MEDIJSKO SREDIŠČE / SPOROČILA ZA JAVNOST/ 2013

 

Sporočila za javnost

April 2013

26. 4. 2013: PRED VRATI SO VIZIJE 2013, FESTIVAL MLADINSKE USTVARJALNOSTI, KI SE LETOS VRAČA V NOVO GORICO

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) vabi na novinarsko konferenco, ki bo v torek, 7. 5. 2013 ob 11.00 v prostorih Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica. Na novinarski konferenci bomo predstavili tridnevno dogajanje na letošnjem festivalu Vizije, ki bo potekal v Novi Gorici od petka, 10. 5. 2013, do nedelje 12. 5. 2013. Gre za tradicionalno srečanje najboljših mladinskih gledaliških in rock skupin Slovenije in zamejstva, ki se mu že drugo leto zapored pridružujejo tudi najboljše mladinske lutkovne skupine in skupine mladih interpretov literarnih besedil. Na novinarski konferenci bodo sodelovali Matjaž Šmalc, samostojni strokovni svetovalec za gledališče in lutke JSKD in direktor festivala, Daniel Leskovic, samostojni strokovni svetovalec za inštrumentalno glasbo JSKD in Maja Jerman Bratec, koordinatorka območne izpostave JSKD Nova Gorica.


Festival bomo slavnostno otvorili v petek ob 18.00 v SNG Nova Gorica s predstavo spremljevalnega programa Psiha J. B. P Molierja Gledališke šole I. gimnazije Maribor. Žirija v sestavi dramatičarka in pisateljica Zalka Grabnar Kogoj, igralec, lutkar, pevec in plesalec Gašper Jarni ter novinar, glasbenik in frontman skupine Zaklonišče prepeva Vanja Alič bo najboljšim v nedeljo, 12. 5. 2013, ob 16.00, v SNG Nova Gorica podelila »vizionarje«. Ogled vseh predstav in koncertov, ki se bodo odvijali na treh lokacijah (SNG Nova Gorica, Gimnazija Nova Gorica in Kulturni center Mostovna) bo brezplačen.

Več o festivalu in podroben program dogajanja.

Videospot lanskega zmagovalca rock Vizij, škofjeloške skupine Fireflies, ki so ga posneli študenti Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici pa najdete  na tej povezavi: http://www.youtube.com/watch?v=7Isw5yNr-Y0

Celotno sporočilo za javnost.

Vljudno vabljeni.

Dodatne informacije: Matjaž Šmalc, matjaz.smalc@jskd.si, 031 628 175

 

 

16. 4. 2013: 12. MEDNARODNO ZBOROVSKO TEKMOVANJE MARIBOR

Od petka,  19., do nedelje, 21. aprila 2013, bo v mariborski dvorani Union pod pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja potekalo že 12. Mednarodno zborovsko tekmovanje Maribor. Gre za zahtevno mednarodno zborovsko tekmovanje vrhunskih zborov, ki poteka vsaki dve leti in ki si je tudi v širšem krogu evropske glasbene stroke uspelo ustvariti velik ugled in odmev. Zaradi visoke kakovostne ravni so tekmovanje leta 2008 sprejeli v ekskluzivno Zvezo tekmovanj za Veliko zborovsko nagrado Evrope.
                                                                                                                 
12. Mednarodno zborovsko tekmovanje Maribor bomo otvorili v petek, 19. aprila, ob 19. uri z netekmovalnim koncertom, na katerem bodo zbori predstavili glasbo, značilno za dežele, od koder prihajajo. Letos bomo tako v Mariboru prisluhnili zborom iz Estonije, Švice, Nemčije, Švedske, Poljske in Slovenije. Tekmovanje se bo zaključilo v nedeljo, 21. aprila ob 15.30 s podelitvijo priznanj in razglasitvijo najboljšega zbora.

Več podatkov o programu tekmovanja, sodelujočih zborih in žiriji najdete v priponkah in na spletni strani http://www.jskd.si/maribor/

 

 

 

Februar 2013

5. 2. 2013: PRED VRATI JE ŽE PETI ISTRSKI KARNEVAL!

Priljubljeni karneval s pustnimi povorkami postaja v Istri že tradicionalna prireditev. Pustne maske bodo na obali oblast prevzele v okviru 5. Istrskega karnevala, ki bo med 8. in 13. februarjem zavzel ulice treh obalnih mest. Organizatorji OI JSKD Koper in Izola z obalnimi občinami ter ostalimi partnerji bodo tudi letos poskrbeli za pester pustni program.

