GLEDALIŠČE IN LUTKE / FESTIVALI IN PRIREDITVE / LUTKE

 

SREČANJE LUTKOVNIH SKUPIN SLOVENIJE 2024

Kamnik, 4. junij 2024

SREČANJE LUTKOVNIH SKUPIN

Srečanje lutkovnih skupin Slovenije je namenjeno ljubiteljskim lutkovnim ustvarjalcem vseh starosti, ne glede na način dela, izraznost, lutkovno tehniko ali ciljno skupino občinstva (lutkovno gledališče za otroke, mladino ali odrasle).

Na srečanje se lahko prijavijo skupine iz Slovenije (tudi etnične skupine in manjšine, ki delujejo v Sloveniji, ki uprizarjajo v svojem jeziku) in slovenske skupine iz tujine.

Pogoj je, da so vsi igralci/animatorji ljubitelji.

IZBOR V LETU 2024

Vse predstave posamezne regije si na območnih srečanjih ali individualnih ogledih (na šolah/ v domači dvorani,…) ogledajo regijski strokovni spremljevalci, ki sestavijo program regijskih srečanj. Predstave uvrščene na regijska srečanja si ogleda državni selektor, ki sestavi program državnega Srečanja lutkovnih skupin Slovenije, ki bo 4. junija 2024 v Kamniku in izbere mladinske lutkovne predstave, ki se uvrstijo na Vizije 2024, ki bodo od 17. do 19. maja 2024 v Novi Gorici.

Ocenjuje se celovitost in izvirnost predstave, likovna celovitost predstave ter seveda kvaliteta interpretacije.

ZA ZAČETNIKE

Vsakemu ogledu sledi pogovor s strokovnim spremljevalcem. Skozi razgovor in pisno oceno boste prejeli povratne informacije o vaši izvedbi, kjer bodo izpostavljeni pozitivni elementi uprizoritve in predlogi za možne izboljšave.

KAJ MORAMO VEDETI?

Skupina mora z vodjo območne izpostave JSKD (več o kulturni mreži na www.jskd.si) uskladiti termin ogleda (lahko v domači dvorani ali na gostovanju).

Če je skupina izbrana na regijsko ali državno srečanje, se mora srečanj udeležiti v terminih, določenih strani organizatorja.

PRIJAVA

Prijavnine ni oz. je udeležba na festivalu brezplačna.

Prijavite se preko spletne prijavnice, ki jo najdete na povezavi:

e-prijavnica

Rok prijave: 15. februar 2024

(če se v okviru Koordinacije določi zgodnejši rok prijave, velja tisti rok, o čemur skupine obvesti območna izpostava, na območju katere skupina deluje)

DODATNE INFORMACIJE

Jan Pirnat
Jan PIRNAT

producent za gledališko in lutkovno dejavnost

 

T: (01) 2410 528
E: jan.pirnat@jskd.si

 

 

 

 

 

pravilnik

e-prijavnica