SEMINARJI in DELAVNICE SEZONA 2018/19

Naziv seminarja:

 

OD IDEJE DO IZVEDBE LUTKOVNE PREDSTAVE

     

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana

Termini:

 

29.–30. november 2019, 10. in 17. januar 2020

Mentorica:

 

Irena Rajh in Anže Virant

Cena:

 

100,00 EUR (z DDV)

Rok prijave:

 

25. november 2019 oz. do zapolnitve mest

 

Lutkovni seminar bomo posvetili izboru literarne predloge, dramatizaciji besedila in pripravi režijskega koncepta, izbrali primerno lutkovno tehniko in animacijo, material za izdelavo lutk, osnovne principe lutkovne režije ter različne pristope pri delu z otroki v lutkovni skupini.

Preizkusili se bomo v animaciji preprostih lutk v kratkih, improviziranih prizorih (solo in v paru). Udeleženci bodo imeli priložnost samostojno izdelati lutke, scenografijo in pripraviti krajšo produkcijo. Ogledali si bomo tudi lutkovno predstavo in na praktičnem primeru  spoznavali  osnovne zakonitosti lutkovnega gledališča in pojem lutkovnosti.

Seminar namenjamo vsem, ki jih zanima lutkovno gledališče, mentorjem, pedagogom in lutkarjem, ki bi želeli izpopolniti svoje lutkovno znanje oziroma potrebujejo pomoč pri svojem delu v skupini. Delo  bo preplet individualnega dela, praktičnega dela in predavanj. Predhodno znanje ni potrebno.

Obseg izobraževanja je 20 ur. Udeleženci bodo na koncu seminarja prijeli potrdilo o opravljenem strokovnem izobraževanju. V skladu s 16. oz. 19. členom Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive se izobraževanje vrednoti z 1 točko.

Delavnica bo potekala:

29. in 30. novembra 2019 od 16. do 20. ure in
10. in 17. januarja 2020 od 16. do 20. ure
v Hiši otrok in umetnosti (Komenskega ulica 9, 1000 Ljubljana).

CENA DELAVNICE:

100,00 EUR (z DDV)

ROK PRIJAVE: 

25. november 2019 (oziroma do zapolnitve mest)

E-PRIJAVNICA:

Izpolnite elektronsko prijavo:

Po prejemu prijave vam bomo najkasneje do prvega dne po zaključku prijav poslali predračun. Prijava je veljavna šele po plačilu kotizacije!

V primeru premajhnega števila prijav lahko organizator odpove izvedbo delavnice.

Najmanjše število prijav: 10.

Prijavi obvezno priložite kratek opis vaših dosedanjih gledaliških izkušenj!

O MENTORJIH:

Irena Rajh je vsestranska lutkovna ustvarjalka, igralka- animatorka, režiserka, mentorica  strokovna spremljevalka in selektorica JSKD na področju ljubiteljskega lutkovnega gledališča, producentka in organizatorka kulturnih prireditev ter  festivalov. V 25. letih profesionalnega delovanja je sodelovala z mnogimi priznanimi lutkovnimi ustvarjalci ,režirala in igrala je v več kot 30 različnih predstavah, ki so nastale v različnih neodvisnih produkcijah, svoje profesionalno delo jo povezuje z Lutkovnim  gledališčem Fru-Fru in Hišo otrok in umetnosti, ki sta jo skupaj z Jeleno Sitar, dramaturginjo, lutkovno režiserko in ustvarjalko, ustanovili l. 2001 kot odprt kulturni prostor za ustvarjalnost namenjen otrokom, mladini in odraslim.

Anže Virant, dipl. univ. dramaturg in vsestranski ustvarjalec na področju lutkovnega gledališča, član gledališke skupine Artizani, ki je za svoje delo prejela več domačih in mednarodnih nagrad, je prejemnik študentske Prešernove nagrade za delo uredniškem odboru revije Oderuh, kot asistent dramaturgije  in dramaturg je sodeloval v Ljubljanskem lutkovnem gledališču in pri večih projektih neinstucionalnih gledališč. Predstava Junak našega časa (BiTeater, LGL), kjer je podpisan pod avtorstvo besedila in dramaturgijo je bila uvrščena v spremljevalni program Lutkovnega bienala 2015, predstava Srce in popek (AEIOU, Hiša otrok in umetnosti), kjer je sodeloval kot dramaturg, pa je na Lutkovnem bienalu 2015 dobila nagrado za dramaturgijo. v Hiši otrok in umetnosti deluje kot dramaturg, igralec, oblikovalec svetlobe, predvsem pa je programski vodja mlade neodvisne profesionalne lutkovne scene, ki ima domicil v Hiši otrok in umetnosti.

 

DODATNE INFORMACIJE

   

Jan Pirnat

producent za gledališko in lutkovno dejavnost
Tel: 01/ 2410 528
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: jan.pirnat@jskd.si

   

Franci Cotman

Tel: 01/ 2410 523
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: franci.cotman@jskd.si