LITERATURA / NATEČAJI / V ZAVETJU BESEDE 2019

JSKD in revija Mentor

V zavetju besede  2019

literarni natečaj za odrasle avtorje, ki pišejo v slovenskem jeziku  
Namenjen je vsem avtorjem in avtoricam, nad 30. letom starosti.

BESEDILA IN SPLETNA PRIJAVA

Avtorji lahko sodelujejo s svojimi še neobjavljenimi pesniškimi, proznimi in dramskimi besedili. Število poslanih prispevkov je omejeno na 5 pesmi, 7 strani proze ali 7 strani dramskega besedila. Vsak prispevek naj bo na vrhu levo nad naslovom označen s šifro avtorja, ne z avtorjevim imenom; svoje podatke pa vpišite v e-prijavo

e-prijava

(avtorjevo ime, domači naslov, letnica rojstva, starostna kategorija, elektronski naslov ter telefonska številka, poklic/izobrazba, število izdanih knjig v samozaložbi itd.)

REGIJSKA SREČANJA

Prispela besedila bodo prebrali strokovni spremljevalci, ki bodo na regijskih srečanjih vodili literarno delavnico, namenjeno predvsem analizi poslanih besedil in pogovoru o literarnem ustvarjanju nasploh ter vajam kreativnega pisanja. Šest regijskih srečanj bo JSKD pripravil s sodelovanjem  območnih izpostav po Sloveniji (prijavite se na srečanje, najbližje kraju bivanja):  

četrtek, 30. maja 2019 – JSKD OI Radlje ob Dravi (Celjska in Koroška)

petek, 31. maja 2019 – JSKD OI Jesenice (Gorenjska)

ponedeljek, 17. junija 2019 – JSKD OI Logatec (Osrednja Slovenija)

četrtek, 5. septembra 2019 – JSKD OI Trebnje  (Dolenjska, Bela krajina, Posavje)

sobota, 7. septembra 2019 – JSKD OI Maribor (SV Slovenija)

torek, 24. septembra 2019 – JSKD OI Idrija (Primorska)

DRŽAVNA SELEKTORICA

Med avtorji, ki jih bodo nominirali strokovni spremljevalci regijskih srečanj, bo državna selektorica, pesnica Barbara Korun izbrala pet finalistov, ki jih bomo razglasili na državnem srečanju odraslih literatov. Izbor bo potekal na podlagi šifriranih besedil.

ZAKLJUČNO SREČANJE

Državno srečanje bomo pripravili z območno izpostavo JSKD Sežana, in sicer:
v nedeljo, 24. novembra 2019.

Vse nominirane avtorje bomo povabili na literarno druženje v Sežano, kjer bo potekala literarna delavnica z Barbaro Korun, pogovori o prispelih besedilih, (samo)založništvu … in literarnem ustvarjanju nasploh … V zavetju besede 2019 bomo zaključili z literarnim večerom in razglasitvijo petih finalistov (v treh starostnih kategorijah: od 30-49 let, od 50-70 let in nad 70 let) ter s podelitvijo priznanj za najboljšo samozaložniško knjigo 2018.

TEMA

Besedila za literarni natečaj V zavetju besede 2019 tematsko niso omejena, lahko pa se poleg proste tematike preizkusite v pisanju avtorskih besedil, ki so intimna, družbeno-kritična, reflektivna, fantazijska … Prepustite se domišljiji, igrajte se z besedami ter ustvarjajte svobodno in drzno!

ROK ZA PRIJAVO

Besedila je treba poslati do srede, 8. maja 2019,  na elektronski naslov: mentor@jskd.si (Zadeva: V zavetju besede 2019 – območna izpostava regijskega srečanja, npr. V zavetju besede 2019 – OI Trebnje), svoje podatke pa vpisati v spletno prijavo. Kdor nima svojega elektronskega naslova, se lahko za pomoč obrne tudi na območne izpostave JSKD v bližini kraja bivanja.  


Dodatne informacije:

Barbara Rigler, 01/24-10-516, producentka za literarno dejavnost pri JSKD

 

 

 

 

e-prijava