SEMINARJI in DELAVNICE SEZONA 2018/19

Naziv seminarja:

 

GLEDALIŠKA ŠOLA - IGRA

I. IGRALSKI STUDIO

     

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana

Termini:

 

20. februar 2019 – 10. april 2019

Mentor:

 

Žiga Čamernik

Cena:

 

120,00 EUR (z DDV)

Rok prijave:
 

13. februar 2019 oz. do zapolnitve mest.

 

Delavnica Igralski studio bo zasnovana kot večtedenski igralski trening. Igralec lahko igralsko kondicijo razvija in ohranja le skozi konstantno delo na sebi. Tako cilj delavnice ne bo produkt (oz. produkcija), temveč igralski in hkrati osebnostni razvoj vsakega posameznega udeleženca/igralca.

Glavna tema delavnice bo delo igralca na samem sebi pri ustvarjanju svoje vloge. Kako nastaja vloga? Skozi katere stopnje in načine dela gre igralec, ko poskuša vdihniti liku življenje? Na kakšne težave naleti? Na vse te odgovore pa ne bomo odgovorili, temveč odgovarjali, saj se bomo nenehno vračali k istim vprašanjem.

Na tej praktično naravnani delavnici se bodo udeleženci na osmih srečanjih seznanili z osnovnimi orodji, kako najlažje sprejemati organske procese v telesu s pomočjo metode čutnega in emotivnega spomina ter kako preko različnih vaj improvizacije priti do najbolj naravnega, verjetnega in estetsko realističnega scenskega učinka.

TRAJANJE IN POTEK DELAVNICE:

Delavnica bo potekala 8 zaporednih sred, od 20. februarja do 10. aprila 2019 od 18. do 21.00 ure v v dvorani Skladovnica, Beethovnova 5, Ljubljana.

CENA DELAVNICE

(vseh osem terminov) je 120,00 EUR (z DDV).

Prijava

Izpolnite elektronsko prijavo:

Prijave zbiramo do srede, 13. februarja 2019 oz. do zapolnitve prostih mest.

V primeru premajhnega števila prijav lahko organizator odpove projekt.

Najmanjše število prijav: 10.

Prijavnice sprejemamo do zaključka posameznega prijavnega roka oz. do zapolnitve prostih mest.

Po prejemu prijavnice vam bomo poslali predračun (in položnico). Prijava je veljavna šele po plačilu kotizacije!


O MENTORJU:

Žiga Čamernik

Žiga Čamernik je igralec, pedagog in kritik/recenzent. Svojo igralsko pot je začel 2002 v Dramskem studiu bratov Vajevec. Istega leta je skupaj z nekaterimi filmskimi navdušenci ustanovil Društvo MILF, s katerimi so istega leta posneli celovečerni film Tošl, kjer je odigral glavno vlogo, film pa se je predvajal na RTV Slovenija in Festivalu slovenskega filma v Portorožu. 

Od leta 2008, sprva kot asisten bratov Vajevec, kasneje pa samostojno, vodi številne gledališke delavnice po metodi Method Acting gledaliških velikanov Stanislavskega, Čehova in Strasberga v Sloveniji, Srbiji in na Hrvaškem. Ima dolgoletne izkušnje pri izvajanju igralskih treningov ter praktično naravnanih delavnic učinkovitega javnega nastopanja, grajenja karizme, nadzorovanja treme in prisotnosti pred publiko za različne interesne skupine.

Leta 2012 je zagovarjal magistrsko delo z naslovom Semiotika (ne)izgovorljivega v kontekstu igralske metode Leeja Strasberga na univerzi ISH (Institutum Studiorum Humanitatis – modul: Antropologija vsakdanjega življenja), modificirana verzija pa je bila objavljena tudi v strokovni filmski reviji KINO! v decembru 2013.  

V igralskem kontekstu ga zanimajo predvsem manjše, komorne predstave, kjer nemoteno lahko raziskuje svoj igralski izraz. Pojavlja se tudi v številnih filmih, serijah in reklamah. Piše filmske recenzije.

 

DODATNE INFORMACIJE

 

 

 

 

Matjaž Šmalc

samostojni strokovni svetovalec za gledališko in lutkovno dejavnost
Tel: 01/ 2410 511
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: matjaz.smalc@jskd.si

   

Franci Cotman

Tel: 01/ 2410 523
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: franci.cotman@jskd.si