GLEDALIŠČE IN LUTKE / FESTIVALI IN PRIREDITVE / LINHARTOVO SREČANJE

 

62. LINHARTOVO SREČANJE  – FESTIVAL GLEDALIŠKIH SKUPIN SLOVENIJE 2024

Postojna, 19. - 21. september 2024

 

FESTIVAL

Linhartovo srečanje je festival ljubiteljskih gledaliških skupin v Sloveniji in zamejstvu. Namenjen je vsem ljubiteljskim gledališkim skupinam v Sloveniji in slovenskim skupinam v tujini. Na festivalu lahko sodelujejo tudi predstave skupin drugih etničnih skupin in manjšin, ki delujejo v Sloveniji, tudi če jih uprizarjajo v svojem jeziku. Pogoj je, da so vsi igralci ljubitelji.

IZBOR

Vse predstave si ogledajo strokovni spremljevalci, ki se po vsaki predstavi srečajo z ustvarjalno ekipo in pripravijo pisno oceno ter sestavijo program regijskih Linhartovih srečanj. Tam si predstave ogleda državni strokovni spremljevalec, ki izbere predstave za program državnega Linhartovega srečanja, ki bo med 19. in 21. septembrom 2024 v Postojni.
Ocenjuje se celovitost predstave, izbor teksta, izvirnost predstave, likovna celovitost predstave ter seveda kvaliteta interpretacije.

ZA ZAČETNIKE

Vsakemu ogledu sledi pogovor s strokovnim spremljevalcem. Skozi razgovor in pisno oceno boste prejeli povratne informacije o vaši izvedbi, kjer bodo izpostavljeni pozitivni elementi uprizoritve in predlogi za možne izboljšave.

KAJ MORAMO VEDETI

Skupina mora z vodjo območne izpostave JSKD (več o kulturni mreži na www.jskd.si) uskladiti termin ogleda (lahko v domači dvorani ali na gostovanju).
Če je skupina izbrana na regijsko ali državno srečanje, se mora srečanj udeležiti v terminih, določenih strani organizatorja.

NAGRADE

Najboljši posamezniki prejmejo posebno priznanje regijskega selektorja.
Najboljši dosežki na državnem Linhartovem srečanju so nagrajeni s kipci – matički, najboljša predstava v celoti pa še z bonom v vrednosti 800 EUR.

PRIJAVA

Prijavite se preko spletne prijavnice, ki jo najdete na povezavi:

e-prijavnica

https://forms.gle/R5hqP2LPhM1Hwxk96

Prijavnine ni oz. je udeležba na festivalu brezplačna.

Rok za prijavo: 15. februar 2024

(če se v okviru Koordinacije določi zgodnejši rok prijave, velja tisti rok, o čemur skupine obvesti območna izpostava, na območju katere skupina deluje)

 

DODATNE INFORMACIJE

 

Jan Pirnat

Jan PIRNAT

producent za gledališko in lutkovno dejavnost

 

T: (01) 2410 528
E: jan.pirnat@jskd.si

 

 

 

 

 

 

letošnji matički

e-prijavnica

e-prijavnica

 

 

Linhart 22

Lansko, 61. Linhartovo srečanje