Sporočilo za javnost

 

 

1. 2. 2013: NOVINARSKA KONFERENCA PRED KULTURNIM PRAZNIKOM IN POZIV POLITIČNIM STRANKAM ZA VRNITEV SAMOSTOJNEGA MINISTRSTVA ZA KULTRO Direktor Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD) mag. Igor Teršar in Mitja Čander, programski direktor Evropske prestolnice kulture, Maribor 2012, ter prvi podpisani pod lansko peticijo za ohranitev samostojnega ministrstva za kulturo, vabiva pred slovenskim kulturnim praznikom na novinarsko konferenco, na kateri bova pozvala slovenske politične stranke k spremembi zakona o vladi RS in vrnitvi samostojnega ministrstva za kulturo RS. Novinarska konferenca bo v torek, 5. februarja 2013, ob 11.00, v knjižnici Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, Cankarjeva 5 v Ljubljani.

Sporočilo za javnost

 

 

Januar 2013

29. 1. 2013: ZLATO PLAKETO ZA ŽIVLJENJSKO DELO JE PREJELA EDITA FRANČEŠKIN JSKD je na včerajšnji osrednji prireditvi podelil priznanja za življenjsko delo in izjemne dosežke na področju kulturnih dejavnosti. Zlato plaketo za življenjsko delo na področju ljubiteljskega gledališča je prejela Edita Frančeškin, srebrne plakete pa Ivan Tavčar za organizacijsko in ustvarjalno delo na področju zborovske glasbe, Aleksander Jakob Videčnik za pomemben prispevek pri ohranjanju in proučevanju bogate kulturne dediščine in ljudskega izročila Zgornje Savinjske doline, Tone Žuraj za ustvarjalni prispevek na področju slovenske zborovske glasbe, Katoliško prosvetno društvo Planina v Selah za uspešno razvijanje organiziranega kulturnega ustvarjanja v zamejstvu in Marija Rituper za izjemne dosežke na področju vokalne glasbe. Zlati znak JSKD sta prejela Mateja Černic za izjemne dosežke na področju vokalne glasbe in Teater Šentjanž za izjemne dosežke na področju gledališke dejavnosti. Podrobne obrazložitve priznanj najdete v priponki.

Sporočilo za javnost

Fotografije:

- prejemnica zlate plakete Edita Frančeškin

- prejemnik Srebrne plakete Ivan Tavčar

- prejemnica Srebrne plakete Marija Rituper

- prejemnik Srebrne plakete KPD Planina v Selah

- prejemnik Srebrne plakete Aleksander Jakob Videčnik

- prejemnik Srebrne plakete Tone Žuraj

- prejemnik Zlatega znaka Teater Šentjanž

- prejemnica Zlatega znaka Mateja Černic

 

16. 1. 2013: PODELITEV NAJVIŠJIH ODLIČIJ JSKD ZA LETO 2012

JSKD vljudno vabi na osrednjo prireditev sklada, na kateri bomo podelili priznanja za življenjsko delo in izjemne dosežke na področju kulturnih dejavnosti. Zlato plaketo, pet srebrnih plaket in dva zlata znaka sklada bomo podelili v ponedeljek, 28. 1. 2012 ob 18.00 v Festivalni dvorani v Ljubljani. Zlato plaketo za življenjsko delo na področju ljubiteljskega gledališča prejme Edita Frančeškin. Podrobne obrazložitve priznanj prejemnice Zlate plakete in ostalih nagrajencev najdete v priponki.

Sporočilo za javnost

Fotografije nagrajencev (Frančeškin, Tavčar, Rituper, KPD Planina v Selah, Videčnik, Žuraj, Teater Šentjanž; Mateja Černic)

 

14. 1. 2013: V NOVEM SLOVENSKEM ZBOROVSKEM ARHIVU VEČ KOT 60.000 ENOT DRAGOCENE ZBOROVSKE LITERATURE

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) vabi na slovesno otvoritev Slovenskega zborovskega arhiva, donacije dr. Mirka Cudermana Javnemu skladu RS za kulturne dejavnosti, ki bo v ponedeljek, 28. januarja 2013, ob 15.00 v Uršulinskem samostanu v središču Ljubljane, Plečnikov trg 1a. Obsežna zborovska literatura, ki jo je dr. Mirko Cuderman zbiral več kot pol stoletja in obsega več kot 60.000 enot, je izjemnega pomena za slovenski in tudi širši evropski zborovski prostor. Slovenija se uvršča v sam svetovni vrh zborovskega petja, ta arhiv neprecenljive vrednosti, ki bo prvič dostopen strokovni in drugi zainteresirani javnosti, pa je lahko odločilen za nadaljnji razvoj in promocijo področja.

