FOLKLORNA DEJAVNOST / IZOBRAŽEVANJE 2016-17

 

Naziv seminarja:

 

OTROŠKI FOLKLORNI IN GODČEVSKI TABOR

     

Kraj izvedbe:

 

Mladinsko zdravilišče in letovišče RKS Debeli rtič

Termin:

 

od petka, 15. do nedelje, 17. septembra 2017

Mentorji:

 

Dr. Bojan Knific, Saša Meglič, Maja Miklavž Sintič, Petra Nograšek, Petra Bukovec, Nika Pučnik, Peter Vendramin, Andraž Trampuš, Klemen Bojanovič, Marko Pukšič, Aleksandra Petrovič

Cena:

 

60 evrov

Rok prijave:
 

nedelja, 3. september 2017

 

Otroški folklorni tabor namenjamo otroškim folklornim skupinam (vodjem in članom - otrokom), ki želijo razvijati obstoječe programe, ustvarjati nove, se seznanjati z izročilom in pridobivati pevsko, godčevsko in plesno znanje.

 

Vsebina in cilji

Otroški folklorni tabori, na katerih se vodje otroških folklornih skupin družijo z otroki, predstavljajo stalnico v izobraževalnih programih JSKD. Na njih so pod vodstvom poznavalcev folklorne dejavnosti nastajali zanimivi programi, ki jih je bilo pozneje mogoče udejanjiti v skupinah.

 

V sklopu letošnjega tridnevnega tabora pripravljamo ločen program za otroke (tudi posebej za godce) in vodje, saj se tudi njihove potrebe in znanje razlikujejo:

- Vodje otroških folklornih bodo na praktičen način spoznavale metodiko učenja polke in valčka, delo z motivacijskimi igrami, kamišibaj gledališče kot pripomoček za učenje ljudskih pesmi, pod usmerjenim vodstvom si bomo izmenjali pozitivne izkušnje pri delu z otroki in se lotili video-analize programov otroških folklornih skupin;

- z mladimi plesalci bomo: spoznavali plesno izročilo, se s kamišibaj gledališčem učili in spoznavali ljudske pesmi, razvijali plesnost, plesno tehniko in zavedanje telesa, spoznavali otroške in rajalne igre

- tudi tokrat bomo posebej delali z otroki, ki se kot godci vključujejo v otroške folklorne skupine. Na poseben pomen godcev v otroških folklornih skupinah na srečanjih, ki jih pripravljamo, opozarjamo že več let, zato se njihovemu igranju podrobneje posvečamo na taboru. Godci se bodo učili ljudskih viž in spoznavali posebnosti igranja ljudskih godcev.

 

Na tabor vabimo vse, ki izpolnjujete vsaj enega izmed spodaj navedenih pogojev:

- ste uspešno končali začetni seminar za vodje folklornih skupin in pridobili naziv strokovni vodja folklorne skupine;

- ste vodja otroške folklorne skupine (v vrtcih, šolah, društvih) in ste v preteklih letih že bili na otroškem folklornem taboru;

- ste vodja otroške folklorne skupine in se udeležujete srečanj folklornih skupin v organizaciji JSKD (ali se boste v prihodnje);

- vodite (otroško) godčevsko skupino ali bi jo želeli voditi;

 

Prisrčno vabljeni seveda tudi otroci - člani otroških folklornih skupin (glasbeniki, plesalci, pevci …).

Okvirni urnik

urnik

 

* vsaka izmed prijavljenih vodij otroške folklorne skupine predstavi eno »uspešnico« (uvajanje v petje, ples, igro, motivacijsko stvar… itd.), ki »vžge«, nad katero so njeni folklorniki navdušeni
** pantomima, activity, enka, itd.

 

Kotizacija

za vodje skupin in odrasle znaša 60 evrov in jo boste plačali na podlagi izdanega predračuna. Za otroke kotizacije ne zaračunavamo. Kotizacija ne vključuje bivanja in prehrane.

 

Bivanje in prehrana:

Bivali bomo v hotelu Bor v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič, Ankaran (Jadranska cesta 73, 6280 Ankaran - Ancarano). Enotna cena bivanja in prehrane za odrasle in otroke na osebo (dva polna penziona) znaša  82 evrov (41 EUR na dan). 

Bivanje s prehrano bo mogoče plačati tudi z naročilnico ob prihodu v hotel.

Cena vključuje:

- 2x nočitev v hotelu Bor

- 2 x polnipenzion

- prost vstop v pololimpijski bazen z morsko vodo v hotelu Arija***

 

Kaj morate še vedeti?

Prihod udeležencev je predviden v petek, 15. septembra 2017, med 15. in 16. uro.

Vsi (tudi otroci) naj imajo s sabo osebni dokument (zaradi vpisa v knjigo obiskovalcev).

S seboj ne pozabite prinesti naročilnice, udobne obutve in obleke za ples, pa tudi udobno obleko in obutev za prostočasne dejavnosti zunaj.

Vse prijavljene vodje naj že doma razmislijo o nedeljskem dopoldanskem delu – izmenjava izkušenj – nad čim (pesem, pripovedka, ples, igra, kako motivirati…) so njeni folklorniki navdušeni.

 

Rok prijave:

Prijavite se lahko preko elektronske prijavnice (klikni na ikono PRIJAVNICA), najkasneje do nedelje, 3. septembra 2017.


Prijavnica

 

Če bo prijavljenih več kot imamo prostih mest, bomo upoštevali prijave, ki bodo na naš naslov prišle prej. Če boste na tabor sprejeti, dodatnih obvestil ne bomo pošiljali, če pa bo vaša prijava zavrnjena, vas bomo o tem obvestili.

 

DODATNE INFORMACIJE

Katarina Šrimpf Vendramin

folklorna dejavnost JSKD

T: (01) 2410 533

F: (01) 2410 536

E: katarina.srimpf@jskd.si

 

 

 

 

Prijavnica