SEMINARJI in DELAVNICE SEZONA 2018/19

Naziv seminarja:

 

ŠOLA ZA MENTORJE OTROŠKIH GLEDALIŠKIH SKUPIN

II. XYŽ DELA Z OTROŠKO GLEDALIŠKO SKUPINO

     

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana

Termini:

 

23./24. marec ter 6./7. april 2019

Mentor:

 

Kim Komljanec

Cena:

 

Posamezna delavnica je 120,00 EUR (z DDV).
Obe delavnici (I. in II.) pa 200,00 EUR (z DDV)

Rok prijave:
 

ponedeljek, 18. marca 2019 oz. do zapolnitve mest.

 

V drugem delu bomo na konkretnih primerih ponazorili praktično delo z mladimi igralci in režijo otroške oz. mladinske predstave. Ukvarjali se bomo s skupinsko dinamiko, delom v manjših skupinah, motivacijo in koncentracijo otrok, spoznali in preizkusili bomo različne vaje in igre za otroške oz. mladinske gledališke skupine.
Naučili se bomo pravilno načrtovati vaje, tako da bo otrok skozi celoten proces imel občutek, da je vsaka vaja nekaj novega. Pomemben dejavnik je tudi ohranjanje zanimanja in aktivno vključevanje vseh članov skupine v celotni ustvarjalni proces.
V tem delu delavnice se bomo posvetili režijskemu konceptu, likovni podobi predstave ter praktičnemu delu z otroki in postavitvi predstave. Seznanili se bomo z različnimi pristopi za različne starostne skupine otrok. Spoznali se bomo z vajami za krepitev zaupanja, pozornosti, koncentracije, učenje besedila, vživljanje v dramske like, prepričljivo izvedbo, ipd. Skušali bomo izpostaviti proces, pri katerem bomo predstavo gradili iz kreativnosti otrok samih in se ogradili od preprostega »učenja na pamet«.
Tudi tokrat se bomo učili preko izkustva, udeleženci bodo imeli priložnost deliti svoje izkušnje in znanje med seboj in tako najti razširiti paleto svojih pedagoških pristopov ter možnih rešitev za konkretne ovire, s katerimi se pri svojem mentorskem delu srečujejo.

Izobraževanje traja 26 pedagoških ur. V skladu s Pravilnikom o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive se program izobraževanja ovrednoti z 1,5 točke.

TRAJANJE IN POTEK DELAVNICE:

Delavnica XYŽ DELA Z OTROŠKO GLEDALIŠKO SKUPINO bo potekala dva vikenda, 23./24. marca ter 6./7. aprila 2019, med 10. in 15. uro, v dvoranici Cepetka na Cankarjevi ul. 5 v Ljubljani.

CENA DELAVNICE

Posamezna delavnica je 120,00 EUR (z DDV).

Obe delavnici (I. in II.) pa 200,00 EUR (z DDV)

Prijava

Izpolnite elektronsko prijavo:

Prijave zbiramo do ponedeljka, 18. marca 2019, oz. do zapolnitve prostih mest.

V primeru premajhnega števila prijav lahko organizator odpove projekt.

Najmanjše število prijav: 10.

Prijavnice sprejemamo do zaključka posameznega prijavnega roka oz. do zapolnitve prostih mest.

Po prejemu prijavnice vam bomo poslali predračun (in položnico). Prijava je veljavna šele po plačilu kotizacije!


O MENTORICI:

Kim Komljanec

Kim Komljanec je dramatičarka, dramaturginja in lektorica, gledališka režiserka, in vodja izobraževanj o dramatiki in gledališču. Občasno tudi igralka. Po diplomi iz francoskega jezika in književnosti ter slovenskega jezika in književnosti na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, je Kim magistrirala iz pisanja besedil in dramaturgije na Univerzi v Exetru v Združenem kraljestvu. Izobraževanje je kasneje nadaljevala v Londonu pri Book, Music and Lyrics, ki ga v sodelovanju z Mercury Music vodi David James. Tam se je izšolala v pisanju libreta za muzikal.
Številna dramska besedila Kim Komljanec so bila uprizorjena v slovenskih institucionalnih, neodvisnih in ljubiteljskih gledališčih, druga so doživela uprizoritve v Združenem kraljestvu in eno celo v Združenih državah Amerike. Njene radijske igre so posneli in predvajali na Radiu Slovenija in Radiu Trst (RAI). Ena od dragocenih delovnih izkušenj je bila tudi rezidenca v prestižnem londonskem gledališču Royal Court.
Kim piše dramska besedila v slovenskem in angleškem jeziku, saj je po magistrskem študiju še več let živela v Angliji. Tam je med drugim vodila podružnico otroške gledališke šole Theatretrain, kasneje pa v Cambridgeu postala umetniški vodja foruma dramatikov WRiTEON, s katerim je prej sodelovala kot avtorica, dramaturginja, režiserka in vodja tečajev dramskega pisanja.
Sodeluje z več mednarodnimi mrežami dramatikov in gledaliških ustvarjalcev kot avtorica besedil, dramaturginja, režiserka in pedagoginja. Kim ustvarja z gledališči in gledališčniki najrazličnejših oblik, barv in velikosti v Sloveniji in po svetu. Vodi delavnice in tečaje dramskega pisanja in igre, poučuje, sodeluje z učitelji in mentorji gledaliških skupin, obenem pa se sama še vedno izobražuje in izkoristi vsako priložnost, da razširi svoje znanje o gledališču in dramatiki.
Kim trenutno vodi dve otroški gledališki skupini v Ljubljani.

DODATNE INFORMACIJE

 

 

 

 

Matjaž Šmalc

samostojni strokovni svetovalec za gledališko in lutkovno dejavnost
Tel: 01/ 2410 511
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: matjaz.smalc@jskd.si

   

Franci Cotman

Tel: 01/ 2410 523
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: franci.cotman@jskd.si