GLASBA /INSTRUMENTALNA GLASBA

 

 

Upravno-kulturno središče Mokronog,
Pod gradom 2, 8230 Mokronog

Sobota, 14. aprila 2018

 

ŽIRIJA

 

Vladimir Hrovat

Vladimir Hrovat

 

Vladimir Hrovat je akademski glasbenik in skladatelj ki je svojo profesionalno glasbeno pot začel kot violinist, vseskozi pa je igral tudi vrsto drugih inštrumentov. Več kot 40 let je bil član Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, od leta 1988 pa je najprej redno nastopal z mandolino, potem pa še z ustno harmoniko, ki ji je utrl pot na koncertne odre. Leta 2013 je ustanovil koncertni ansambel ustnih harmonik Sorarmonica, ki je dosegel lepe uspehe na več mednarodnih festivalih ustnih harmonik po svetu. Je aktiven skladatelj, član Društva slovenskih skladateljev, in piše orkestrsko, zborovsko, komorno in solistično glasbo ter seveda številne priredbe za orkester mandolin in ansambel ustnih harmonik.

 

Igor Kudjeljak

Igor Kudjeljak

 

Igor Kudjeljak, učitelj tamburice ter dirigent tamburaškega orkestra na Glasbeni šoli Alberta Štrige v hrvaškemj mestu Križevci. Z tamburaškim orkestrom je na številnih tekmovanjih osvajal najboljša mesta, med drugim tudi zlato plaketo Tambure Paje Kolariča na 37. Mednarodnem festivalu hrvaške tamburaške glasbe v Osijeku. Je prejemnik državne nagrade - Oskar znanja MZOS ter dobitnik mednarodne nagrade za vrhunskega dirigenta.

 

mag. DAMIR ZAJEC

mag. DAMIR ZAJEC

 

mag. DAMIR ZAJEC je po izobrazbi fizik, a po srcu tamburaš. Kot tamburaš je sodeloval s številnimi skupinami, prav tako pa je zanje ustvaril številne priredbe znanih skladb ter  avtorske skladbe. Vrsto let sodeluje tudi kot strokovni spremljevalec in žirant prireditev na področju tamburaške glasbe.