SEMINARJI in DELAVNICE SEZONA 2017/18

Naziv seminarja:

 

OBLIKOVANJE GLEDALIŠKE SVETLOBE

     

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana

Termini:

 

9. in 10. december 2017 (polno)

dodatni termin 20. in 21. januar 2018 (polno)

Mentorji:

 

Davor Balent

Cena:

 

60,00 EUR

Rok prijave:

 

 

 

zaključen

lahko se vpišete na čakalno listo: https://goo.gl/forms/OEhi5N2r73H5ybCV2

 

 

Kako odrskim dogodkom (gledališke in plesne predstave, koncerti, prireditve) s pravilnim osvetljevanje dodati atmosfero? Kako s svetlobo ustvariti določen prostor? Kakšna je »zgodba« svetlobe? Katere reflektorje uporabiti? Kako jih postaviti?

 

Oblikovanje svetlobe

Oblikovanje svetlobe je veda in umetnost o načrtovanju osvetljevanja interierjev ali eksterierjev v skladu s tehničnimi, estetskimi in psihološkimi zahtevami. Tako ima prav svetloba odločilno vlogo pri gradnji kompozicije in atmosfere v predstavi, kot tudi pri določanju časa, prostorski umestitvi, ipd.


Udeleženci se bodo seznanili s potekom svetlobnega oblikovanja od ideje do praktične izvedbe, z zapisom luči, izdelavo tehnične dokumentacije in postprodukcijo. Spoznali bomo različne tipe svetil, pozicijo in njihovo uporabo. Obravnavali bomo različne funkcije in lastnosti svetlobe, mešanje barv in kako vplivajo na vtis in učinek prostora.

 

Izbrali bomo določen gledališki prizor in zanj izdelali primerno osvetlitev: najprej bomo preko analize vsebine prizora naredili dramaturško linijo osvetlitve, naredili svetlobni plan ter na odru tudi praktično postavitev.

 

Delavnica je namenjena oblikovalcem svetlobe, mentorjem, režiserjem, scenografom in lučnim mojstrom.

 

O MENTORJU


Davor Balent je kariero oblikovalca svetlobe pričel v SNG Drama v Ljubljani. Od leta 2001 deluje kot samozaposleni na področju kulture. Sodeloval je na mnogih institucionalnih in neodvisnih projektih prepoznavnih slovenskih in tujih režiserjev ter koreografov (Dušan Jovanovič, Dragan Živadinov, Edvard Miller, Mateja Koležnik, Boris Cavazza, Rosana Hribar, Gregor Luštek, Milan Tomašik, Andreja Rauch in Yasmine Hugonet). Kot mentor delavnic oblikovanja svetlobe je aktiven od leta 1997. Je dober poznavalec celotnega področja gledališke tehnologije, saj se pogosto angažira tudi kot tehnični vodja in tehnični koordinator uprizoritev in festivalov.

 

TRAJANJE IN POTEK IZOBRAŽEVANJA


Delavnica bo potekala 9. in 10. decembra 2017, od 9. do 16. ure, v Gledališču Glej v Ljubljani.

Dodatni termin bo 20. in 21. januarja 2018, od 9. do 16. ure, v Gledališču Glej v Ljubljani.

 

CENA DELAVNICE

Cena delavnice je 60,00 EUR (z DDV).

 

ROK PRIJAVE

Decembrski in januarski termin sta zaključena. 

V kolikor želite, da Vas uvrstimo na čakalno listo, kliknite na spodnjo povezavo. V primeru, da bo kdo odpovedal udeležbo na terminu 20./21. januar 2018, Vas o tem obvestimo. 
Skušali bomo organizirati tudi dodaten termin. V tem primeru bodo imeli tisti, ki so na čakalni listi, prednost pri prijavi.

Vpis na čakalno listo:

https://goo.gl/forms/OEhi5N2r73H5ybCV2

 

Obseg izobraževanja je 18 ur. Udeleženci bodo na koncu seminarja prejeli potrdilo o opravljenem strokovnem izobraževanju. V skladu s 16. oz. 19. členom Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive se izobraževanje vrednoti z 1 točko.


Prijave sprejemamo do zaključka prijavnega roka oz. do zapolnitve prostih mest.


Po prejemu prijavnice vam bomo poslali predračun. Prijava je veljavna šele po plačilu kotizacije!

 

DODATNE INFORMACIJE

 

 

 

 

Matjaž Šmalc

samostojni strokovni svetovalec za gledališko in lutkovno dejavnost
Tel: 01/ 2410 511
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: matjaz.smalc@jskd.si