LITERATURA / NATEČAJI / SOSED TVOJEGA BREGA 2018

 

40. državno srečanje »SOSED TVOJEGA BREGA 2018«
z naslovom BESEDE Z VSEH STRANI NEBA

 

mentor

 

 

 

 

 

RAZPIS

 

Prijava podaljšana do ponedeljka, 23. aprila 2018 (Noč knjige).  

REVIJA MENTOR razpisuje natečaj za 40. državno srečanje »SOSED TVOJEGA BREGA 2018« z naslovom BESEDE Z VSEH STRANI NEBA namenjeno avtorjem in avtoricam, ki – ne glede na državljanstvo – stalno ali začasno (vsaj eno leto) bivajo v Sloveniji, pišejo pa predvsem v svojem maternem jeziku (ne v slovenščini).

 

Obseg poslanih besedil

Proza in dramski teksti – do 10 strani (lahko tudi odlomki daljših tekstov), poezija – do 10 pesmi. Priloženi prevodi v slovenščino so zelo zaželeni, niso pa obvezni. Pričakujemo samo besedila, ki še niso bila objavljena v knjižni obliki. Besedila naj bodo zapisana v wordu, pisava 11, leva poravnava, enojni razmik, brez dodatnih oblikovanj in fotografij.

 

Šifra

Vsak prispevek mora biti označen s šifro avtorja, podatke vpišete v e-prijavo  (šifra, ime in priimek avtorja, domači naslov, letnica rojstva, izobrazba oziroma poklic, telefonska številka, naslov e-pošte, jezik besedila) – tudi knjižne novosti prijavljenih avtorjev (z naslovnico in kratko vsebino). Podatki bodo uporabljeni za namene razpisa.

 

Žirija in Paralele

Poslana besedila bo pregledala žirija, sestavljena iz poznavalcev literature posameznih jezikov, ki bo med prispevki izbrala avtorje najboljših besedil za državno srečanje (tri finaliste). Izbor literarnih besedil bo objavljen v natisnjeni, trojni številki revije Paralele (št. 20, 21 in 22). Avtorji odstopijo svoja besedila za objavo brezplačno.

 

Prijava

Prijava podaljšana do ponedeljka, 23. aprila 2018 (Noč knjige).  

Avtorji naj svoja besedila pošljejo do petka, 6. aprila 2018,  v izvirniku (torej ne v slovenščini) po elektronski pošti na e-naslov: mentor@jskd.si, z zadevo: Sosed tvojega brega 2018. Besedilom priložite tudi delovni prevod v slovenski jezik. Prijava za sodelovanje bo potekala elektronsko, in sicer na spletnem naslovu in v e-prijavi:

 

e-prijava

 

Uvodna branja ob mednarodnem dnevu maternega jezika

Kot uvod v letošnje jubilejno srečanje in promocijo natečaja vabimo avtorje k branju svoje avtorske literature v četrtek, 22. februarja 2018, ob 19. uri v dvorano Društva slovenskih pisateljev,   Tomšičeva ulica 12, Ljubljana, v počastitev mednarodnega dneva maternega jezika UNESCO (21. februar). Prosimo za potrditev uvodnega sodelovanja na zgornji e-naslov  do srede, 14. 2. 2018!!!  

 

Državno srečanje Sosed tvojega brega 2018 bomo pripravili skupaj z izpostavo JSKD Velenje v soboto, 8. septembra 2018. Na programu bo predstavitev vseh prijavljenih avtorjev in njihovih novih knjižnih izdaj (dopoldanska branja), literarna delavnica s priznanimi predavatelji in mentorji, popoldanska zaključna prireditev s predstavitvijo finalistov.                                 

 

Dodatne informacije

mag. Barbara RIGLER

samostojna strokovna svetovalka
za literarno dejavnost

 

T: (01) 2410 516
F: (01) 2410 510
E: barbara.rigler@jskd.si

 

 

 

 

Lansko, 39. državno srečanje "Sosed tvojega brega 2017"
Sveta Ana v Slovenskih goricah, 9. september 2017