Sporočilo za javnost (fotografija)

 

11. 1. 2013: ODPRT JE NATEČAJ ZA MLADE LIETERARNE TALENTE – NAJBOLJŠEMU BO JSKD IZDAL PRVENEC

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in revija Mentor razpisujeta v okviru Festivala mlade literature Urška 2013 natečaj za mlade literarne talente. Festival Urška združuje mlade, še neuveljavljene in uveljavljajoče se avtorje, ki pišejo v slovenskem jeziku. Sodelujejo lahko avtorji, stari nad 15 let (zgornje omejitve ni), ki svojega dela še niso izdali v knjižni obliki (razen v samozaložbi). Pošljejo lahko še neobjavljeno prozo (do 10 strani), poezijo (do 15 pesmi) in dramska besedila, in sicer do srede, 23. januarja 2013, na uredništvo Revije Mentor, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Štefanova 5, 1000 Ljubljana, s pripisom za festival Urška. Avtorji lahko svoje prispevke pošljejo tudi po e-pošti na naslov barbara.rigler@jskd.si.

Sporočilo za javnost

 

 

December 2012

6. 12. 2012: OB 40. OBLETNICI ORGANIZIRANEGA GODBENIŠTVA NA SLOVENSKEM

Zveza slovenskih godb in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) vabita na novinarsko konferenco, ki bo v sredo, 19. 12. 2012, ob 11. uri v knjižnici JSKD na Cankarjevi 5 v Ljubljani, posvečena pa bo 40-letnici organiziranega godbeništva na Slovenskem in 15-letnici ustanovitve Zveze slovenskih godb ter predstavitvi zbornika Godbeni zvok, v katerem so poleg strokovnih člankov avtorjev Nejca Sukljana, Marka Repnika in Ervina Hartmana ml. predstavljene tudi vse godbe, ki so članice Zveze slovenskih godb, ter prejemniki najvišjih priznanj.
Po novinarski konferenci bomo nazdravili novemu letu s posebno polnitvijo vina ob letu Bojana Adamiča 2012.

Sporočilo za javnost

 

November 2012

26. 11. 2012: UPORABA GLEDALIŠČA V VZGOJI IN IZOBRAŽEVANJU

Vabimo Vas vabimo na 3. mednarodno konferenco gledališke pedagogike z naslovom »COMMUNICATION BRIDGE/MOST SPORAZUMEVANJA«, ki jo organizirata Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) in Društvo ustvarjalcev Taka Tuka.

Dvodnevna konferenca bo potekala v četrtek in petek, 13. in 14. decembra 2012, v Grand hotelu UNION, Miklošičeva cesta 1, Ljubljana.

Sporočilo za javnost * Program * Spletna stran

 

16. 11. 2012: DAN KULTURNIH DRUŠTEV IN LJUBITELJSKE KULTURE

JSKD in Zveza kulturnih društev Slovenije (ZKDS) vabita v sredo, 21. 11. 2012, na proslavo ob 90-letnici širše organiziranosti ljubiteljske kulture in ZKDS ter 90. rojstnem dnevu Janeza Karlina, ikone mariborskega kulturnega življenja, v katerem je aktivno prisoten že 60 let. Proslava, na kateri se obeta pester kulturni program, se bo pričela 21. 11. 2012 ob 18.00 v dvorani Union v Mariboru. Pridite in se veselite z nami. Vstopnine ni.

Sporočilo za javnost - Janez Karlin

 

14. 11. 2012: SKLEPNO SREČANJE SENIORSKIH AVTORJEV IN AVTORIC (Domžale, 17. -18. 11. 2012)
JSDK skupaj s svojo domžalsko območno izpostavo ta konec tedna pripravil sklepni del natečaja revije Mentor za starejše avtorice in avtorje, na katerega so selektorji uvrstili 22 od skupno 147 na razpisu sodelujočih avtorjev. S seniorskimi avtoricami in avtorji se bomo družili v soboto, 17. 11., in nedeljo, 18. 11. 2012, v Penzionu Keber v Domžalah.

