun. Prijava je potrjena po plačanem računu.


Obseg izobraževanja je 18 ur. Udeleženci bodo na koncu seminarja prijeli potrdilo o opravljenem strokovnem izobraževanju. V skladu s 16. oz. 19. členom Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive se izobraževanje vrednoti z 1 točko.

 

 

DODATNE INFORMACIJE

 

 

 

 

Matjaž Šmalc

samostojni strokovni svetovalec za gledališko in lutkovno dejavnost
Tel: 01/ 2410 511
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: matjaz.smalc@jskd.si

 

 

 

 

 

 

e-prijava