FOLKLORNA DEJAVNOST / IZOBRAŽEVANJE

 

Naziv seminarja:

 

SEMINAR PLESNO IZROČILO PRIMORSKE 2. DEL
(TRŽAŠKO, KRAS, BRKINI, GORIŠKO)

 

     

Kraj izvedbe:

 

Pacug

Termin:

 

od petka, 21. februarja do nedelje, 23. februarja 2020

Mentorji:

 

dr. Bojan Knific, Luka Kropivnik, Mirko Ramovš, dr. Tomaž Simetinger, Ljuba Vrtovec Pribac

Cena:

 

za udeležbo na seminarju znaša 50 EUR (brez DVD-ja) ali 60 EUR (vključujoč DVD z videoposnetki plesov), (brez DDV) na osebo.
Cena kotizacije ne vključuje bivanja in prehrane.

Rok prijave:

 

sreda, 5. februar 2020

 

Namen seminarja

Tovrstne seminarje pripravljamo z namenom, da vodjem folklornih skupin podrobneje predstavimo plesno izročilo določenega območja. Mentorji vam bodo na seminarju predstavili nekaj objavljenih in nekaj še neobjavljenih plesov iz arhiva Glasbenonarodopisnega inštituta ZRC SAZU, zbranih na področju Slovenske Istre.

Prijavljeni udeleženci bodo za delo razdeljeni v dve skupini; prva je namenjena izkušenejšim vodjam, tistim, ki imate opravljen Začetni seminar za vodje odraslih folklornih skupin/Seminar za vodje folklornih skupin, plesne pedagoge in koreografe 1. stopnja,  druga pa vodjam otroških folklornih skupin oziroma tistim plesalcem/vodjam odraslih skupin, ki si izkušnje z vodenjem šele pridobivajo oziroma nimajo opravljenega omenjenega seminarja.

V seminarsko gradivo bo vključen (z doplačilom) DVD z videoposnetki plesov – Plesno izročilo na Slovenskem, Tržaško, Kras, Brkini in Goriško, zapisanih na obravnavanem območju. Ob praktičnem znanju, prejetem na seminarju, vam bodo ti lahko v veliko pomoč pri prenašanju preteklih plesnih oblik na današnje odre.

Seminar bodo vodili dr. Bojan Knific, Luka Kropivnik, Aleksandra Meglič, Mirko Ramovš, dr. Tomaž Simetinger, Ljuba Vrtovec Pribac.

Na seminar ste vabljeni:

- izprašani/strokovni vodje (z uspešno opravljenim začetnim seminarjem za vodje odraslih folklornih skupin oz. seminarjem za vodje folklornih skupin, plesne pedagoge in koreografe 1. stopnja) odraslih folklornih skupin iz vse Slovenije;
- vodje otroških folklornih skupin (z ali brez opravljenega začetnega seminarja oz. seminarja za vodje folklornih skupin, plesne pedagoge in koreografe 1. stopnja in tudi vodje in člani odraslih folklornih skupin, ki z delom še nimate veliko izkušenj oziroma nimate opravljenega začetnega seminarja za vodje odraslih folklornih skupin).

Kraj dogajanja:

Dom paraplegikov, središče zdravja in počitnic, Pacug, Portorož (Pacug 10, 6320 Portorož): https://www.domparaplegikov.si/.

Okvirni urnik:*

Petek

15.00 do 17.00

 

Prihod udeležencev.

17.00 do 17.30

Anja Cizel

Pozdrav in uvod v seminar.

17.30 do 19.00

Ljuba Vrtovec Pribac

(Po)ustvarjanje oblačilne kulture Istre v folklornih skupinah.

19.00

Večerja

 

20.00 do 21.30

Bojan Knific, Mirko Ramovš, Tomaž Simetinger, Luka Kropivnik

Praktično učenje plesov.

 

Sobota

8.00

Zajtrk

 

9.00 do 12.30

Bojan Knific, Mirko Ramovš, Tomaž Simetinger, Luka Kropivnik

Praktično učenje plesov.

13.00

Kosilo

 

15.00 do 19.00

Bojan Knific, Mirko Ramovš, Tomaž Simetinger, Luka Kropivnik

Praktično učenje plesov.

19.00

Večerja

 

20.00

 

Druženje/ pustovanje.

 

Nedelja

8.00

Zajtrk

9.00 do 11.00

Bojan Knific, Mirko Ramovš, Tomaž Simetinger, Luka Kropivnik

11.00 do 12.00

Bojan Knific, Mirko Ramovš, Tomaž Simetinger, Luka Kropivnik

12.30

Kosilo

 

*Urnik se lahko še spremeni.

Kotizacija

za udeležbo na seminarjuznaša 50 EUR (brez DVD-ja) ali 60 EUR (vključujoč DVD z videoposnetki plesov), (brez DDV) na osebo. Cena kotizacije ne vključuje bivanja in prehrane.

Stroški bivanja in prehrane

(po želji in potrebi):

Hotel Dom paraplegikov  - dvoposteljne in troposteljne sobe – Polni penzion; 39,00 € na osebo na dan (+ turistična taksa)

Cena vključuje:

- Polni  penzion (zajtrk, kosilo, večerja, dopoldanska in popoldanska malica),

- Uporaba družabnih prostorov

- 9,5% DDV

- Brezplačno parkiranje in uporaba wifi

- Popust ob uporabi savne

Možno je naročiti tudi le prehrano:
cena posameznega obroka je 7,90 €.

Stroške bivanja in prehrane boste poravnali ob prihodu z gotovino / kartico / naročilnico, naslovljeno na Dom paraplegikov, Pacug 10, 6320 Portorož.

Rok prijave

Prijavite se lahko preko elektronske prijavnice najkasneje do srede, 5. februarja 2020.

Prijavite se lahko preko elektronske prijavnice

PRIJAVNICA

Prijava je dokončna. Na podlagi vaše prijavnice bomo poslali predračun na naslov plačnika kotizacije navedenega v prijavnici, ki mora biti plačan pred pričetkom seminarja.

Število udeležencev seminarja bo omejeno, zato pohitite s prijavami. Če bo prijavljenih več kot imamo prostih mest, bomo upoštevali prijave, ki bodo na naš naslov prišle prej. O morebitnih neupoštevanih prijavah vas obvestimo.  V primeru, da bo prijavljenih premalo kandidatov, bomo razpis ponovili v prihodnji sezoni in vas o tem obvestili.

Kaj morate še vedeti?

Prihod udeležencev je predviden v petek, 21. februarja, ob 15. uri (računajte, da morate opraviti še prijavo na recepciji). Ob 17. uri pričnemo s programom. Zbirno mesto in še nekatere dodatne informacije sporočimo v tednu pred seminarjem.

S seboj ne pozabite prinesti naročilnic, gotovine (ali drugih plačilnih sredstev), za pokritje stroškov bivanja in prehrane (če ste se zanje odločili), osebni dokument ter ustrezne obleke in (čiste) obutve za ples.

Kasnejši prihod ipd. nujno sporočite vsaj 3 dni pred začetkom seminarja na tel. št. 041/560 976 oz. na e-mail: anja.cizel@jskd.si, v nasprotnem primeru vam bomo prisiljeni zaračunati kotizacijo in celotne stroške bivanja.

Dodatne informacije

Anja Cizel

producentka za folklorno dejavnost

T: (01) 2410 533

E: anja.cizel@jskd.si

 

 

 

 

PRIJAVNICA