FOLKLORNA DEJAVNOST / IZOBRAŽEVANJE

 

Naziv seminarja:

 

RAZPIS ZA AVTORJE KOREOGRAFSKE PARTITURE V OTROŠKIH IN ODRASLIH FOLKLORNIH SKUPINAH
Pomoč pri pripravi koreografske partiture (plesne partiture in glasbene priredbe)

     

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana

Termin:

 

oktober - november 2020

Mentorji:

 

Klemen Bojanovič, Luka Kropivnik, dr. Tomaž Simetinger, Klemen Stopar, Tadej Teran

Cena:

 

100 EUR (DDV je vključen) na koreografsko partituro.

Rok prijave:

 

ponedeljek, 26. oktober 2020

Namen seminarja

Razpis namenjamo mentorjem otroških in odraslih folklornih skupin, plesnim in glasbenim pedagogom, glasbenikom ter koreografom, ki bi želeli mentorsko vodstvo pri nastajanju koreografske partiture (plesne in glasbene) za svojo skupino. Proces dela bo vključeval mentorja za koreografijo in glasbeno priredbo, ki bosta avtorja koreografije in avtorja glasbe vodila skozi proces nastajanja nove koreografske partiture. Delo bo potekalo individualno in se bo prilagajalo potrebam posameznih ustvarjalcev.

Vsebina in cilji

Za vsakega kandidata so predvideni trije termini skupnega dela pri nastajanju koreografije. Ob začetku dela (1. individualno srečanje) se od avtorja koreografije in avtorja glasbene priredbe pričakuje razdelano idejo o poteku koreografije. Predlagamo, da kandidati pripravijo osnovno skico poteka koreografije ter podatke, ki so potrebni za načrtovanje izvedbe (število plesalcev, število solistov, glasbeni sestav, starost plesalcev itd.).

Mentorji

Ob prijavi izbirate med mentorji: Luka Kropivnik, dr. Tomaž Simetinger in Tadej Teran za plesno partituro ter Klemen Bojanovič in Klemen Stopar za glasbeno priredbo.

Kraj izvedbe

Individualni seminar bo potekal v Ljubljani oziroma po predhodnem dogovoru tudi na terenu.

Kotizacija

Kotizacija za udeležbo na seminarju znaša 100 EUR (DDV je vključen) na koreografsko partituro in se v primeru, da je avtor plesne partiture in glasbene priredbe ista oseba, ne spremeni.

Prijava

Prijavite se lahko preko elektronske prijavnice

PRIJAVNICA

najkasneje do ponedeljka, 26. oktobra 2020.

Na podlagi vaše prijavnice bomo poslali predračun na naslov plačnika kotizacije navedenega v prijavnici, vam pa bomo poslali natančnejša navodila za začetek individualnega seminarja.

Število prijavljenih je omejeno, zato priporočamo, da pohitite s prijavami. V primeru, da bo prijavljenih kandidatov preveč, bomo upoštevali tiste prijave, ki bodo prispele prej. Poznavanje kinetografije ni pogoj za prijavo na razpis.

Če imate še kakšna vprašanja, pišite na: anja.cizel@jskd.si.

V pričakovanju vaše prijave vas lepo pozdravljamo.

Dodatne informacije

Anja Cizel

producentka za folklorno dejavnost

T: (01) 2410 533

E: anja.cizel@jskd.si

 

 

 

 

PRIJAVNICA