FOLKLORNA DEJAVNOST / IZOBRAŽEVANJE

 

Naziv seminarja:

 

SKOZI OČI ŽIRIJE

     

Kraj izvedbe:

 

Žalec (natančnejšo lokacijo sporočimo naknadno)

Termin:

 

sobota, 15. junij 2024

Mentor:

 

Dr. Tomaž Simetinger

Cena:

 

Kotizacija za udeležbo na seminarju znaša 30 evrov (vključen je DDV in karta za ogled državnega tekmovanja odraslih folklornih skupin)

Rok prijave:

 

nedelja, 2. junij 2024

Namen seminarja

Vabimo na enodnevno izobraževanje ob Maroltovem srečanju - državnem tekmovanju odraslih folklornih skupin. Tokrat je izobraževanje namenjeno vodjem odraslih folklornih skupin, koreografom in vodjem inštrumentalnih sestavov, avtorjem glasbenih priredb ter korepetitorjem petja v odraslih folklornih skupinah in plesalcem. Priporočljivo je, da se seminarja udeležijo vse osebe, ki imajo katero od teh funkcij v skupini.

Vsebina in cilji

Glede na dobre odzive na lansko tovrstno izobraževanje v Žalcu, tudi letos ponujamo možnost, da se v okviru izobraževanja s povsem drugačnega zornega kota ogleda produkcije letošnjih najboljši programov folklornih skupin. Izobraževanje bo namenjeno vsem, ki želijo voden proces vrednotenja in pogovora o produkcijah folklornih skupin.

Po teoretičnem uvodnem predavanju, predstavitvi pojmov ter analizi zasnove in izvedbe koreografije, inštrumentalnih in pevskih zasnov in izvedb, kostumografije, itd., se bodo udeleženci ob ogledu posnetkov v praksi preizkusili v vlogi žirije (ocenjevanju, komentiranju, analizi folklornih nastopov). Videno bodo pokomentirali, predstavili pozitivne in manj željene videne prakse, soočili mnenja itd.

Izobraževanje bomo zaključili z ogledom prireditve državnega srečanja odraslih folklornih skupin (na katerem bo imelo svojo vlogo tudi občinstvo - podeljeno bo tudi priznanje za najboljši program po izboru gledalcev).

MENTOR:

Dr. Tomaž Simetinger

SEMINAR NAMENJAMO:

- Vodjem odraslih folklornih skupin

- Avtorjem koreografij

- Pevskim korepetitorjem

- Vodjem glasbenih sestavov

- Avtorjem glasbenih priredb

- Plesalcem

PREDVIDEN URNIK:

9.30 – 10.00           Zbiranje udeležencev

10.00 –  12.00        Teoretično predavanje

12.00 – 14.00         Odmor za malico (v lastni režiji)

14.00 – 18.00         Analiza in vrednotenje nastopov folklornih skupin

19.00                       Ogled prireditve Maroltovo srečanje

Kotizacija

Kotizacija znaša 30 evrov (vključen je DDV in karta za ogled Maroltovega srečanja).
Na podlagi vaše prijavnice bomo poslali predračun na naslov plačnika kotizacije navedenega v prijavnici, ki mora biti plačan pred pričetkom seminarja. Prijava je dokončna.

Rok prijave

Prijavite se lahko preko elektronske prijavnice (kliknite na ikono PRIJAVNICA), najkasneje do nedelje, 2. junija 2024.

 

PRIJAVNICA

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd2XWxvUzjxPcz7cfx8XBGRgpvv2AlgDqBrX0cNlx3VN3EkVw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0 (google.com)

Število udeležencev bo omejeno, zato pohitite s prijavami. Če bo prijavljenih več kot imamo prostih mest, bomo upoštevali prijave, ki bodo na naš naslov prišle prej. Če bo prijavljenih premalo udeležencev, bomo izobraževanje primorani odpovedati.

 Kaj morate še vedeti?

- S seboj imejte beležko /zvezek in pisalo

Dodatne informacije

Tjaša FERENC TRAMPUŠ

producentka za folklorno dejavnost

T: (01) 24 10 533

E: tjasa.ferenc@jskd.si

 

 

 

 

 

PRIJAVNICA