Vizije gredo na morjeeeee
FILMFREŠ
festival mladinskega filma
Koper, 16. - 21. avgust 2021

Kaj je FilmFreš

FilmFreš je popolnoma nov festival, namenjen mladim med 16. in 30. letom starosti. FilmFreš je del Festivala Vizije – festivala mladinske kulture Slovenije, ki vsako leto tradicionalno poteka maja v Novi Gorici. Ker pa je po deželi v mesecu maju še vedno strašil zlobni korona virus, smo festival odpovedali oz. smo ga poslali v rahlo spremenjeni obliki na morje. Tako bodo letos Vizije – in z njimi prva, tradicionalna izvedba FilmFreša, potekale med 16. in 21. avgustom v Kopru.

Kakšni filmi se iščejo

Iščemo filme vseh zvrsti in žanrov – igrane, dokumentarne ali animirane, plesne, gorniške ali podvodne, ljubezenske trilerje ali družinske srhljivke, skratka vse. Pogoje je le, da je jedro avtorske ekipe (režiserka, scenarist, direktorica fotografije in montažer ter po možnosti igralska ekipa) staro med 16 in 30 let. Vsekakor pa režiserka!

Kako bo potekal izbor in kdaj bo projekcija

Vse filme si bo ogledal selektor in naredil program festivala. Projekcije bodo med 16. in 21. avgustom v Kopru. Obvestilo o izboru pričakujete najkasneje do 12. julija 2021.

Kakšne so nagrade

Letos bo festival netekmovalnega značaja, ne bo žirije in tudi ne Vizionarjev. Bodo pa vsi izbrani filmi prejeli 2 brezplačni udeležbi za Mednarodne poletne gledališke in filmske delavnice, ki bodo potekale vzporedno s festivalom. Dvema članoma ekipe bomo tako plačali kotizacijo, hrano in namestitev cel teden. Na morju!

Kako se prijavimo

Prijavite se lahko izključno preko e-prijavnice, ki jo najdete na naslednji povezavi

e-prijava

ROK PRIJAVE

Rok prijave je ponedeljek, 5. julija 2021.

DODATNE INFORMACIJE

 


Matjaž ŠMALC

producent za filmsko dejavnost

 

T: (01) 2410 511
E: matjaz.smalc@jskd.si

 

 

rezultati

e-prijava