Sporočilo za javnost

 

14. 11. 2012: ČAKA NAS DOBRO ZAČINJENA ŽIVA

(Ljubljana, 22. - 24. 11.2012, Kulturni dom Španski borci)

Na festivalu, ki že od leta 1975 skrbi za razvoj slovenske sodobne plesne umetnosti in katerega ime je svojevrstni hommage Živi Kraigher si bomo letos ogledali 44 plesnih miniatur in 8 predstav. Pripravili so jih naši najboljši mladi plesalci, na šestih regionalnih revijah plesnih skupin pa izbrala selektorica, plesalka in koreografinja Nataša Tovirac. Fokus letošnjega festivala so začimbe, od bazilike, cimeta, rožmarina, pehtrana, origana, timijana do žafrana, zato vas tokrat vabimo na res dobro začinjeno Živo!

Sporočilo za javnost; spletna stran

 

Oktober 2012

26. 10. 2012: PRVI MENTORJEV FEFERON JE BALADA O STRUGARJU AVTORICE JANE KOLARIČ
Nabralo se je kar nekaj ostrih besedil, vse od podjetniško-tajkunske do bančniške tematike, nekaj osebnoizpovednih pesmi, takih, ki so pojem protesta prenesle v intimo, in tudi nekaj besedil protesta v prenesenem pomenu. Za nagrado smo avtorici protestno pesem uglasbili (avtor glasbe je Matej Krajnc), pri čemer je pesem posnel in produciral Robert Oven (studio Ugoden zvok), prvi pa jo je objavil medijski pokrovitelj natečaja – MMC RTVSLO, prvi interaktivni multimedijski portal.

Sporočilo za javnost

 

25. 10. 2012: SIMPOZIJ O DELU IN ŽIVLJENJU BOJANA ADAMIČA IN KONCERTNO
DOGAJANJE OB STOTI OBLETNICI NJEGOVEGA ROJSTVA
(Maribor, 26. -28- 10. 2012)

JSKD, Javni zavod Evropska prestolnica kulture, Maribor 2012, Zveza slovenskih godb in Zveza kulturnih društev Maribor pripravljajo ta vikend vrsto dogodkov, posvečenih življenju in delu Bojana Adamiča.

Sporočilo za javnost

 

22. 10. 2012: NOVINARSKA KONFERENCA PRED SIMPOZIJEM IN KONCERTNIM DOGAJANJEM OB STOTI OBLETNICI ROJSTVA BOJANA ADAMIČA (Maribor, 23. 10. 2012)

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD), Javni zavod Evropska prestolnica kulture, Maribor 2012, Zveza slovenskih godb in Zveza kulturnih društev Maribor vabijo na novinarsko konferenco pred simpozijem in koncertnim dogajanjem ob stoti obletnici rojstva Bojana Adamiča, ki bo jutri, 23. oktobra 2012, ob 11.00 v dvorani Freske Vetrinjskega dvora v Mariboru.

Sporočilo za javnost

 

19. 10. 2012: NAJPERSPEKTIVNEJŠI MLADI LITERAT, URŠLJAN LETA 2012 JE IZTOK VRENČUR (Slovenj Gradec, 20. 10. 2012)

Nocoj se je s sklepno prireditvijo v Koroški galeriji likovnih umetnosti Slovenj Gradec zaključil osrednji del Mednarodnega festivala mlade literature Urška, ki je del Evropske prestolnice kulture, Maribor 2012 in na katerem smo razglasili najperspektivnejšega mladega literata. Uršljan leta 2012 je postal Iztok Vrenčur.

Sporočilo za javnost (embargo na novico do 20:00)

 

16. 10. 2012: PRAZNOVANJE MLADE LITERATURE

(Slovenj Gradec, 18. -20. 10 2012)

Mladi literati in ljubitelji pisane besede se bodo že enajstič zbrali v Slovenj Gradcu, kjer bo Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) med četrtkom, 18. 10. 2012, in soboto, 20. 10. 2012, pripravil osrednji del Mednarodnega festivala mlade literature Urška. Festival, ki je del programa Evropske prestolnice kulture, Maribor 2012, že več kot leto dni na štirinajst dni z literarnimi dogodki Urškine srede bogati literarno dogajanjena Koroškem in Sloveniji.

