SEMINARJI in DELAVNICE SEZONA 2018/19

Naziv seminarja:

 

IMPROVIZACIJSKO GLEDALIŠČE V ŠOLI II

     

Kraj izvedbe:

 

Novo mesto

Termini:

 

24. in 25. januar 2020

Mentorica:

 

Sara Šoukal

Cena:

 

70,00 EUR (z DDV)

Rok prijave:

 

17. januar 2020 oz. do zapolnitve mest

 

Na izobraževanju se bodo udeleženci spoznali z osnovami improvizacijskega gledališča. Skozi različne vaje se bodo učili prepoznavanja kreativnih idej, skupnega nastopanja, oblikovanja dramskih prizorov in igranja v improvizacijskih disciplinah. Delavnica je zasnovana tako, da je prvi dan namenjen obnovitvi osnov s prve delavnice, drugi dan pa je zasnovan kot nadaljevanje. Delavnica je primerna za vse, tako tiste, ki so obiskali prvo delavnico, kot tiste, ki se bodo prvič udeležili delavnice Improvizacijskega gledališče v šoli.

Glede na to, da gre za področje, ki vsebuje različna znanja s področja kulture in umetnosti, segamo tudi na druga področja (bralna kultura, komunikacijske delavnice, fizični gib, itd.) Vendar se v okviru strokovnih izobraževanj v glavnem posvečamo aplikaciji tehnik improvizacijskega izobraževanja za uporabo pri gledališkem krožku ali kot dodano vrednost pedagoškega dela pri rednem pouku.

Na delavnici bomo izpostavili tudi pozitivne učinke, ki jih je moč zaznati v Impro skupinah: spodbujanje ustvarjalnosti, nastopanje v javnosti, delo v skupini in kreativno reševanje problemov.

Izobraževanje je primarno namenjeno povezovanju različnih pristopov v vzgoji in izobraževanju in torej strokovnim delavcem s področja vzgoje in izobraževanja, vendar pa se ga lahko udeležijo tudi strokovni delavci z drugih področij, saj so veščine improvizacijskega gledališča aplikativne na številna področja. Tako udeležbo priporočamo vsem, ki pri svojem delu srečujejo in uporabljajo gledališče: učiteljem razrednega pouka, mentorjem gledaliških in lutkovnih krožkov, svetovalnim delavcem, pedagogom, vzgojiteljicam in vzgojiteljem v vrtcih in dijaških domovih, knjižničarjem, poklicnim igralcem, režiserjem, defektologom, terapevtom, učiteljem podaljšanega bivanja ter nenazadnje vodstvenim delavcem vzgojno-izobraževalnih ustanov.

Obseg izobraževanja je 16 ur. Udeleženci bodo na koncu seminarja prijeli potrdilo o opravljenem strokovnem izobraževanju. V skladu s 16. oz. 19. členom Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive se izobraževanje vrednoti z 1 točko.

TRAJANJE IN POTEK DELAVNICE:

Delavnica bo potekala
24. januarja
od 15.00 do 20.30 in
25. januarja od 9.30 do 16.00 ure
v Kulturnem centru Janeza Trdine Novo mesto.

CENA DELAVNICE

Cena delavnice je 70,00 EUR (z DDV).

Prijava

Izpolnite elektronsko prijavo:

Prijave zbiramo do petka, 17. januarja 2020, oz. do zapolnitve prostih mest.

V primeru premajhnega števila prijav lahko organizator odpove projekt.

Najmanjše število prijav: 10.

Prijavnice sprejemamo do zaključka posameznega prijavnega roka oz. do zapolnitve prostih mest.

Po prejemu prijavnice vam bomo poslali predračun (in položnico). Prijava je veljavna šele po plačilu kotizacije!


O MENTORICI:

Sara Šoukal

Sara Šoukal je improvizatorka in mentorica impro gledališča. Z impro gledališčem se ukvarja že 19 let, od tega 10 let uči. Je mentorica štirih srednješolskih skupin, uči tečaje v angleščini in začetne študentske tečaje v Kulturnem društvu Iglu, ter je vodja izobraževanja mladih mentorjev v Šolski impro ligi. Prav tako izvaja tudi impro v okviru kulturnega dneva za osnovne šole in vodi izobraževanje improvizatorjev v Impro ligi.

DODATNE INFORMACIJE

   

Jan Pirnat

producent za gledališko in lutkovno dejavnost
Tel: 01/ 2410 528
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: jan.pirnat@jskd.si

   

Franci Cotman

Tel: 01/ 2410 523
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: franci.cotman@jskd.si