Projekti v teku

 

boost

JSKD je partner v Erasmus+ projektu BOOST, ki raziskuje pozitivne socialne vplive projektov in dejavnosti na področju ljubiteljske kulture. Skupaj s partnerji iz Danske, Poljske, Irske in Avstrije zbiramo podatke o aktivnostih in projektih, ki vključujejo in nagovarjajo ljubitelje v kulturnem sektorju z namenom izmenjave dobrih praks in promocije socialne kohezije in inkluzije. Cilj projekta je razviti orodje za oceno stopnje spodbujanja pozitivnega socialnega vpliva ljubiteljskih kulturnih projektov in aktivnosti na vseh ravneh (od načrtovanja do izvedbe in evalvacije), ter priporočila za posamezne faze tovrstnih projektov.

V projektu s strani JSKD-ja sodelujejo Marjeta Turk, Jan Pirnat in David Kraševec, ki vas bomo o dogajanju obveščali tudi v prihodnje.

Več informacij lahko dobite na spletni strani: https://boostparticipation.eu/

Tekoče dogajanje pa lahko spremljate na FB strani: https://www.facebook.com/boostparticipation

Naprošamo vas, da za namene promocije projekta s svojih profilov všečkajo BOOST-ovo stran na Facebook-u.

Povezava na prvo poročilo:

boost

 

 


 

amateo

ART TAKES PART


Javni sklad Republike Slovenije je kot član mednarodne mreže za aktivno participacijo v kulturi AMATEO vključen v izvedbo projekta Art Takes Part. Z aktivnostmi v okviru projekta na JSKD začenjamo v oktobru 2017.
Art Taks Part je namenjen podpori kulturnim organizacijam, ki na nacionalni in regionalni ravni skrbijo za aktivno participacijo v kulturi, za delovanje na nadnacionalni (meddržavni ravni) in pomoči pri aktivni udeležbi kulturnih organizacij pri kulturnih aktivnostih na evropski ravni.


Projekt podprt s strani programa Ustvarjalna Evropa (Creative Europe) je sestavljen iz petih programskih sklopov:

- Komunikacija

- Izobraževanje in konference

- Pilotni projekti

- Najvidnejši dosežki

- Raziskave in razvoj

 

Javni sklad Republike Slovenije bo v okviru projekta, ki je bil uspešno sprejet v financiranje do leta 2021, vodil program iz sklopa, ki zajema izobraževanja in konference.

 

VABILO NA LETNO KONFERENCO AMATEO 2020 - CULTURE CARES

 

CULTURE CARES

 

CULTURE CARES

Ljubiteljska kultura in vplivi na zdravje in dobro počutje

ON-LINE ZOOM CONFERENCE: 14. do 15. maja 2020

več >>


Dodatne informacije:


Marjeta TURK, pomočnica direktorja za splošne zadeve

T: 01 24 10 524

E: marjeta.turk@jskd.si