Sporočilo za javnost

 

5. 10. 2012:  DRAŽAVNA TEMATSKA RAZSTAVA TEKST V PODOBI - NAVEZA MED TEKSTOM IN PODOBO
(Slovenj Gradec: 13. – 30. 10. 2012)

JSKD in Koroška galerija likovnih umetnosti Slovenj Gradec vabita na tematsko razstavo Tekst v podobi, ki smo jo pripravili v okviru Mednarodnega festivala mlade literature Urška in pod okriljem Evropske prestolnice kulture EPK, Maribor 2012.
Sporočilo za javnost, besedilo selektorja  
foto 1 – Vložene kumarice (Tamara Rimele)
foto 2 – Kje se beseda rodi  (Renata Bedene)
foto 3 – V besede odeta (Ingrid Knez)
foto 4– Enigma v glagolici (Dika Majce)

 

4. 10. 2012:  ZGODBE NAJMLAJŠIH FILMSKIH USTVARJALCEV IN POGOVOR O TEM, ZAKAJ V NAŠIH OSNOVNIH ŠOLAH SKORAJDA NI FILMSKE VZGOJE
(Ljubljana: 11. 10. 2012)

Kakšne teme zanimajo mlade filmarje, stare do petnajst let? Kaj jih vznemirja, veseli, skrbi? Kako doživljajo sebe, družbo in svet, v katerem živijo? Na kakšen način pripovedujejo svoje zgodbe? Na to in še kakšno vprašanje nam bodo odgovorili v četrtek, 11. 10. 2012, v Ljubljani, kjer so bo odvijal osrednji del 48. srečanja najmlajših filmskih in video ustvarjalcev Slovenije in zamejstva, ki ga pripravlja Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD). Med 60 prijavljenimi filmi različnih žanrov, od animiranih, igranih do dokumentarnih, jih je žirija v sestavi Eka Vogelnik, Mitja Manček in Amir Muratović v finalni del izbora uvrstila trinajst.
Sporočilo za javnost

 

3. 10. 2012:  MEDNARODNA KONFERENCA PLESNE PEDAGOGIKE - KAKO S POMOČJO PLESA IZBOLJŠATI ZNANJE MATEMATIKE IN JEZIKA
(Velenje: 11. – 12. 10. 2012)

Kako povezati šolo in ples? Kako implementirati ples v izobraževalni proces? Kako s pomočjo plesa oziroma ustvarjalnega giba izboljšati znanje matematike ali pismenost otrok? Kako uporabljati ustvarjalni gib pri različnih šolskih predmetih? Kako s plesom graditi boljše vrstniške odnose? Kako dvigniti pomen in prepoznavnost plesa kot umetniške zvrsti znotraj kulturne politike in širše javnosti? Na vsa ta in na še mnoga druga vprašanja bomo skušali odgovoriti na letošnji mednarodni konferenci plesne pedagogike, ki jo Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) pripravlja med 11. in 13. oktobrom v Velenju.
Sporočilo za javnost  (program konference, urnik konference)

 

1. 10. 2012:  ZMAGOVALEC 51. LINHARTOVEGA SREČANJA JE PREDSTAVA VRAŽJI FANT Z ZAHODNE STRANI LOŠKEGA ODRA ŠKOFJA LOKA

Matička za najboljšo predstavo v celoti prejme predstava Vražji fant z zahodne strani v izvedbi Loškega odra Škofja Loka. Tako je odločila strokovna žirija 51. Linhartovega srečanja, festivala gledaliških skupin Slovenije, ki ga pripravlja JSKD in se je danes zaključil v Postojni s podelitvijo matičkov, priznanj za najboljše gledliške stvaritve.

Sporočilo za javnost 
foto 1 – Vražji  fant  z Zahodne Strani Loškega Odra Škofja Loka
foto 2 – O jezičnem dohtarju
foto 3 – Kripl iz Inshmana
foto 4– Ti nori tenorji

 

1. 10. 2012: 80 MLADIH PREVAJALCEV V IZOLI
(Izola, 4. - 10. 10. 2012)
Prevajalnica, ki se je bo letos udeležilo 80 mladih, je namenjena mladim prevajalcem, dijakom, študentom tujih jezikov in drugim, ki jih zanima literarno prevajanje. Letos lahko izbirajo med šestimi jeziki: francoščino, španščino, češčino, nemščino, angleščino in slovaščino.

