RAZSTAVE IN PRIREDITVE

 

FESTIVAL VIZIJE - FESTIVAL MLADINSKE KULTURE 2022 Likovni ustvarjalci

 

Fotovizije 2022: Utrip grajenega prostora

Odprtje razstave FOTOVIZIJE - Utrip grajenega prostora bo v soboto, 21. 5. 2022 ob 19. uri v Galeriji TIR Mladinskega kulturnega centra Mostovna v Novi Gorici. 

Na otvoritvi bomo podelili priznanja vsem razstavljalcem ter razglasili prejemika/co nagrade fotovizionar 2022.

Razstava je na ogled do 18. 6. 2022.

Na natečaj Fotovizije 2022: Utrip grajenega prostora je prispelo 45 popolnih prijav. Strokovna komisija v sestavi Manca Juvan, samostojna fotografinja, Nataša Kovšca, umetnostna zgodovinarka, recenzentka in predavateljica, ter Monika Ivančič Fajfar, producentka za likovno dejavnost, se je sestala 21. aprila 2022 in opravila ožji izbor del, ki bodo predstavljena v sklopu festivala Vizije 21. maja 2022 v Novi Gorici. Prispevke je komisija presojala po kriterijih tematske ustreznosti, inovativnosti in kakovosti izvedbe. Pri posameznih fotozgodbah je žirija na razstavo uvrstila izbor fotografij.

V selekcijo za razstavo so se uvrstile fotozgodbe 10 fotografov in fotografinj:

Anja Papuga: HOMODEUS

Benjamin Kerčmar: Ceci n'est pas une cigarette

Dominik Rebek: Od kamna do mesta

Hana Rajnar: Skrivnostna svetloba

Lana Baltič: Zgradbe utripajočih teles

Nik Velikonja: Izobčenci

Pina Lenart Vengust: Tistikrat

Tina Furlan: My city

Vita Bratkovič: Življenje samostana Studenice

Zigi Omerzel: Z golobje perspektive

Tudi med ostalimi prejetimi prispevki je bilo veliko odličnih posameznih fotografij, ki kažejo spodbudno smer za razvijanje ustvarjalnega in izpovednega talenta na fotografski poti mladih avtorjev, zato čestitamo in se zahvaljujemo vsem, ki so sodelovali na natečaju.

Uvrščeni v ožji izbor so na odprtju razstave 21. maja 2022 v Galeriji Mostovna v Novi Gorici prejeli priznanja, razglasili pa smo tudi prejemnico nagrade fotovizionar 2022.

 

Pina Lenart Vengust

 

Nagrado fotovizionar 2022 je prejela Pina Lenart Vengust, dijakinja tretjega letnika Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana – smer fotografija, za pronicljivo vizualno pripoved z naslovom Tistikrat. Avtorica je v sklopu petih črno-belih fotografij dokumentirala vitalno življenje v podeželskem okolju, kjer narava, arhitektura, ljudje in živali tvorijo koherentno celoto. Serija premišljeno izbranih podob prikazuje bistvene značilnosti ruralnega prostora in človekovega delovanja, hkrati pa imajo posnetki za avtorico tudi pomembno spominsko vrednost.

 

celotni program

 

Informacije

Monika Ivančič Fajfar
producentka za likovno dejavnost

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti
Štefanova 5
SI - 1000 Ljubljana
T 01 24 10 515
E monika.ivancic-fajfar@jskd.si

W www.jskd.si  

 

 

 

 

 

 

fotogalerija

celotni program