FOLKLORNA DEJAVNOST / IZOBRAŽEVANJE

 

Naziv seminarja:

 

(MARTINOV) FOLKLORNI TABOR ZA ODRASLE

     

Kraj izvedbe:

 

Dijaški dom Lizike Jančar, Maribor

Termin:

 

od petka, 11. do nedelje, 13. novembra 2022

Mentorji:

 

Jasna Žitnik, Klemen Bojanovič, Tadeja Pance, Tanja Drašler, Tomaž Simetinger

Cena:

 

60 € za plesalce/vodje, 20 € za glasbenike (vključen je DDV)

Rok prijave:

 

petek, 28. oktober 2022

Namen seminarja

Folklorni tabor za odrasle namenjamo odraslim folklornim skupinam (vodjem in članom – plesalcem in glasbenikom), ki želijo razvijati obstoječe programe, ustvarjati nove, se seznanjati z izročilom ter s predavanji in praktičnimi delavnicami pridobivati pevsko, inštrumentalno in plesno znanje.

Vsebina in cilji

Udeleženci folklornega tabora za odrasle na različnih predavanjih in praktičnih delavnicah pod mentorstvom različnih strokovnjakov na področju folklorne dejavnosti razširijo znanje in kompetence za uspešno delovanje v folklornih skupinah, z mreženjem, izmenjavo mnenj ter izkušenj pa tabor omogoča tudi pridobivanje novih kontaktov in možnosti za morebitno nadaljnje sodelovanje.

V sklopu letošnjega tridnevnega tabora pripravljamo ločen program za plesalce (del sobotne vsebine za plesalce bo še dodatne razdeljen – posebej bomo delali z vodjami in plesalci upokojenskih in veteranskih folklornih skupin, če bo dovolj prijavljenih) in posebej za glasbenike.

- Za plesalce (in vodje) odraslih folklornih skupin smo pripravili praktične delavnice in predavanja:

- Plesna tehnika

- »Kaj pa petje?«

- Z ogrevanjem do plesnosti

- Spoznavanje dobrih odrskih praks (prek videoanalize)

- Raba plesnega izročila v folklornih skupinah

- Vzdrževanje kostumov

- Glasba v folklornih skupinah

- Specifike starejših plesalcev, pričakovanja, potrebe in kako do želenega gibanja (za vodje in plesalce upokojenskih in veteranskih folklornih skupin) 

Delo v sklopu posameznih predavanj oziroma delavnic bo skušalo čimbolj široko zajeti znanje in napotke o delu v odraslih folklornih skupinah, udeleženim pa ponuditi možnost za izmenjavo dobrih praks in izkušenj med sabo ter s strokovnimi mentorji.

Glasbeniki, ki delujejo v odraslih folklornih skupinah, se bodo pod strokovnim vodstvom učili ljudskih viž in skupinskega muziciranja. Na poseben pomen inštrumentalistov v odraslih folklornih skupinah na srečanjih, ki jih pripravljamo, opozarjamo že več let, razpisujemo tudi daljša izobraževanja za glasbenike, njihovemu igranju pa se podrobneje posvečamo tudi na taboru. 

Na tabor vabimo

- Vodje odraslih folklornih skupin,
- vodje veteranskih in upokojenskih folklornih skupin,
- plesalce odraslih, veteranskih in upokojenskih folklornih skupin,
- inštrumentaliste

Vabljeni ste tako začetniki kot tudi izkušeni člani folklornih skupin, ki ste svoje znanje pripravljeni sprejemati od drugih in ga med druge tudi deliti.

Kotizacija

Kotizacija za udeležence tabora – za plesalce/vodje znaša 60 evrov (z vključenim DDV), za inštrumentaliste 20 evrov (z vključenim DDV) in jo boste plačali na podlagi izdanega predračuna s strani JSKD.

Kotizacija ne vključuje bivanja in prehrane.

Bivanje in prehrana

Bivali bomo v Dijaškem domu Lizike Jančar Maribor (Titova cesta 24a 2000 Maribor). Bivanje s prehrano oz. samo prehrano bo mogoče plačati z naročilnico (ali izjemoma z gotovino) ob prihodu v dom. Prosimo vas, da naročilnic/gotovine ne pozabljate in da stroške poravnate takoj ob prihodu. /p>

Če imate kakršnekoli omejitve pri prehrani, vas prosimo, da to navedete ob prijavi.

Cena 1 polnega penziona je 43,20 €/osebi + turistična taksa, če sta v sobi 2 osebi.

Cena 1 polnega penziona je 46,70 €/osebi + turistična taksa, če je v sobi 1 oseba.

Spi se 2x, torej računajte na 2 polna penziona.

Cena posameznih obrokov: zajtrk 5 €, kosilo 10,50 €, večerja 7,70 €.

 Kaj morate še vedeti?

- Natančnejši urnik tabora prejmete po zaključku prijav, saj je le-ta odvisen od števila prijavljenih.

- Prihod udeležencev je predviden v petek, 11. novembra 2022, med 15. in 17. uro, uradni začetek je ob 17.30 v jedilnici doma.

- Vsi udeleženci naj imajo s sabo osebni dokument (zaradi vpisa v knjigo obiskovalcev).

- S seboj ne pozabite prinesti naročilnice za plačilo bivanja in prehrane (plačilo je možno tudi z gotovino), udobne obutve in obleke za ples, pa tudi udobno obleko in obutev za morebitne prostočasne dejavnosti zunaj.

Prijava

Prijavite se lahko preko elektronske prijavnice (kliknite na ikono PRIJAVNICA):

PRIJAVNICA

najkasneje do petka, 28. oktobra 2022.

POMEMBNO:

Če bo prijavljenih več kot je prostih mest, bomo upoštevali prijave, ki bodo na naš naslov prišle prej. Če boste na tabor sprejeti, dodatnih obvestil takoj po prijavi ne bomo pošiljali, če pa bo vaša prijava zavrnjena ali pa bi, zaradi premajhnega števila prijav ali katerih drugih okoliščin, tabor morali odpovedati, vas bomo o tem pravočasno obvestili.

Dodatne informacije

Tjaša FERENC TRAMPUŠ

producentka za folklorno dejavnost

T: (01) 24 10 533

E: tjasa.ferenc@jskd.si

 

 

 

 

 

 

 

PRIJAVNICA