Sporočilo za javnost 

 

 

September 2012

14. 9. 2012: NAJBOLJŠI GLEDALIŠČNIKI SE BODO PONOVNO SREČALI V POSTOJNI

JSKD in Občina Postojna vabita na 51. Linhartovo srečanje, festival najboljših gledaliških skupin Slovenije, ki že pol stoletja predstavlja ustvarjalni vrh slovenskega ljubiteljskega gledališča. Srečanje bo v Kulturnem domu Postojna potekalo med 27. 9. 2012 in 29. 9. 2012.

Podrobni program srečanja bomo predstavili v torek, 25. 9. 2012 ob 11.00 na tiskovni konferenci, ki bo potekala v prostorih občine Postojna.

Sporočilo za javnost  (program srečanja, letak)

 

 

Avgust 2012

3. 8. 2012: NARAVA POGLEDA – AVTONOMIJA PODOBE
(Šmartno ob Paki, 3. - 20. 8. 2012) JSKD prireja že 26. slikarsko delavnico, ki se bo pričela 3. avgusta 2012 v Hiši mladih - Mladinskem centru Šmartno ob Paki pod vodstvom in mentorstvom akademskega slikarja specialista Dušana Fišerja.
Sporočilo za javnost

 

 

Junij 2012

4. 6. 2012: DVAJSET LET PLESNIH MINIATUR - dvajseto mednarodno tekmovanje mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1 –

(Celje, 9. 6. 2012)
Sporočilo za javnost

 

1. 6. 2012: NAJ KULTURNA ŠOLA LETA 2012 JE OSNOVNA ŠOLA CERKLJE NA GORENJSKEM

(Vače, 1. 6. 2012)
Sporočilo za javnost

 

 

Maj 2012

22. 5. 2012: NEKOČ JE BIL KOS LESA - 10. let kiparske delavnice Les, Šmartno

(Šmartno ob Paki, 25. - 27. 5. 2012)
Sporočilo za javnost

 

21. 5. 2012: ZAPLESALE BODO NAJBOLJŠE OTROŠKE FOLKLORNE SKUPINE

(Šentjernej, 26. 5. 2012)
Sporočilo za javnost

 

21. 5. 2012: ZMAGOVALEC VČERAJŠNJEGA TEKMOVANJA SLOVENSKIH GODB V NAJZAHTEVNEJŠI, KONCERTNI TEŽAVNOSTNI STOPNJI JE PIHALNI ORKESTER KRKA

(Laško, 20. 5. 2012)
Sporočilo za javnost

 

14. 5. 2012: VIZIONARJA ZA NAJBOLJŠO GLEDALIŠKO PREDSTAVO V CELOTI JE PREJELA PREDSTAVA MULARIJA GLEDALIŠKE ŠOLE PRVE GIMNAZIJE MARIBOR, ROCK VIZIONARJA ZA NAJBOLJŠO ROCK SKUPINO PA FIREFLIES IZ ŠKOFJE LOKE
(Ptuj, 11. - 13. 5. 2012)
Sporočilo za javnost

 

7. 5. 2012: PRED VRATI SO VIZIJE 2012, FESTIVAL NAJBOLJŠIH MLADINSKIH GLEDALIŠKIH, LUTKOVNIH IN ROCK SKUPIN TER INTERPRETOV LITERARNIH BESEDIL
(Ptuj, 11. - 13. 5. 2012)
Sporočilo za javnost

 

 

April 2012

11. 4. 2012: 34. SREČANJE MANJŠINJSKIH AVTORJEV V MARIBORU
(Maribor, 14. - 15. 4. 2012)
Sporočilo za javnost

 

11. 4. 2012: 24. FINALE TEKMOVANJA ZA VELIKO ZBOROVSKO NAGRADO EVROPE PRVIČ V SLOVENIJI
(Maribor, Unionska dvorana 20. - 22. 4. 2012)
Sporočilo za javnost (Zgodovina in razvoj tekmovanja)

Spletna stran

 

 

Marec 2012

14. 3. 2012: VKLJUČEVANJE PROJEKTOV LJUBITELJSKE KULTURE V PROGRAM EVROPSKE PRESTOLNICE KULTURE MARIBOR 2012
(Tiskovna konferenca v Mariboru 16. 3. 2012)
Sporočilo za javnost  

Kontakt:

Maja ČEPIN ČANDER
odnosi z javnostmi

T: 01 24 10 508

E:jskd.pr@gmail.com