INSTRUMENTALNA GLASBA /TEKMOVANJE MLADINSKIH GODB

9. TEKMOVANJE MLADINSKIH GODB 2019

Krško, sobota, 25. maj 2019, ob 17.40

 

PROGRAM

 

Kategorija A

PIHALNI ORKESTER GLASBENE ŠOLE KONSERVATORIJA ZA GLASBO IN BALET LJUBLJANA

Dirigent: Jože Kregar
Ravnateljica: Prof. Betka Bizjak Kotnik

Orkester GŠ Konservatorija za glasbo in balet ima vsako leto do deset večjih nastopov, učenci pa radi sodelujejo tudi zaradi medsebojnega druženja, saj to predstavlja pomemben del skupnega sodelovanja. Poleg nastopov, ki jih imajo na šoli, sodelujejo tudi na mnogih nastopih izven nje, v Slovenski filharmoniji, na Kongresnem trgu v Ljubljani, v Koloseju, na Gospodarskem razstavišču, na Mestnem trgu. Dejavni so tudi v drugih krajih po Sloveniji tako na ravni raznih kulturnih, umetniških in stanovskih društev kot tudi na ravni mesta in države. Še posebej so ponosni, ker so pred dvema letoma s šolskim orkestrom gostovali v Združenih državah Amerike.

 

Vinko Štrucl:
POZDRAVLJENA SLOVENIJA

Alfred Reed:
A LITTLE CONCERT SUITE
- Intrada
- Siciliana
- Scherzo
- Gigue

Tomaž Habe:
NAVIHANCI
Solista
Lucijan Jože Kotar, marimba
Robert Hrašovec, ksilofon


Kategorija B

PIHALNI ORKESTER GLASBENE ŠOLE SEVNICA

Dirigent: Franc Lipovšek
Ravnateljica: Katja Krnc

Pihalni orkester Glasbene šole Sevnica tradicionalno nastopa na novoletnih koncertih in koncertih ob zaključku šolskega leta, na prireditvah v kraju, redno se udeležuje revij pihalnih orkestrov slovenskih glasbenih šol ter tekmovanj mladinskih godb.
Nepozaben dogodek je bila udeležba orkestra na mednarodnem festivalu Mid Europe v avstrijskem Schladmingu julija 2016. Mladi glasbeniki so bili na tekmovanjih vedno izjemno uspešni.
Dirigent je Franc Lipovšek, učitelj trobil na šoli. Pod njegovim vodstvom orkester izjemno napreduje. Z zglednim in predanim delom ter ljubeznijo do glasbe je odličen vzor mladim.

 

Bojan Adamič:
ČISTO NIČ VEČ FLETNA

Robert Sheldon:
CELEBRATION AND SONG

Steven Reineke:
THE WITCH AND THE SAINT

 

 

 

razpis

žirija

žirija

program

prijavnica