SEMINARJI in DELAVNICE SEZONA 2018/19

Naziv seminarja:

 

GLEDALIŠKA ŠOLA - IGRA

II.TEHNIKA GOVORA I. – GOVOR IN TELO

     

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana

Termini:

 

23. februar 2019

Mentor:

 

mag. Alida Bevk 

Cena:

 

40,00 EUR (z DDV)

Rok prijave:
 

ponedeljek, 18. februar 2019 oz. do zapolnitve mest.

 

Gledališki seminar Govor in telo se dotika temeljnih točk komunikacije. Namenjen je vsem, ki se v življenju srečujejo z javnim nastopanjem, seveda v prvi vrsti gledališkim ustvarjalcem, pa tudi napovedovalcem, recitatorjem, predavateljem idr. Seminar je namenjen tudi mentorjem otroških in odraslih gledaliških skupin, saj prav govor predstavlja eno izmed osnov za ustvarjanje v gledališču.

V prvem delu se bomo posvetili ponovnemu odkrivanju dihanja, dihalnih poti in telesnosti diha. S pomočjo različnih vaj bomo krepili občutek za glas, postavitev diha, obvladovanje prostora z glasom ipd. Sledili bomo ponovnemu iskanju svojega naravnega glasu ob pomoči različnih dihalnih tehnik.

V drugem delu bomo glas oblikovali v govor, v besedo in se predvsem posvetili pravilni postavitvi slovenskih glasov, prožnosti govornega aparata, artikulacijskim vajam in oblikovanja besed.

Na delavnici bomo obdelali naslednja poglavja:

  • - sproščanje govornega aparata

  • - dihanje

  • - ogrevanje

  • - vaje za artikulacijo

  • - samoglasniki in soglasniki

  • - osnove slovenskega pravorečja

Delo bo potekalo v skupini, vendar pa bo usmerjeno k individualnemu delu. Udeleženci naj bodo oblečeni primerno fizični aktivnosti. Materiale za delo bodo udeleženci dobili na seminarju.

TRAJANJE IN POTEK DELAVNICE:

Delavnica bo potekala v soboto, 23. februarja 2019, od 10. do 17. ure, v dvoranici Cepetka na Cankarjevi ul. 5 v Ljubljani.

CENA DELAVNICE

je 40,00 EUR (z DDV).

Prijava

Izpolnite elektronsko prijavo:

Prijave zbiramo do ponedeljka, 18. februarja 2019, oz. do zapolnitve prostih mest.

V primeru premajhnega števila prijav lahko organizator odpove projekt.

Najmanjše število prijav: 10.

Prijavnice sprejemamo do zaključka posameznega prijavnega roka oz. do zapolnitve prostih mest.

Po prejemu prijavnice vam bomo poslali predračun (in položnico). Prijava je veljavna šele po plačilu kotizacije!


O MENTORICI:

mag. Alida Bevk

mag. Alida Bevk  je zaključila študij igre leta 2001 na ljubljanski AGRFT. Kot igralka je oblikovala okoli trideset vlog v praktično vseh slovenskih gledališčih. Med letoma 2002 in 2008 je bila zaposlena v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica, od leta 2008 pa je članica Slovenskega narodnega gledališča Drama Ljubljana. Za svoje delo je med drugim prejela Borštnikovo nagrado za mladega igralca in Nagrado občinstva Borštnikovega srečanja.

Velik del svoje poklicne poti Alida posveča odrskemu govoru. Leta 2008 je magistrirala na ljubljanski akademiji iz področja govora in umetniške besede. Njena raziskovanja na področju govora in interpretacije iščejo stik med igralčevim govorom in emotivno konotacijo igralčeve vloge. Od 2008 predava tehniko govora in umetniško besedo na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani. V letu 2011 je začela podrobneje raziskovati govorno področje. Svoje znanje izpopolnjuje pri najbolj priznanih učiteljih govora in glasu v Londonu in Los Angelesu.

DODATNE INFORMACIJE

 

 

 

 

Matjaž Šmalc

samostojni strokovni svetovalec za gledališko in lutkovno dejavnost
Tel: 01/ 2410 511
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: matjaz.smalc@jskd.si

   

Franci Cotman

Tel: 01/ 2410 523
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: franci.cotman@jskd.si