SEMINARJI in DELAVNICE SEZONA 2016/17

Naziv seminarja:

 

ŠtudenTeater 3.0

     

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana, Maribor, Koper, Nova Gorica

Termini:

 

14. oktober 2017 - april 2018

Mentorji:

 

bodo objavljeni naknadno

Cena:

 

50,00 EUR

Rok prijave:
 

12. oktober 2017 oz. do zapolnitve mest.

 

 

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Gledališče Glej Ljubljana, Slovensko narodno gledališče Nova Gorica, Center mladih Koper in GT22 Maribor vabijo vse gledališke ustvarjalce, praviloma stare med 18 in 30 let, da se pridružite projektu ŠtudenTeater 3.0!

Ideja projekta je ustanovitev ene ali več študentskih gledaliških skupin. Vsaka skupina bo dobila mentorja, ki pa ne bo deloval kot režiser, temveč kot nekdo, ki bo skupini pomagal pri oblikovanju koncepta in jim pomagal pri študijskem procesu. Cilj projekta je, da skupine razvijejo svojo lastno gledališko poetiko in jo predstavijo v predstavi avtorskega gledališča.

Če je to ŠtudenTeater 3.0 – a sta obstajala tudi ŠtudenTeater 1.0 in 2.0?

Seveda in neskromno moramo priznati, da ni bilo slabo. V lanskem letu so se tri predstave ŠtudenTeatra uvrstile na Festival Vizije in pobrale dva vizionarja, tudi vizionarja za najboljšo predstavo v celoti.

Še utrip festivala Glej, ŠtudenTeater: https://www.youtube.com/watch?v=JxFLC3Us5Xg


Kdo se lahko prijavi?

K projektu se lahko pridružijo vsi mladi, praviloma stari od 18 – 30 let. Študentski status ni pogoj. Prijavijo se lahko posamezniki kot tudi že delujoče skupine.


Kako bo potekalo delo?

Vsi prijavljeni se bomo zbrali na vikend delavnici 14. in 15. oktobra v Ljubljani, kjer bomo obdelali tematike avtorskega gledališča, režije in igre. Hkrati se bomo dodatno spoznali in na podlagi skupnih interesov/časa sestavili skupine. Za tiste, ki nimajo toplega doma v Ljubljani, bomo skušali zagotoviti prenočišča.
Vsaki skupini bo dodeljen mentor (poklicni gledališki ustvarjalec), ki bo skupini pomagal pri oblikovanju koncepta, pri samem procesu študija in pri oblikovanju predstave. Vaje bodo potekale po dogovoru, točen urnik si bo skupina sestavila sama. Vsaka skupina bo ob pomoči svojega mentorja izdelala predstavo, ki jo bomo predstavili na festivalu ŠtudenTeater v Ljubljani, Kopru, Novi Gorici in Mariboru v marcu oz. aprilu 2017.


Kje bodo potekale vaje?

Vaje bodo potekale v prostorih Gledališča Glej in v prostorih JSKD v Ljubljani, v prostorih GT22 in prostorih JSKD v Mariboru, v prostorih SNG Nova Gorica in Točke ZKD Nova Gorica in v prostorih Centra mladih Koper v Kopru.


Kaj nudimo?

Gledališče Glej, GT22, SNG Nova Gorica, Center mladih Koper in JSKD bodo izvedli uvodne delavnice, zagotovili mentorje, prostore za vaje in predstave, logistično podporo, PR za premierno predstavo ter omogočili osnovni proračun za predstave.


Kaj so moje obveznosti?

Resnost, zanesljivost, želja po ustvarjanju.

Kotizacija za sodelujoče je 50 EUR.


Kako se prijavim?

 

Izpolni elektronsko prijavo:


 

Prijave zbiramo do četrtka, 12. oktobra 2017 oz. do zapolnitve prostih mest.


Kako bomo začeli?

Prvo srečanje vseh sodelujočih bo 14. oktobra zjutraj na delavnici. Delavnica bo potekala v soboto, 14.10. in nedeljo, 15.10. od 9.00 – 17.00. Točen program in lokacijo delavnice bomo sporočili naknadno.

V primeru premajhnega števila prijav lahko organizator odpove projekt.

 

 

DODATNE INFORMACIJE

 

 

 

 

Matjaž Šmalc

samostojni strokovni svetovalec za gledališko in lutkovno dejavnost
Tel: 01/ 2410 511
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: matjaz.smalc@jskd.si

   

Jan Pirnat

Tel: 01/ 2410 523
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: jan.pirnat@jskd.si