GLEDALIŠČE IN LUTKE / FESTIVALI IN PRIREDITVE / VIZIJE

 

FESTIVAL VIZIJE - FESTIVAL MLADINSKE KULTURE 2021

Koper, 16. - 21. avgust 2021

 

Last minute festivalska ponudba: Vizije grejo na morje.

Festival Vizije 2021 bo potekal v času Poletnih gledaliških in filmskih delavnic v Kopru IZOLA JE SPET V KOPRU, od 16. do 21. avgusta 2021. (povezava na delavnice >>)

Zaradi izrednih razmer bo festival netekmovalne narave in je namenjen kot nagrada skupinam, ki so se vztrajno, pogumno in iznajdljivo borile za obstoj v času ukrepov za zamejitev koronavirusa.

Do 5 izbranih predstav bomo povabili na morje – na Poletne gledališke in filmskih delavnice, kjer bodo poleg delavnic z mednarodnimi mentorji potekale tudi Vizije (gledališke in lutkovne predstave), Film Freš festival, Foto Vizije…

Prijava na Festival Vizije 2021 se ne izključuje s prijavo na Festival Vizije 2022.

Vse predstave, ki se bodo prijavile in do roka zaključka prijav oddale arhivski videoposnetek predstave bodo sodelovale v izboru za udeležbo na festivalu. Največ 5 predstav (gledaliških ali lutkovnih) bo izbranih, da se predstavijo na Martinčevem odru (zunanji oder) v Kopru v času Poletnih in gledaliških delavnic. Vse izbrane predstave kot nagrado prejmejo do 5 brezplačnih udeležb za člane svoje skupine na Poletnih gledaliških in filmskih delavnicah v Kopru (organizator krije stroške bivanja, prehrane in kotizacije za delavnice). V kolikor bi se delavnic udeležilo več članov ekipe, se vsem ostalim prizna 20% popust na kotizacijo.

KAJ JE NOVEGA:

Vse skupine (tudi tiste, ki so bile prijavljene in tiste, ki so že bile ogledane v okviru Vizij 2020 ter tiste, ki niso bile prijavljene), ki si želijo sodelovati v izboru za Vizije 2021 – Festival mladinske kulture, morajo izpolniti prijavo in dopolniti svojo prijavo z arhivskim videoposnetkom predstave.

Selekcija za Festival Vizije 2021 bo s strani državne selektorice Ane Ruter izvedena z ogledom videoposnetkov predstav.

S KAKŠNIM VIDEOPOSNETKOM PREDSTAVE LAHKO SODELUJMO?

V selekcijo bodo sprejeti arhivski videoposnetki, ki morajo biti posneti s statično kamero (en kader, ki pokriva celoten oder). Velikost videa naloženega v prijavnice naj ne presega 10 GB. Lahko pa nam pošljete povezavo do posnetka predstave (npr. Youtube, Vimeo ipd.)

KAJ PA OBMOČNI IN REGIJSKI FESTIVALI?

Območni in regijski festivali zaradi ukrepov, ki onemogočajo delovanje skupin in izvedbo dogodkov ne bodo organizirana.

KAJ PA DRŽAVNI FESTIVAL

Državni festival bo potekal v času Poletnih gledaliških in filmskih delavnic v Kopru (16. – 22. avgust 2021). S tem se Vizije samo v letošnji sezoni selijo na morje. Predstave bodo potekle na odprtem letnem odru, Martinčev oder v sredo in četrtek, 18. in 19. avgust v večernih terminih.

KAKO BO POTEKAL IZBOR

Državna selektorica si bo ogledal vse prijavljene predstave preko videoposnetkov. Na festival bo uvrščenih do 5 izbranih predstave. Poleg umetniških kriterijev bo izbor pogojevala tudi možnost prenosa predstave na letni/odprt oder.

KAJ PA NAGRADE

Izbrane predstave kot nagrado prejmejo do 5 brezplačnih udeležb za člane skupine na  poletnih gledaliških in filmskih delavnicah 2021 (vključno s kotizacijo, stroški bivanja in prehrano).
Na festivalu ne bo strokovne žirije. Tako Vizionarji za leto 2021 ne bodo podeljeni.

PRIJAVNICA:

Izpolnite elektronsko prijavo na naslednji povezavi:

e-prijava

POMEMBNI DATUMI

Rok za prijavo in oddajo videoposnetka:

30. junij 2021

Obvestilo o izboru:

12. julij 2021

 

DODATNE INFORMACIJE

Jan Pirnat
Jan PIRNAT

producent za gledališko dejavnost

 

T: (01) 2410 528
E: jan.pirnat@jskd.si

 

 

 

 

 

 

e-prijava

 

 

povezava na delavnice >>