SEMINARJI in DELAVNICE SEZONA 2016/17

Naziv seminarja:

 

ZAČETNA LUTKOVNA DELAVNICA

     

Kraj izvedbe:

 

Dravograd

Termini:

 

3. in 17. februar 2018

Mentorji:

 

Matevž Gregorič

Cena:

 

60,00 EUR (z DDV)

Rok prijave:
 

ponedeljek, 26. januarja 2018 oz. do zapolnitve mest.

 

Začetna lutkovna delavnica bo obdelala posamezne faze dela v lutkovni skupini, od idejnega koncepta do realizacije. Spoznali bomo različne lutkovne tehnike in njihove zakonitost, spoznali animacijske zmožnosti posameznih tehnik in ob zaključku delavnice pripravili tudi krajšo produkcijo.

Delavnica je namenjena strokovnim delavcem v vrtcih in šolah, lutkovnim režiserjem, igralcem in mentorjem lutkovnih skupin, ki jih zanima ustvarjanje v lutkovnem gledališču.
V prvem delu se bomo posvetili izboru literarne predloge, analizi in dramaturški razčlembi teksta in pripravi režijskega koncepta. Pogovorili se bomo o primernem izboru lutkovne tehnike ter kako se lotimo dramaturške, likovne in režijske zasnove predstave.

V drugem delu delavnice se bomo posvetili lutkovnosti, glavni razliki med lutkovnim in dramskim gledališčem. Raziskovali bomo, kaj vse zmore lutka in spoznali animacijske zmožnosti posameznih tehnik. Ob zaključku delavnice bomo pripravili tudi krajšo produkcijo.

Obseg izobraževanja je 20 ur. Udeleženci bodo na koncu seminarja prijeli potrdilo o opravljenem strokovnem izobraževanju. V skladu s 16. oz. 19. členom Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive se izobraževanje vrednoti z 1 točko.


 

O mentorju:

 


Matevž Gregorič je animator, dramaturg in lutkovni režiser. Po nekajletni zaposlitvi v Lutkovnem gledališču Maribor je leta 1997 z namenom raziskovanja lutkovnega medija in odkrivanjem lastnega umetniškega izraza ustanovil Lutkovno gledališče Koruzno zrno, znotraj katerega je ustvaril 10 avtorskih lutkovnih predstav tako za otroke kot tudi za odrasle. Je eden redkih lutkovnih ustvarjalcev pri nas, ki ostaja zavezan lutkovnim predstavam za odrasle in mladino.

Na festivalih v Sloveniji in tujini so njegove predstave dobile več v lutkovnem svetu izredno prepoznavnih nagrad (Mednarodni lutkovni festival za odrasle Pierrot 2001,Stara Zagora Bolgarija: Grand prix za predstavo Nylon; I. bienale Ustanove lutkovnih ustvarjalcev, Maribor 2001: Nagrada strokovne žirije za izvirnost, za predstavo Nylon; Mednarodni lutkovni festival Lutke 2002, Ljubljana: Nagrada za izvirnost za predstavo Nylon; Mednarodni lutkovni festival Zlati Delfin 2002, Varna, Bolgarija: Nagrada za režijo za predstavo Nylon, itd.)

 

Delavnica bo potekala dve soboti, 3. in 17. februarja 2018, od 10. do 17. ure, v Dvorcu Bukovje pri Dravogradu.

 

CENA

delavnice je 60,00 EUR (z DDV).


ROK PRIJAVE:

ponedeljek, 26. januarja 2018 oz. do zapolnitve mest


E-PRIJAVNICA:

Izpolnite elektronsko prijavo:


 

Po prijavi Vam bomo poslali predračun. Prijava je potrjena po plačanem predračunu.

 

V primeru premajhnega števila prijav lahko organizator odpove izvedbo delavnice. Najmanjše število prijav: 10.

 

 

 

DODATNE INFORMACIJE

 

 

 

Robert PREGLAU

Vodja OI JSKD Dravograd

 

T: 02 872 35 81

E: oi.dravograd@jskd.si

 

 

 

 

Matjaž Šmalc

samostojni strokovni svetovalec za gledališko in lutkovno dejavnost
Tel: 01/ 2410 511
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: matjaz.smalc@jskd.si