PRIDRUŽITE SE NAŠI
   FACEBOOK SKUPINI

        

   OBIŠČITE NAŠ YT-KANAL

        

 

prijava na e-novice

 

Naši zbori

 

Naši zbori

 

Naši zbori

OSREDNJA SLOVENSKA ZBOROVSKA REVIJA NAŠI ZBORI NA SPLETU

 

   SPLETNA STRAN FESTIVALA
   EUROPA CANTAT 2021
   LJUBLJANA

 

 

   KATALOGI

 

GLASBA / MEDNARODNA / SVETOVNI ZBOR MLADIH 2023

 

 

O SVETOVNEM ZBORU MLADIH

 

Svetovni zbor mladih je projekt Mednarodne zveze za zborovsko glasbo (International Federation for Choral Music IFCM), ustanovljen leta 1989 z namenom združevanja izjemnih mladih pevskih talentov z vsega sveta za letno koncertno turnejo. Letošnjo zasedbo sestavljajo alumni Svetovnega zbora mladih, pevke in pevci, ki so v projektu že sodelovali med letoma 2016 in 2019. Po intenzivnih vajah se bodo srečali na začetku junija ter izvedli koncertno turnejo z nastopi v Grožnjanu na Hrvaškem, Budimpešti in Veszpremu na Madžarskem ter Ljubljani.

Za Svetovni zbor mladih je izbranih 43 pevcev iz 32 držav, ki bodo nastopili na mednarodni turneji po Hrvaškem, Sloveniji in Madžarskem. Na izbor, ki je potekal pod okriljem Fundacije Svetovnega zbora mladih, se je prijavilo 92 pevcev, ki so izkazali zanimanje za sodelovanje na Nacionalni konferenci Ameriškega združenja zborovskih dirigentov leta 2021 v Dallasu, Teksas, ZDA (odpovedani zaradi epidemije). Izbor je temeljil na avdicijah v preteklih letih, nastopih in splošnih sposobnostih pevcev ter želji po ustvarjanju povezanega in raznolikega zbora.

Organizatorji turneje: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Jeunesses Musicales International, International Federation for Choral Music, European Choral Association v sodelovanju z JM Croatia, JM Hungary, Ministry of Culture and Media of Croatia, Veszprém-Balaton 2023 in European Music Council.

 


 

 

 

World Youth Choir