INSTRUMENTALNA GLASBA /TEKMOVANJE MLADINSKIH GODB

 

8. TEKMOVANJE MLADINSKIH GODB 2018

Jesenice, 18. maj 2018 ob 17.00
Gledališče Toneta Čufarja Jesenice, Gledališka dvorana

 

NASTOPAJOČI

Kategorija B

PIHALNI ORKESTER GLASBENE ŠOLE SEVNICA

Pihalni orkester Glasbene šole Sevnica tradicionalno nastopa na novoletnih koncertih in koncertih ob zaključku šolskega leta, na prireditvah v kraju, doslej pa se je že trikrat udeležil revij pihalnih orkestrov glasbenih šol Slovenije ter tekmovanj mladinskih godb.
Enkraten dogodek je bila udeležba orkestra na mednarodnem festivalu Mid Europe v avstrijskem Schladmingu, julija 2016. Mladi glasbeniki so bili na tekmovanjih vedno izjemno uspešni.
Dirigent Pihalnega orkestra Glasbene šole Sevnica je Franci Lipovšek, učitelj trobil na šoli. Pod njegovim vodstvom orkester izjemno napreduje. Z zglednim in predanim delom ter ljubeznijo do glasbe je odličen vzor mladim.

Dirigent: Franc Lipovšek
Ravnateljica: Katja Krnc

 

Thomas Doss:
HALLOWEEN PARTY MARCH
(iz A Little Suite of Horror)

Jaka Pucihar:
RADI IGRAMO

Steven Reineke:
FATE OF THE GODS

 

Kategorija A

PIHALNI ORKESTER GLASBENE ŠOLE SEŽANA

Pihalni orkester Glasbene šole Sežana je nastal na pobudo vodij vseh treh šolskih pihalnih orkestrov, ki delujejo v Komnu, Divači ter Sežani. Orkester se v šolskem letu 2017 / 2018 pripravlja  kar na dve  mednarodni tekmovanji. V orkestru igra preko 60 učencev glasbene šole, ki obiskujejo skupne vaje v Sežani. Kot mentorji sodelujejo praktično vsi učitelji iz oddelkov pihal, trobil in tolkal. Sodelovanje v orkestru je velika motivacija za vse učence in dodana vrednost pri nadaljnjem razvoju ter izobraževanju na glasbenem področju.

Dirigent: Matija Tavčar
Ravnatelj: Ivo Bašič

 

Marc-Antoine Charpentier, prir. Philip Sparke:
TE DEUM PRELUDE

Robert W. Smith:
ENCANTO

Filippo Ledda::
CHALLENGER DEEP

 

 

 

 

razpis

žirija

program